Σημάδια βελτίωσης στη McLaren

Ο Boullier είναι αισιόδοξος μετά το Μονακό και ελπίζει πως οι αναβαθμίσεις που έρχονται θα βελτιώσουν περισσότερο την MP4-29

Η McLaren στο Μονακό κατάφερε να πάρει σημαντικούς βαθμούς με τον Jenson Button και φάνηκε πως θα έβαζε μερικούς ακόμα στο τσεπάκι της αλλά ο Kevin Magnussen αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα. Αρχικά τα ηλεκτρικά της MP4-29 περιόρισαν τον ρυθμό του και στο τέλος ο Kimi Raikkonen το παράκανε στην προσπάθειά του να περάσει στη φουρκέτα κι έτσι χάθηκαν πολύτιμες θέσεις. Ο Δανός της McLaren μπορούσε να τερματίσει στην 7η θέση αλλά τελικά αρκέστηκε στην τελευταία της 10άδας. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Eric Boullier, δηλώνει ότι έχουν κάνει πρόοδο και πως από εδώ και πέρα η πορεία τους θα είναι ανοδική.

Παλεύουμε για νίκες αλλά όταν δεν μπορείς να νικήσεις προσπαθείς να πάρεις όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Είναι καλό για το ηθικό της ομάδας. Θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει στην 6η και 7η θέση, αλλά ο Kevin αντιμετώπισε ηλεκτρικά προβλήματα και δεν κατάφερε να διατηρήσει καλό ρυθμό. Στη συνέχεια η κίνηση του Kimi μας χάλασε το υπόλοιπο του αγώνα. Θέλουμε να επιστρέψουμε στη θέση που πρέπει να βρισκόμαστε. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Ο αγώνας στο Μονακό είναι ιδιαίτερος. Είναι καλό να βρίσκεσαι στους βαθμούς αλλά ο στόχος μας είναι να παίρνουμε καλούς βαθμούς σε κάθε αγώνα.

Μπορεί ο Magnussen να πήρε μόλις ένα βαθμό στο Μονακό αλλά δηλώνει ότι η ομάδα έχει κάνει πρόοδο η οποία δεν φάνηκε λόγω των συμβάντων με τον Raikkonen και με τα ηλεκτρικά της MP4-29.

Δυστυχώς το τέλος του αγώνα ήταν απογοητευτικό. Αλλά αν κοιτάξετε συνολικά ήταν καλός αγώνας. Κάναμε πρόοδο, η οποία δεν φάνηκε στο αποτέλεσμα διότι υπήρξαν διάφορα γεγονότα που μας περιόρισαν. Όμως κάναμε πραγματική πρόοδο.

Η McLaren είχε να βαθμολογηθεί από το GP της Κίνας. Ο επόμενος αγώνας είναι στον Καναδά κι εκεί η MP4-29 ίσως βολευτεί. Στη συνέχεια, Αυστρία και Μ. Βρετανία ετοιμάζεται νέο πακέτο αναβάθμισης με το οποίο οι άνθρωπο του Woking ελπίζουν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Σχόλια

Σχόλια