H Kia Motors επενδύει στην IONITY

  H Kia Motors επενδύει στην IONITY για να εκδημοκρατίσει το δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV)

  • H Kia προσχωρεί στην IONITY σε συνεργασία με τους ιδρυτές του BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company και Volkswagen Group με την Porsche AG

  • Η επένδυση γίνεται προκειμένου να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV) με 800 V με τη χρήση ισχύος φόρτισης έως 350 kW

  • Η δέσμευση για την ηλεκτροδότηση του ευρωπαϊκού τομέα μεταφορών βασίζεται στη διεθνή συνεργασία ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  Η Kia Motors Company, μαζί με την Hyundai Motor Company, ανακοίνωσε σήμερα την επένδυσή της στην IONITY, μια κοινή επιχείρηση που δημιουργήθηκε από κατασκευαστές αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Kia και η Hyundai, θυγατρικές εταιρίες αυτοκινήτων του Hyundai Motor Group, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω αύξηση της διαθεσιμότητας των σταθμών φόρτισης με επιπλέον πλεονεκτήματα για τους πελάτες.
  Η απόφαση συμμετοχής σε αυτό το δίκτυο θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους Ευρωπαίους πελάτες των Kia και Hyundai. Ξεκινώντας από το 2021 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EVs) των Kia και Hyundai θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα φόρτισης 800 Volt προκειμένου να μπορούν να αξιοποιήσουν τη μέγιστη ισχύ φόρτισης των 350 kilowatt της IONITY. Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις HPC της IONITY, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με ψηφιακές επιλογές πληρωμών, προκειμένου να μειώνεται σημαντικά ο χρόνος φόρτισης και να διευκολύνονται οι μετακινήσεις σε μεγάλες αποστάσεις.
  Η IONITY είναι μια κοινή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2017 από το BMW Group, την Daimler AG, τη Ford Motor Company και το Volkswagen Group με την Porsche AG. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα διαθέτει περίπου 140 σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη και ακόμα 50 υπό κατασκευή. Η τεχνολογία της IONITY χαρακτηρίζεται από ισχύ φόρτισης έως και 350 KW, ενώ η χρήση του προτύπου γενικής φόρτισης Combined Charging System εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή συμβατότητα μεταξύ των EVs.
  Η IONITY θα επεκτείνει το δίκτυό της των σταθμών ταχείας φόρτισης σε 400 έως το 2020, με κατά μέσο όρο τουλάχιστον ένα σημείο φόρτισης για κάθε 120 χιλιόμετρα κατά μήκος σημαντικών ευρωπαϊκών εθνικών οδών. Η ευρωπαϊκή προσέγγιση διανομής και εμπορικής προσέγγισης θα βελτιώσει σημαντικά το κύρος και την πρακτικότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τόσο για τους σημερινούς χρήστες όσο και για τους μελλοντικούς τους αγοραστές.
  “Η συμμετοχή μας σε αυτήν την κοινή επιχείρηση επαναβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου για την ηλεκτροκίνηση στο μέλλον”, δήλωσε ο Thomas Schemera, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Προϊόντων του Hyundai Motor Group. “Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας με την IONITY θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή φόρτισης υψηλής ισχύος, όπου η χρέωση θα είναι πιο απρόσκοπτη και εύκολη για τους πελάτες μας σε σχέση με τον ανεφοδιασμό σε καύσιμο».
  Μέσω εκτεταμένων προσπαθειών R&D (Έρευνας και Εξέλιξης) και πολλαπλών συνεργασιών με πρωτοπόρους της βιομηχανίας, ο Όμιλος Hyundai Motor έχει εδραιώσει τη θέση του ως ηγέτης στα ηλεκτρικά οχήματα και την εναλλακτική μετακίνηση. Τον Μάιο, ο Όμιλος ανακοίνωσε συνεργασία με την Κροατική Rimac Automobili για την εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.
  Η επένδυση στην IONITY ενισχύει τις συνεχείς προσπάθειες του Ομίλου να πρωταγωνιστήσει σε μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών CO2, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παρουσίαση μέχρι το 2025, 44 φιλικών προς το περιβάλλον μοντέλων. Ο Όμιλος θα αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη συνεργασία για να προσφέρει στους πελάτες του καινοτόμες εμπειρίες μέσω της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης.
  Η IONITY με χαρά καλωσορίζει το νέο μέτοχο. “Ο Όμιλος Hyundai Motor διαθέτει σημαντική διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία σε συνδυασμό με μια πλήρη στρατηγική δέσμευση για την ηλεκτροκίνηση. Η συμμετοχή νέων επενδυτών στην IONITY είναι ένα σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης που δείχνει ότι το έργο της νεαρής εταιρείας μας, αποδίδει ήδη καρπούς “, δήλωσε ο Διευθύνων σύμβουλος της IONITY Michael Hajesch.
  Ο Όμιλος θα αποκτήσει ίσα μερίδια στην IONITY με τους ιδρυτικούς εταίρους BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company και Porsche AG.

   

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια