Ο Massa συμβουλεύει τον Kubica

  Ο Βραζιλιάνος θεωρεί ότι ο Πολωνός πρέπει να αφήσει τα ράλι για αγώνες πίστας

  Ο Felipe Massa πιστεύει ότι ο Robert Kubica πρέπει να παρατήσει τα ράλι και να αγωνιστεί σε πρωταθλήματα πίστας. Ο Πολωνός μετά το μεγάλο ατύχημα που είχε το 2011, στο οποίο τραυμάτισε πολύ σοβαρά το δεξί του χέρι έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως έχει επιστρέψει στη δράση και μάλιστα στα ράλι, εκεί δηλαδή που είχε το ατύχημα. Ο Kubica λατρεύει τα ράλι αλλά όπως δηλώνει ο Massa δεν του ταιριάζουν. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος των ράλι είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν των αγώνων πίστας κι εκεί ο Kubica έχει μεγάλη εμπειρία.

  Ρισκάρει πολλά συνεχίζοντας στα ράλι. Είναι σπουδαίος οδηγός αλλά δεν νομίζω ότι αυτό που κάνει είναι σωστό. Πιστεύω ότι τα ράλι δεν είναι γι’ αυτόν. Τον γνωρίζω από τότε που ήταν παιδί, στη Formula Renault, αλλά δεν τον έχω δει μετά το ατύχημα διότι δεν έρχεται στους αγώνες της F1. Το DTM του ταιριάζει περισσότερο, έχει την απαραίτητη εμπειρία αλλά και γνώση. Τα ράλι είναι κάτι διαφορετικό για εμάς. Γνωρίζω ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί στην F1 λόγω του χεριού του αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν άλλα πρωταθλήματα που μπορεί να τρέξει. Στα ράλι έχει συνεχώς ατυχήματα. Ειλικρινά αν ήμουν στη θέση του δεν θα καθόμουν εκεί.

  Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τον Kubica στο DTM όπως λέει ο Massa. Μάλιστα το 2013 ο Πολωνός έχει κάνει δοκιμές με ένα αγωνιστικό DTM της Mercedes…

  Σχόλια

  Σχόλια