Ο Mattias Ekström νέος πρεσβευτής της CUPRA

  Ο Σουηδός πρωταθλητής θα συμβάλλει στην ηλεκτρική στρατηγική αγώνων της μάρκας.

  • Ο βραβευμένος οδηγός αγώνων θα είναι ο επίσημος οδηγός του CUPRA e-Racer.

  • Ο Ekström θα είναι παρών στο περίπτερο της CUPRA στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

  • Η CUPRA κατευθύνεται προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση με τον νέο πρεσβευτή της και το CUPRA Concept Car.

  Για να συνεχίσει να οδηγεί το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η CUPRA υπέγραψε συνεργασία με τον Mattias Ekström ως το νέο πρεσβευτή της μάρκας. Ο Σουηδός οδηγός γίνεται μέλος της ομάδας προκειμένου να συμβάλλει στην εφαρμογή της ηλεκτρικής στρατηγικής αγώνων της CUPRA.Επιπλέον, ο Ekström γίνεται ο επίσημος οδηγός του ηλεκτρικού αγωνιστικού CUPRA e-Racer.
  Η ξεχωριστή μάρκα αυτοκινήτων και η συνεργασία της με τον Σουηδό οδηγό αγώνων ενσαρκώνει το πνεύμα της καινοτομίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η CUPRA είναι πρωτοπόρος στον αγωνιστικό κόσμο με το CUPRA e-Racer, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού ενώ ο Ekström έχει ηγηθεί σε διαφορετικούς αγωνιστικούς θεσμούς όπως το πρωτάθλημα FIA World Rally Cross όπου δημιούργησε τη δική του ομάδα.
  Από τώρα και στο εξής, η σύνδεση των δύο πλευρών στην πίστα θα δημιουργήσει το μονοπάτι για την καινοτομία των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Ο Ekström θα παρευρεθεί ως πρεσβευτής της CUPRA στο περίπτερο της μάρκας στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της IAA της Φρανκφούρτης.

   

  Ένας αγωνιστικός πρωτοπόρος.

  Ο Mattias Ekström (Σουηδία, 1978) είναι πρωτοπόρος του FIA World Rallycross, δύο φορές πρωταθλητής DTM και τρεις φορές νικητής του Race of Champions. Έχει αγωνιστεί για περισσότερα από 25 χρόνια σε διάφορους αγώνες τουρισμού, ράλλυ και καρτ και θεωρείται ένας από τους πιο πολυτάλαντους οδηγούς στον κόσμο.
  Ενώ η CUPRA έχει πλήρη επίγνωση ότι το μέλλον των αγώνων θα περιλαμβάνει τη χρήση εναλλακτικών τρόπων παροχής ισχύος, οι μηχανικοί της μάρκας θα συνεργαστούν με τον Mattias Ekström στις δοκιμές του CUPRA e-Racer και την ανάπτυξη ηλεκτρικών αγωνιστικών αυτοκινήτων: «Η συμμετοχή μου στη CUPRA είναι μια φυσική κίνηση για μένα. Μετά
  από μια σταδιοδρομία αφιερωμένη στον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου όπου εξερευνούσα όλες τις μορφές των κινητήρων εσωτερικής καύσης, ήθελα να μεταβώ σε ηλεκτρικούς αγώνες με τη CUPRA, η οποία έχει περάσει σε αυτόν τον τομέα από τη αρχή της δημιουργίας της», δήλωσε ο νέος πρεσβευτής της CUPRA.

  Σύνδεση με το μέλλον.

  Παρόλο που το CUPRA e-Racer ήταν το πρώτο παράδειγμα της δυναμικής που έχει η CUPRA στους ηλεκτρικούς αγώνες, αποτελεί απλώς ένα προοίμιο των τεχνολογικών δυνατοτήτων της μάρκας: «Η ηλεκτρική παροχή ισχύος θα αποτελέσει τον πυρήνα της στρατηγικής αγώνων της CUPRA. Θα ασχοληθούμε με την εμπειρία και τις καινοτόμες ικανότητες του Mattias για να ανακαλύψουμε το μέλλον των αγώνων και να αναπτύξουμε νέες εμπειρίες γύρω από το παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό», δήλωσε ο Antonino Labate, Director of Strategy, Business Development and Operations.

  Πέρυσι, η CUPRA παρουσίασε το πρώτο 100% ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο, το CUPRA e-Racer, ένα πραγματικό αυτοκίνητο μηχανοκίνητου αθλητισμού που αποδίδει 300 kW συνεχούς ισχύος και έως 500 kW (680 PS) στο peak. Μπορεί να φτάσει τελική ταχύτητα 270 km/h, επιτάχυνση από 0 έως 100 km/h σε μόνο 3,2 δευτερόλεπτα και από 0 σε 200 km/h σε μόλις 8,2 δευτερόλεπτα.

  Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τελευταίας Έκθεσης Αυτοκινήτου στη Γενεύη, η CUPRA παρουσίασε το CUPRA Formentor, το πρώτο μοντέλο που η ίδια δημιούργησε. Αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για να πάει τη μάρκα στο μέλλον, τροφοδοτούμενο από υψηλής απόδοσης plug-in υβριδικό κινητήρα και με ένα σύστημα κίνησης σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις για απόδοση. Το CUPRA Formentor θα λανσαριστεί το 2020.

  Κοιτάζοντας μπροστά, η CUPRA παρουσίασε πρόσφατα μια ματιά στο όραμά της για το μέλλον με ένα αποκλειστικό ηλεκτροκίνητο concept-car. Αυτό το όχημα υψηλών επιδόσεων συγκεντρώνει στοιχεία αμαξώματος από ένα τετράθυρο crossover, το ύψος ενός SUV και την κομψότητα ενός σπορ coupe.
  To Cupra Concept Car και το CUPRA e-Racer θα παρουσιαστούν στο περίπτερο της CUPRA στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

   

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια