Το Nissan LEAF διαδραματίζει καίριο ρόλο στο πρώτο V2G σύστημα της Λατινικής Αμερικής

  Ένα καινοτόμο έργο, που επιτρέπει στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο να τροφοδοτεί με ενέργεια το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

  Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο  Nissan LEAF, διαδραματίζει καίριο ρόλο στο πρώτο σύστημα αμφίδρομης  φόρτισης  οχημάτων της Λατινικής Αμερικής, το οποίο εγκαταστάθηκε στη Χιλή σε συνεργασία με την ENEL X, τον οργανισμό  Energy Sustainability Agency και  τη Nissan.

   

  Εγκατεστημένο στα γραφεία του οργανισμού  Energy  Sustainability Agency στο Σαντιάγκο, το σύστημα Vehicle-to-Grid (Οχήματος – Δικτύου) καθιστά δυνατή όχι μόνο τη φόρτιση ηλεκτροκίνητων  οχημάτων, αλλά και την λειτουργία “επιστροφής” της ενέργειας από τις μπαταρίες τους στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των γραφείων, λειτουργώντας ως βοηθητική πηγή ενέργειας, όταν η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα είναι υψηλή.  Εκτός από το LEAF, στο σύστημα έχει ενταχθεί και ένα φωτοβολταϊκό πάνελ 3 κιλοβάτ.

  Εφαρμοσμένο στο πλαίσιο μιας σύμπραξης μεταξύ Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης, που υπεγράφη πέρυσι στη Χιλή, το έργο σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην ανάπτυξη της ηλεκτρικής κινητικότητας της χώρας.

   

  “Για πρώτη φορά στη Λατινική Αμερική, το καινοτόμο έργο του Οργανισμού Ενεργειακής Βιωσιμότητας επιτρέπει τη μέτρηση της αμφίδρομης ροής μεταξύ της μπαταρίας του ηλεκτροκίνητου οχήματος και της μονάδας αποθήκευσης του συστήματος”, δήλωσε ο Francisco Medina, διευθυντής ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη Nissan Chile. “Κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής, όπου το ενεργειακό κόστος είναι υψηλότερο, το όχημα θα συμβάλει ως πηγή ενέργειας. Το νέο Nissan LEAF είναι το μόνο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με τεχνολογία V2G και είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία.”

   

  Σχετικό βίντεο για την πρωτοποριακή τεχνολογία V2G με το Nissan LEAF, μπορείτε να δείτε στο https://youtu.be/VvHuftgy8MA

   

   

  Δελτίο Τύπου

   

   

  Σχόλια

  Σχόλια