Ξεχώρισε ο νεαρός Λιβέρης

  Εντυπωσιακή εμφάνιση στον πρώτο του αγώνα στην ταχύτερη κατηγορία καρτ 6 ταχυτήτων στην ιστορική πίστα του Λε Μαν.

  Εντυπωσιακή εμφάνιση στον πρώτο του μόλις αγώνα στην ταχύτερη όλων κατηγορία καρτ 6 ταχυτήτων και μάλιστα σε παγκόσμιο τελικό, έκανε ο νεαρός έλληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης στο τέλος Οκτωβρίου, στην ιστορική πίστα του Λε Μαν.

  Ο Διονύσης οδήγησε το 6τάχυτο Tony Kart ΙΑΜΕ των 50 ίππων της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας DAEMS από το Βέλγιο σαν επιβράβευση για την επίδοση του στην κατηγορία Rotax DD2 με τις δύο ταχύτητες και 35 ιππους στη διάρκεια της χρονιάς.

  Στη διάρκεια των δοκιμών στο Λε Μαν, ο Διονύσης έκανε αμέσως χρόνους που τον έφερναν στη δεύτερη δεκάδα απο τους 36 συμμετέχοντες οδηγούς απο 16 χώρες, ενώ έφτασε να καταγράψει ακόμα και τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη.

  Στα προκριματικά σημείωσε τον 13ο χρόνο ενάντια στους πλέον εμπειρους και σαφώς ηλικιακά μεγαλύτερους οδηγούς της ταχύτατης αυτής κατηγορίας που έφταναν τα 145χλμ την ώρα στη γαλλική πίστα.

  Στα αγωνιστικά σκέλη που ακολούθησαν, ο 15χρονος έλληνας έπρεπε για πρώτη του φορά να αντιμετωπίσει εκκινήσεις από στάση, πράγμα που του κόστιζε πολλές θέσεις στην αρχή του κάθε αγώνα αλλά τον ανάγκαζε στη συνέχεια σε υπερβάσεις και προσπεράσματα ακριβείας.

  Στον επεισοδιακό τελικό, ο Λιβέρης έπεσε σχεδόν τελευταίος αλλά τερμάτισε στην 18η θέση, ακριβώς πίσω από τον ελβετό παγκόσμιο πρωταθλητή Kevin Ludi τον οποίο άφησε αμέσως να περάσει για να τον ακολουθήσει στη συνέχεια για περίπου μισό αγώνα ωστε να παίρνει μαθήματα. Τον αγώνα κέρδισε ο βρετανός Thomas Bale.

  Τον Διονύση προπονεί ο κορυφαίος έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και υποστηρίζουν η ΕΛΒΑΛ με τα σύνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού football Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

  Σχόλια

  Σχόλια