Το motornews στην 37η Πανελλήνια Έκθεση & Διαγωνισμό Μοντελισμού της I.P.M.S.

Μοντελιστές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν τη δουλειά τους και έδειξαν το επίπεδο των έργων τους, απίστευτης λεπτομέρειας και πιστότητας, μαζί με οχήματα εποχής και παράλληλες δρασηριότητες αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Στο Πλαίσιο της 37ης Ετήσιας Εκθεσης – Διαγωνισμού Μοντελισμού της IPMS Ελλάδος είδαμε:

 

  • Την 7η Έκθεση Ιστορικής Αναβίωσης (με ιστορικά οχήματα και αναβιωτές)

  • Το 6ο Paintathlon (Διαγωνισμός Φιγουρών Games Workshop) και

  • Την 3η Έκθεση Αεροπορικής Ζωγραφικής

  • Το 10ο Make & Take (Μοντελισμός για παιδιά 6-12 ετών)

 

 

Στην έκθεση του παλαιότερου Συλλόγου μοντελισμού της Ελλάδος που ιδρύθηκε το 1981,  συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι μοντελιστές με εκατοντάδες εκθέματα, ανά κατηγορία, όλων των ειδών υπό κλίμακα:  αυτοκίνητα, μηχανές, στρατιωτικά οχήματα, τρένα, αεροπλάνα, πλοία, μοντέλα φαντασίας, φιγούρες, διοράματα κ.α., όλα εξαιρετικής αληθοφάνειας και αμέτρητων ωρών υπομονετικής ενασχόλησης .
Στον εξωτερικό χώρο της τεχνόπολης, απολαύσαμε τους αναβιωτές και τα στρατιωτικά οχήματα, όλα αναπαλαιωμένα πιστά, χαρίζοντας μας εικόνες  που μόνο μια χρονομηχανή θα μπορούσε να μας δώσει , καθώς και μερικά ακόμα κλασσικά οχήματα στο περίπτερο της Ε.Ο.Ο.Ε.
Η κυριακάτικη λιακάδα που ξετρύπωνε από το σύννεφο και το μεράκι των αναβιωτών, μας έφεραν στο μυαλό όμορφες αναμνήσεις απο το “goodwood rivival”,  μα η κουβέντα με τους ανθρώπους των συλλόγων που μας περιέγραφαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πλέον για την αποκατάσταση και την συντήρηση των ιστορικών οχημάτων τους, μετά την ΚΥΑ/16-10-2017  η οποία αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και ένα χρόνο τώρα τους απαγορεύει την κάθε κυκλοφορία, μας επανέφερε στην παράλογη ελληνική πραγματικότητα.
Επίσης μέλη του συλλόγου, λάτρεις του χόμπι, μύησαν παιδιά εώς 12 ετών στη μαγεία και τη δημιουργική απασχόληση του μοντελισμού.

Σχόλια

Σχόλια