Νέο BMW Cockpit , ψηφιακό, έξυπνο, προσαρμοζόμενο στις ανάγκες του οδηγού.

  Το BMW Cockpit έχει ανανεωθεί και εκσυγχρονιστεί πλήρως για το λανσάρισμα νέων σημαντικών μοντέλων όπως η BMW X5, BMW Σειρά 8, BMW Z4 και BMW Σειρά 3, που γιόρτασαν την πρεμιέρα τους στο Mondial de l’Automobile 2018 στο Παρίσι

  Το BMW Cockpit έχει ανανεωθεί και εκσυγχρονιστεί πλήρως για το λανσάρισμα νέων σημαντικών μοντέλων όπως η BMW X5, BMW Σειρά 8, BMW Z4 και BMW Σειρά 3, που γιόρτασαν την πρεμιέρα τους στο Mondial de l’Automobile 2018 στο Παρίσι. Με προσαρμοζόμενο και εξατομικεύσιμο περιεχόμενο, η νέα, πλήρως ψηφιακή φιλοσοφία απεικόνισης και ελέγχου του BMW Operating System 7.0 εστιάζει περισσότερο από ποτέ στον οδηγό. Η αμφίδρομη επικοινωνία με το όχημα έχει αναβαθμιστεί κυρίως μέσω φωνητικού ελέγχου και αναγνώρισης χειρονομιών. Για πρώτη φορά, οδηγοί και επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους έναν έξυπνο προσωπικό βοηθό – το BMW Intelligent Personal Assistant.

  Πρόκειται για έναν προσαρμοζόμενο ψηφιακό χαρακτήρα που κάνει το όχημα ακόμα πιο έξυπνο και απαντά στο χαιρετισμό “Hey BMW”. Με σαφή παρουσίαση του περιεχομένου, προσαρμοσμένου στο ευρύτερο πλαίσιο, και άριστη ενσωμάτωση νέων λειτουργιών και υπηρεσιών, ο οδηγός απολαμβάνει ανά πάσα στιγμή βέλτιστη υποστήριξη. Η νέα λειτουργία Remote Software Upgrade επιτρέπει ασύρματες αναβαθμίσεις ώστε το όχημα να είναι πάντα ενημερωμένο. Στο μέλλον, οι χρήστες θα μπορούν επίσης να κατεβάζουν πρόσθετες λειτουργίες και υπηρεσίες. Με το νέο BMW Cockpit, η μάρκα δημιουργεί μία ακόμα πιο προσωπική, έξυπνη και συνεπή συνολική εμπειρία για τους πελάτες της.

   

  BMW Live Cockpit και BMW Operating System 7.0.

  Το λανσάρισμα του BMW iDrive Controller το 2001 σηματοδότησε μία επαναστατική εξέλιξη στη λειτουργία των οχημάτων. Με το βραβευμένο ID6, η BMW έθεσε νέα πρότυπα στις φιλοσοφίες απεικόνισης και ελέγχου μέσα στο αυτοκίνητο.

   

  Η ουσιαστική βελτίωση του BMW Operating System 7.0 αντανακλάται επίσης στην ονοματολογία και το νέο τρόπο οργάνωσης των επιλογών. Το BMW Live Cockpit (όπως και τα BMW Live Cockpit Plus και BMW Live Cockpit Professional) αναφέρονται στα τρία επίπεδα του hardware και των βασικών λειτουργιών, όπως εγκατεστημένες οθόνες, σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας, διαθέσιμες διεπαφές και τεχνικές απαιτήσεις για φωνητικό έλεγχο και σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών. Τα χαρακτηριστικά σε κάθε επίπεδο του BMW Live Cockpit είναι προσαρμοσμένα για τα μοντέλα κάθε κατηγορίας. Το BMW Operating System 7.0 αναφέρεται στο πακέτο λογισμικού και τις λειτουργίες της νέας, πλήρως ψηφιακής φιλοσοφίας απεικόνισης και ελέγχου, που βασίζεται στις ψηφιακές ενδείξεις του BMW Live Cockpit Professional. Ο αριθμός της έκδοσης υποδηλώνει τις συνεχείς βελτιώσεις μέσω απομακρυσμένων αναβαθμίσεων του λογισμικού.

   

  Ψηφιακή σχεδίαση και βέλτιστη διαχείριση της προσοχής.

  Η διεπαφή χρήστη αξιοποιεί τις δυνατότητες της ψηφιακής σχεδίασης για τη δημιουργία μιας ελκυστικής, καθαρής σχεδίασης, με δομή και λειτουργία φιλική προς το χρήστη και συνεργασία μεταξύ Info Display στο πεδίο ορατότητας του οδηγού και Control Display στην κεντρική κονσόλα. Προσφέρονται επίσης νέες δυνατότητες εξατομίκευσης οθόνης. Η ψηφιακή σχεδίαση που συνδυάζει 2D και 3D γραφικά με animation, είναι άριστα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χρήστη. Στόχος είναι η εστίαση της προσοχής του οδηγού ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και η παροχή των σχετικών πληροφοριών. Το Info Display δεν απεικονίζει πλέον αναλογικά στρογγυλά όργανα. Αυτά έχουν αντικατασταθεί με τοξοειδή γραφιστικά στοιχεία που ανοίγουν προς το κέντρο. Το σχήμα και η διάταξή τους μεταφέρουν στο εσωτερικό τα ‘τέσσερα μάτια’ που χαρακτηρίζουν τη φυσιογνωμία της BMW. Η νέα σχεδίαση απελευθερώνει χώρο στο κέντρο της οθόνης πληροφοριών – Info Display – για περιεχόμενο πλοήγησης, με χάρτη προσανατολισμού που απεικονίζει την τρέχουσα θέση του οχήματος και σχετικές πληροφορίες κατάστασης για το υπόλοιπο του ταξιδιού. Πληροφορίες των συστημάτων υποστήριξης συγκεντρώνονται στο τόξο του ταχύμετρου, στην αριστερή πλευρά. Στα προγράμματα Comfort και Sport, το δεξιό τόξο δείχνει τις στροφές του κινητήρα. Στο ECO Pro mode, προβάλλεται η τρέχουσα κατανάλωση και η μέση ταχύτητα. Πρόσθετο ψυχαγωγικό περιεχόμενο μπορεί να ενσωματωθεί στο δεξιό τόξο. Με μεγαλύτερη επιφάνεια απεικόνισης του BMW Head-Up Display στο παρμπρίζ, όλα τα στοιχεία για την τρέχουσα οδηγική κατάσταση προβάλλονται στο άμεσο πεδίο ορατότητας του οδηγού, ώστε να μην διασπάται η προσοχή του από το δρόμο. Εικαστικά, όλες οι οθόνες – Info & Control Display, και Rear-Seat Entertainment (Ψυχαγωγίας Πίσω Επιβατών) – είναι συγχρονισμένες για να έχουν συνεπή εμφάνιση σε όλες τις περιπτώσεις. Για παράδειγμα, αν το πρόγραμμα αλλάξει από ECO Pro σε Sport, η απόχρωση αλλάζει από μπλε σε κόκκινη σε όλες τις οθόνες.

   

  Εξατομίκευση δομής και περιεχομένου του μενού.

  Το περιεχόμενο στο υψηλότερο επίπεδο του μενού του Control Display μπορεί να διαμορφώνεται ελεύθερα σύμφωνα με το γούστο των πελατών. Μέχρι δέκα σελίδες στο βασικό μενού μπορούν να διαμορφώνονται εξατομικευμένα. Μπορεί να επιλέγεται διάταξη σελίδας με δύο, τρία ή τέσσερα εικονίδια (tiles), με το περιεχόμενό τους να απεικονίζεται σε πραγματικό χρόνο. Ο πελάτης μπορεί να επιλέγει ενότητες όπως, επικοινωνία, media/radio, ρολόι, πλοήγηση, σπορ ενδείξεις, προεπισκόπηση διαδρομής, κυκλοφορία, θέση ή πληροφορίες οδήγησης, ως περιεχόμενο των εικονιδίων. Από το σχετικό μπουτόν στο τιμόνι μπορεί να προσθέτει περιεχόμενο στο τόξο, δεξιά της οθόνης Info Display ανάλογα με τις ανάγκες, όπως ψυχαγωγία, κατανάλωση καυσίμου και σπορ επιλογές, καθώς ένα επιταχυνσιόμετρο (G-meter) που παρουσιάζει τις δυνάμεις g, οι οποίες επενεργούν σε συνθήκες δυναμικής οδήγησης και σε δρόμους με στροφές.

   

  Εξατομικευμένο περιεχόμενο.

  Στο BMW Operating System 7.0, το περιεχόμενο και οι ενδείξεις προσαρμόζονται στο ευρύτερο πλαίσιο και εξατομικεύονται. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από 20 φωτογραφίες για το προσωπικό τους προφίλ. Όταν ο οδηγός ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο, εκτός από το ονομαστικό καλωσόρισμα εμφανίζεται μία τρισδιάστατη γραφική αναπαράσταση του μοντέλου με το πακέτο εξοπλισμού και το βασικό χρώμα. Αυτή η εξατομικευμένη εικόνα του μοντέλου εμφανίζεται και στο μενού “My car”. Το σενάριο καλωσορίσματος περιλαμβάνει προτεινόμενο περιεχόμενο στην οθόνη Control Display, όπως πρόσφατες κλήσεις, καταχωρήσεις ημερολογίου, υπενθυμίσεις καθηκόντων ή διαδρομές σε προορισμούς που αποστέλλονται στο αυτοκίνητο μέσω του BMW Connected. Αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα για επιλογή από τον οδηγό.

   

  Multimodal έλεγχος και ταχεία πρόσβαση.


  Το BMW Operating System 7.0 βελτιστοποιεί την επικοινωνία μεταξύ οδηγού και οχήματος με ποικίλους τρόπους (multimodal). Η οθόνη ελέγχου είναι πρωτίστως σχεδιασμένη για λειτουργία αφής, αν και οι πελάτες εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα διαφόρων επιλογών: iDrive Controller, touch control, φωνητικός έλεγχος και αναγνώριση χειρονομιών.

   

  Οι ενδείξεις προσαρμόζονται σύμφωνα με τη μέθοδο της επιλεγμένης λειτουργίας. Η εισαγωγή προορισμών πλοήγησης στο Control Display μέσω αφής γίνεται με ψηφιακό πληκτρολόγιο, ενώ η ένδειξη αλλάζει σε περιστροφικό πληκτρολόγιο, εάν ο πελάτης χρησιμοποιεί iDrive Controller. Ο φωνητικός έλεγχος με απλές, καθημερινές φωνητικές εντολές έχει βελτιωθεί περαιτέρω, ενώ η γκάμα διαθέσιμων λειτουργιών για το BMW Gesture Control περιλαμβάνει δύο πρόσθετες χειρονομίες, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε επτά. Η πρόσβαση σε λειτουργίες και ρυθμίσεις του οχήματος είναι πολύ ευκολότερη και ταχύτερη με νέα και πιο επίπεδη δομή μενού. Ο συνδυασμός κάθετων λιστών και οριζόντιων γραμμών επιτρέπει την πρόσβαση σε υπομενού με λιγότερα βήματα. Οι λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνά από τον πελάτη είναι συγκεντρωμένες στη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης. Ανεξάρτητα σε ποιο σημείο του μενού μπορεί να βρίσκονται οι πελάτες, με μία μόνο κίνηση-εντολή στο πάνω τμήμα του Control Display θα εμφανιστεί το βασικό μενού, προηγούμενοι προορισμοί, πρόσφατες κλήσεις, ειδοποιήσεις, βοήθεια, ρυθμίσεις οθόνης, αλλαγή χρήστη ή λειτουργία σβησίματος οθόνης. Ένα ακόμα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του BMW Operating System 7.0 η προβολή πρόσθετων πληροφοριών, με τη μορφή θεματικών χαρτών για την ικανοποίηση συγκεκριμένων απαιτήσεων του οδηγού. Για παράδειγμα, όταν το όχημα πλησιάζει στον προορισμό του, το Control Display αυτόματα ανοίγει το χάρτη στάθμευσης, που επισημαίνει κοντινές θέσεις στάθμευσης και μπορεί να ενεργοποιήσει την καθοδήγηση σε αυτές.

   

  Ένας Έξυπνος Ψηφιακός Χαρακτήρας για τα μοντέλα BMW .

  Ο προσωπικός βοηθός, BMW Intelligent Personal Assistant, μαθαίνει ‘ρουτίνες’ και συνήθειες, για να μπορεί να τις εφαρμόσει στο κατάλληλο περιβάλλον στο μέλλον. Προσφέρει βοήθεια στον οδηγό, μαθαίνει τις προτιμήσεις του και εξοικειώνεται με τις προσωπικές ρυθμίσεις – όπως θέρμανση καθισμάτων ή συχνοί προορισμοί (“Πήγαινέ με στο σπίτι”). Μοναδικό χαρακτηριστικό είναι ότι οι οδηγοί μπορούν να δώσουν στον ψηφιακό βοηθό τους ένα όνομα (για παράδειγμα, “Charlie” ή “Joy”) για ακόμα μεγαλύτερη εξατομίκευση και προσωπικότητα. Ο έξυπνος βοηθός δεν περιμένει μόνο την κάθε εντολή του οδηγού, είναι πάντα εκεί για να τον βοηθήσει και να ‘συνομιλήσει’ μαζί του. Γνωρίζει τις λειτουργίες του οχήματος και μπορεί να τις διαχειρίζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις. Λέγοντας “Hey BMW, κρυώνω” το BMW Intelligent Personal Assistant ενεργοποιείται να προσαρμόσει ανάλογα τη θερμοκρασία στην καμπίνα. Ο βοηθός επωφελείται από τις συνεχείς τεχνικές αναβαθμίσεις και τις αυξημένες προτιμήσεις και προσωπικές ρυθμίσεις με την πάροδο του χρόνου. Επίσης βελτιώνεται με κάθε εντολή, κάθε ερώτηση και κάθε νέα ρύθμιση.

   

  Συνεχής ενημέρωση λογισμικού με Remote Software Upgrade .

  Το Remote Software Upgrade είναι η τέλεια λύση για συνεχή ενημέρωση του λογισμικού. Μία αναβάθμιση μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικά περιεχόμενα και ενημερώσεις, ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου, που μεταφράζεται σε συνεχή βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας. Οι αναβαθμίσεις μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν βελτιώσεις στο φωνητικό έλεγχο ή τις λειτουργίες στάθμευσης, για παράδειγμα. Από του χρόνου, το Remote Software Upgrade θα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στους πελάτες να αποκτούν εξατομικευμένες λειτουργίες ή υπηρεσίες για το όχημά τους. Η διαδικασία αναβάθμισης είναι εύκολη όσο η ενημέρωση ενός smartphone. Η εφαρμογή BMW Connected ειδοποιεί το χρήστη όταν διατίθεται νέα αναβάθμιση. Το κατέβασμα γίνεται απευθείας στην εφαρμογή – για παράδειγμα, μέσω του Wi-Fi του σπιτιού. Μόλις το smartphone συνδεθεί με το αυτοκίνητο μετά το download, τα δεδομένα εγκατάστασης αρχίζουν να μεταφέρονται στο όχημα. Τα απαιτούμενα δεδομένα μπορεί επίσης να κατέβουν απευθείας στην ενσωματωμένη κάρτα SIM του οχήματος. Το όχημα θα στείλει ενημερωτικό μήνυμα στο Control Display ότι η εγκατάσταση είναι έτοιμη όταν το όχημα σταθμεύσει, αλλά η διαδικασία εγκατάστασης δεν θα ξεκινήσει πριν γίνει επιβεβαίωση από τον πελάτη. Ο πελάτης ειδοποιείται ότι δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί το όχημά του για 20 λεπτά περίπου, στο οποίο διάστημα, το όχημα πρέπει να είναι παρκαρισμένο με ασφάλεια. Σημαντικές ή αναβαθμίσεις σχετικές με την ασφάλεια φορτώνονται αυτόματα από το όχημα και πρέπει πάντα να επιβεβαιώνονται και να ενεργοποιούνται από το χρήστη. Στο μέλλον, οι πελάτες θα μπορούν να εγκαθιστούν ενημερώσεις λογισμικού οι ίδιοι, άνετα από το σπίτι. Με το Remote Software Upgrade, ολόκληρο το όχημα είναι πάντα ενημερωμένο, λειτουργίες βελτιώνονται συνεχώς ενώ, όπως και οι υπηρεσίες, μπορούν να προστίθενται αργότερα.

   

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια