Σαράντα Χρόνια Επιτυχίες με Mitsubishi pickups

  5 γενιές Mitsubishi pickups και το μέλλον ξεδιπλώνεται …

  Εδώ και 40 χρόνια τα pickups της Mitsubishi  βοηθάνε απροβλημάτιστα τους ιδιοκτήτες τους, έχοντας κουβαλήσει τόνους υλικών, προϊόντων, αγαθών, στα πιο δύσβατα μέρη, αλλά και στις καθημερινές τους ανάγκες αφού με τον εύκολο χειρισμό τους αποτελούν εργαλείο πασπαρτού γι’ αυτούς.

  Ας δουμε την ιστορία και την εξέλιξη τους:

  1η Γενιά 1978 FORTE/L200

  Υπάρχει τεράστια ζήτηση στις υπερατλαντικές αγορές, κυρίως στη Β. Αμερική για μικρά pickup trucks, που χρησιμοποιούνται για διαδρομές στο σχολείο και τη δουλειά και για δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

  Η Mitsubishi Motors παρουσιάζει το πρώτο της pickup truck 1 τόνου με την ονομασία “FORTE” τον Σεπτέμβριο του 1978, και ξεκινά τις εξαγωγές στη Β. Αμερική από τον επόμενο Οκτώβριο.

  Το όνομα του πρώτου pickup truck 1 τόνου “FORTE” σημαίνει “ισχυρός” στα Ιταλικά. Τα πρωτότυπα πέρασαν από εκτενείς, επίπονες δοκιμές αντοχής σε Β. Αμερική, Ταϊλάνδη και Σαουδική Αραβία προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία τους. Συνολικά, περίπου 657.000 οχήματα κατασκευάστηκαν στο Εργοστάσιο του Ohe στην Ιαπωνία, και κάποια στο Εργοστάσιο του Laem Chabang στην Ταϊλάνδη.

   

  Το στυλ έχει στοιχεία από το compact sedan “GALANT S,” με μακρύ ρύγχος, αεροδυναμική ποδιά που λανσαρίστηκε σε μοντέλα trucks για πρώτη φορά και στρογγυλούς προβολείς. Το FORTE χρησιμοποιούσε βενζινοκινητήρες 2.0L και 2.6L (Β. Αμερική) και 1.6L (Ιαπωνία και υπόλοιπες περιοχές). Ένας 2.3L diesel ήταν διαθέσιμος για γενικές εξαγωγές. Το φαρδύ, εμπρός μετατρόχιο 1.360mm και το μακρύ μεταξόνιο των 2.780mm εξασφάλιζε ανώτερη οδηγική ευστάθεια.

   

  Το προηγμένο πλαίσιο προορίζεται για επαγγελματικό όχημα, με εμπρός δισκόφρενα, διπλά ψαλίδια/σπειροειδή ελατήρια για την εμπρός ανάρτηση και φύλλα σούστας και άκαμπτο άξονα πίσω.

   

  Το αθόρυβο εσωτερικό είναι αποτέλεσμα μιας ασυμβίβαστης μεθόδου στην αντιμετώπιση των θορύβων, κραδασμών και τριγμών (NVH), με τη χρήση ενός άξονα μετάδοσης 2 τμημάτων και πολλών στρατηγικά τοποθετημένων στεγανοποιητικών υλικών.

   

  Η Mitsubishi Motors αξιοποίησε την πολυετή εμπειρία της στην κατασκευή Jeeps, και πρόσθεσε ένα νέο σύστημα part-time τετρακίνησης (4WD) με απευθείας συνδεδεμένη αθόρυβη καδένα. Το σύστημα μείωσε το θόρυβο των γραναζιών και την απώλεια ισχύος και επέτρεψε οδήγηση με υψηλές ταχύτητες στο δρόμο. Το μοντέλο αυτό ήταν ο προάγγελος της σειράς τετρακίνητων οχημάτων της Mitsubishi Motors, όπως τα PAJERO/MONTERO και DELICA.

   

  2η Γενιά 1986 STRADA/L200

  Τον Μάρτιο του 1986, ακολουθεί ολοκληρωτική αλλαγή του μοντέλου.

  Το εξωτερικό, αποκτά μεγαλύτερη φινέτσα με τη νέα σχεδίαση εμπρός μάσκας. Το νέο σχήμα που διαμορφώνεται είναι μοντέρνο, αεροδυναμικό και ανθεκτικό.

  Προσφέρεται σε διάφορες διατάξεις, όπως τρεις τύποι αμαξώματος: Single Cab, Club Cab, Double Cab, με μακρύ και κοντό μεταξόνιο για το Single Cab, επιλογές μετάδοσης 2WD και 4WD, βενζινοκινητήρες 2.0L και 2.6L, και κινητήρα 2.5L diesel.

  Η ονομασία αλλάζει και το double-cab “STRADA” παρουσιάζεται στην Ιαπωνία το 1991. Το μοντέλο διατίθεται με ως “MIGHTY MAX” στη Β. Αμερική, “TRITON” στην Αυστραλία και “L200” σε άλλες περιοχές. Στη Β. Αμερική, κυκλοφορεί επίσης από την Dodge ως “RAM 50.”

  Συνολικά, κατασκευάστηκαν περίπου 1.146.000 μοντέλα 2ης γενιά στο Εργοστάσιο του Ohe στην Ιαπωνία και του Laem Chabang στην Ταϊλάνδη.

   

  3η Γενιά 1996 STRADA/L200

   

  Η παραγωγή της 3ης γενιάς “STRADA/L200” ξεκινά το Νοέμβριο του 1995 στην Ταϊλάνδη. Το εσωτερικό και το εξωτερικό ανανεώνονται πλήρως και αποκτούν μία χαρακτηριστική, προηγμένη εμφάνιση.

  Το νέο στυλ υποδηλώνει την ανάγκη του πελάτη να αποκτήσει ένα pick-up truck που να μπορεί να χρησιμοποιεί και σαν επιβατικό αυτοκίνητο για προσωπική χρήση. Το μοντέλο κατατάσσεται σαν ένα ευρύχωρο πενταθέσιο, άνετο και ικανό για σπορ δραστηριότητες αλλά και επαγγελματική χρήση.

  Η ισχύς και οι off-road επιδόσεις βελτιώνονται με έναν 2.5L turbodiesel κινητήρα με intercooler και λειτουργίες όπως το “Easy Select 4WD.” Τα επίπεδα ασφάλειας και εξοπλισμού αναβαθμίζονται για να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες άνεσης επιβατικού αυτοκινήτου.

  Το “STRADA/L200” πωλείται στην Ταϊλάνδη και εξάγεται σε Ευρώπη, Ωκεανία, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή & Αφρική. Οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 1.046.000 οχήματα.

  Κύρια χαρακτηριστικά:

   

  • Φρέσκια, νέα εμφάνιση που συνδυάζει το σκληροτράχηλο χαρακτήρα ενός pickup truck με το στυλ επιβατικού αυτοκινήτου
  • Καμπίνα με αίσθηση επιβατικού, με χυτά ένθετα θυρών και παχιά, αφρώδη επένδυση για άνεση.
  • Ευρύχωρος χώρος αποσκευών από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία
  • 5-L turbodiesel κινητήρας με εναλλάκτη θερμότητας (intercooler), βελτιωμένη οδηγησιμότητα
  • Αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας όπως αερόσακος συνοδηγού, ηλεκτρικά παράθυρα και λειτουργία ασφαλείας και φώτα φρένων ψηλά τοποθετημένα
  • Υιοθετείται σύστημα Mitsubishi Motors “Easy Select 4WD”, με συγχρονισμένο εμπρός διαφορικό ελεύθερης περιστροφής, που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει το πιο αποδοτικό πρόγραμμα οδήγησης για κάθε είδους επιφάνεια.
  • Διατίθεται σε ορισμένες εκδόσεις εξοπλισμού: Mitsubishi Motors ABS, που αποτρέπει το μπλοκάρισμα των τροχών στο φρενάρισμα για βελτιωμένη σταθερότητα και συμπεριφορά. Υβριδικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD) που βελτιώνει την οδηγική ευστάθεια.

   

  4η Γενιά 2005 TRITON/L200

  Τον Αύγουστο του 2005 αλλάζει ολοκληρωτικά το μοντέλο και μετά την παρουσίαση του στην Ταϊλάνδη το 2005, εξάγεται σταδιακά σε περίπου 150 χώρες σε όλο τον κόσμο, και γίνεται σημαντικό όχημα στην παγκόσμια στρατηγική της Mitsubishi Motors.

   

  Η εξέλιξη του TRITON/L200 έπρεπε να πληροί τις εξής τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις για να κατακτήσει τον κόσμο. Πρώτα, έπρεπε να υπερπληροί τις βασικές απαιτήσεις επιδόσεων των pickup trucks όπως οικονομία, αντοχή και αξιοπιστία. Δεύτερον, έπρεπε να έχει τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας για να ενισχύσει επιπλέον το κύρος της μάρκας σε παγκόσμια κλίμακα. Τέλος, έπρεπε να ικανοποιεί ποικίλες ανάγκες των πελατών, και να μην είναι μόνο ένα όχημα επαγγελματικής χρήσης. Συνολικά, κατασκευάστηκαν 1.423.000 οχήματα TRITON/L200 4ης Γενιάς.

   

  Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά των 2005 TRITON/L200 είναι η καινοτόμα σχεδίαση εσωτερικού και εξωτερικού, με έμφαση στην κομψότητα και το σπορ στυλ. Έχει σχεδιαστεί για να είναι το πιο ευρύχωρο εσωτερικό στην κατηγορία του, ενώ η ανάρτηση και ο εξοπλισμός εσωτερικού προσφέρει επίπεδα άνεσης επιβατικού αυτοκινήτου.

  Τα στοιχεία αυτά όχι μόνον υπογραμμίζουν τον καινοτόμο χαρακτήρα του TRITON/L200 στην αγορά, αλλά διαλύουν και τη γενική εικόνα των pickup trucks ως αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων. Με τον τρόπο αυτό, επεκτείνεται σημαντικά η βάση πελατών των pickup trucks της Mitsubishi Motors.

  Ένας νέος diesel με άμεσο ψεκασμό common rail αποδίδει πλούσια ισχύ σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης, ρύπων και θορύβων.

  Το νέας σχεδίασης αμάξωμα είναι το πλέον ανθεκτικό σε συγκρούσεις στην κατηγορία. Η συμμετοχή στο Dakar Rally και άλλους αγώνες που απαιτούν ανώτερες off-road 4WD επιδόσεις έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο την αντοχή του TRITON/L200.

  • Διατίθεται σε τρεις τύπους αμαξώματος: Single Cab, Club Cab, και Double Cab.
  • Μεταξύ των κινητήρων είναι οι νέοι 2.5L και 3.2L common rail diesel
  • Συστήματα μετάδοσης 2WD και 4WD (“Super Select 4WD” και “Easy Select 4WD”)

   

   

  5η Γενιά 2015 TRITON/L200

  Το 2014, η νέα 5η γενιά TRITON/L200 ικανοποιεί ακόμα περισσότερο τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών. Βελτιωμένη χρηστικότητα και αντοχή για επαγγελματική χρήση, σπορ αίσθηση για μία απολαυστική οδηγική εμπειρία, ποιότητα που ικανοποιεί τον πελάτη και άνεση για όλους τους επιβάτες είναι επιτεύγματα του νέου TRITON/L200 που έχει πλέον εξελιχθεί στο “ απόλυτο σπορ utility truck”.

  Τρεις τύποι καμπίνας ικανοποιούν όλες τις ανάγκες: Single Cab, Double Cab, και double door Club Cab.

  Ο 2.5L turbodiesel και ο βενζινοκινητήρας 2.4L έχουν βελτιωθεί και πλαισιώνονται από ένα νέο 2.4L MIVEC ”καθαρό” turbodiesel. Προσφέρει ανώτερες επιδόσεις σε συνδυασμό με κορυφαία οικονομία και χαμηλότερες εκπομπές CO2. Ένα 6-τάχυτο μηχανικό και ένα 5-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με sports mode προσφέρονται για πρώτη φορά.

  Τα συστήματα 4WD εξακολουθούν να εξελίσσονται. Το “Easy Select 4WD” έχει τρεις θέσεις: 2H, 4H, 4L για βέλτιστη ελκτική πρόσφυση ανάλογα με τις οδικές συνθήκες και “Super Select 4WD-II,” με ηλεκτρονικό ενεργοποιητή.

  Μία έκδοση 2WD εξακολουθεί να προσφέρεται, συμπεριλαμβανομένης της στάνταρ και ενός μοντέλου”High Rider” που έχει την ίδια απόσταση από το έδαφος με την 4WD έκδοση για βελτιωμένες ικανότητες εκτός δρόμου.

   

  Δελτίο Τύπου

   

  Σχόλια

  Σχόλια