ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΦΡΕΝΑΡΗΣΕ ΤΟΝ ΤΑΧΎΤΑΤΟ ΛΙΒΕΡΗ

  Η Θεά Τύχη δεν χαμογέλασε και στο τέλος της ευθείας μετά την εκκίνηση...

  Αναμφισβήτητα και μακράν ο καλύτερος αγώνας φέτος του 15χρονου Ελληνα οδηγού Διονύση Λιβέρη ήταν η τελευταία συνάντηση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Kart Rotax που έγινε στην πανέμορφη πίστα Wackersdorf λίγο πιο έξω από το Μόναχο, στη Βαυαρία της Γερμανίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

    Όπως κόμπαζε ο Jan Daems επικεφαλής της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας DAEMS από το Βέλγιο με την οποία αγωνίζεται ο νεαρός πιλότος, ο Διονύσης ήταν σε κάθε σκέλος των προκριματικών μέσα στους 2-3 πιο γρήγορους και το πρωί του τελικού ήταν ο απόλυτα ταχύτερος.
  Όμως και πάλι η Θεά Τύχη δεν χαμογέλασε και στο τέλος της ευθείας μετά την εκκίνηση του πρώτου τελικού στην ανώτατη κατηγορία DD2, το καρτ του Διονύση βρέθηκε στο επίκεντρο ενός φοβερού μελέ που κατάληξε στην εγκατάλειψη του και στη μεταφορά του μεν Διονύση στο ιατρικό κέντρο της πίστας για έλεγχο και του καρτ στα πιτς για εκτεταμένες επισκευές που και πάλι όμως δεν το επανέφεραν σε τέλεια διαμόρφωση.
  Ο Λιβέρης πήρε μέρος στον δεύτερο τελικό, εκκινώντας από την 29η και τελευταία θέση. Τερμάτισε 11ος μετά από μια θεαματική κούρσα με άμεσα προσπεράσματα σε κάθε γύρο και πετυχαίνοντας παρ’ όλα από τους ταχύτερους γύρους του αγώνα.
  Τον Διονύση προπονεί ο κορυφαίος έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και υποστηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα σύνθετα υλικα etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.
  Με τις φετινές εντυπωσιακές του επιδόσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο Διονύσης πήρε πρόσκληση να συμμετάσχει αυτο το μήνα στον παγκόσμιο τελικό kart IAME στο Le Mans της Γαλλίας στην ανώτατη κατηγορία Super-Shifters με καρτ 50 ίππων, 6-ταχυτήτων και φρένα στους τέσσερις τροχούς. Θα είναι ο πρώτος αγώνας του νεαρού Έλληνα σε αυτή τη διοργάνωση.

  Σχόλια

  Σχόλια