Ford-Νέα Γενιά Συνδεδεμένων & Ηλεκτροκίνητων Transit στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου στο Ανόβερο

  Δυναμικό "παρών" θα δώσει η οικογένεια Transit με το παγκόσμιο ντεμπούτο του νέου Transit 2 τόνων, ενός μοντέλου με ήπια υβριδική τεχνολογία (mHEV) και την πρώτη εμφάνιση του Transit Custom plug-in hybrid (PHEV) van σε μορφή παραγωγής.

  Η Ford – η κορυφαία μάρκα επαγγελματικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη – θα παρουσιάσει τη νέα οικογένεια Transit με ενσωματωμένη συνδεσιμότητα και προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης στη Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου στο Ανόβερο

  • Παγκόσμιο ντεμπούτο για το νέο Transit 2Τ με βελτιωμένη κατανάλωση, αυξημένο ωφέλιμο φορτίο και – για πρώτη φορά στην κατηγορία – ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt (mHEV)
  • Πρώτη εμφάνιση για το καινοτόμο Transit Custom plug-in hybrid (PHEV) van σε μορφή τελικής παραγωγής πριν το λανσάρισμά του, που προγραμματίζεται για το 2019
  • Προηγμένες λύσεις Ford Telematics & Data Services για συνδεδεμένα επαγγελματικά οχήματα που βοηθούν τους διαχειριστές στόλων (fleet) να βελτιστοποιούν την απόδοση και χρήση των οχημάτων τους
  • Το νέο Ranger Raptor – η πιο σκληροτράχηλη και σπορ έκδοση του δημοφιλέστερου, Ευρωπαϊκού pick-up – ετοιμάζεται να κατακτήσει το Ανόβερο, μετά το δημόσιο ντεμπούτο του στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών Gamescom.

  Η Ford θα ενισχύσει την πρωτοκαθεδρία της στην Ευρωπαϊκή αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου, παρουσιάζοντας την τελευταία γενιά συνδεδεμένων και ηλεκτρικών / plug-in υβριδικών μοντέλων Transit στη φετινή Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (ΙΑΑ) στο Ανόβερο (Γερμανία), 20-27 Σεπτεμβρίου, 2018.

  Η Ford έχει δεσμευτεί να προσφέρει τα πλεονεκτήματα της συνδεσιμότητας σε όλη τη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της στην Ευρώπη. Το περίπτερο της εταιρίας στο Ανόβερο, θα περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων με ενσωματωμένα modem – με επικεφαλής το νέο Transit 2 τόνων που κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του – καθώς και νέα προϊόντα Ford που βοηθούν τους διαχειριστές fleet στην βέλτιστη λειτουργία του στόλου τους.

  Η καινοτόμα προσέγγιση της Ford στον τομέα επαγγελματικών οχημάτων συνεχίζεται με τη γκάμα ηλεκτρικών / plug-in υβριδικών προϊόντων της, που περιλαμβάνει το Transit Custom plug-in hybrid (PHEV), το οποίο κάνει το εκθεσιακό ντεμπούτο του σε μορφή παραγωγής, και το νέο Transit με κινητήρα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48-volt (mHEV), πρωτιά στην κατηγορία.

  «Το Ανόβερο σηματοδοτεί την άφιξη μιας συναρπαστικής νέας οικογένειας επαγγελματικών οχημάτων Transit ‘συνδεδεμένων εκ γενετής’» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Hans Schep, general manager, Επαγγελματικών Οχημάτων, Ford Ευρώπης. «Η προηγμένη συνδεσιμότητα και τα ηλεκτρικά / plug-in υβριδικά μας οχήματα που αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού ανοίγουν νέες ευκαιρίες για δημιουργία αξίας για τους πελάτες μας.»

  Νέο Transit – υψηλότερη παραγωγικότητα, απόδοση mHEV
  Το νέο Ford Transit 2Τ θα προσφέρει πιο αποδοτικούς κινητήρες, αυξημένο ωφέλιμο φορτίο, έμφυτη συνδεσιμότητα και προηγμένες τεχνολογίες οδήγησης όταν λανσαριστεί στα μέσα του 2019, μαζί με μία νέα, κομψή σχεδίαση εμπρός τμήματος και καμπίνα με αυξημένο χώρο φόρτωσης.

  Εκτός από τους αναβαθμισμένους κινητήρες 2.0L EcoBlue diesel που παρέχουν μειωμένο κόστος ιδιοκτησίας, οι αγοραστές του νέου Transit θα μπορούν να παραγγέλνουν την τεχνολογία mHEV 48-volt σε οχήματα με μηχανικό κιβώτιο για να βελτιώσουν την κατανάλωση, κυρίως σε συνθήκες πυκνής αστικής κυκλοφορίας. Το mHEV ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση και την αποθηκεύει σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου 48-volt. Η αποθηκευμένη ενέργεια χρησιμοποιείται επικουρικά για τη λειτουργία του κινητήρα και των περιφερειακών ηλεκτρικών συστημάτων.

  Transit Custom PHEV – μηδενικοί ρύποι χωρίς το άγχος της αυτονομίας
  Το καινοτόμο Ford Transit Custom PHEV χρησιμοποιεί ένα προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα με στόχο αυτονομίας 50 km με μηδενικούς ρύπους και τον πολυβραβευμένο, χιλιάρη βενζινοκινητήρα EcoBoost για επέκταση της αυτονομίας. Ο EcoBoost φορτίζει τις μπαταρίες του οχήματος όταν διανύονται μεγαλύτερες διαδρομές ανάμεσα στις φορτίσεις, παρέχοντας τους διαχειριστές στόλων εξαιρετική απόδοση και ευελιξία, και συνολική αυτονομία πάνω από 500 km.

  Το PHEV, που εκτίθεται σε τελική μορφή παραγωγής στο Ανόβερο, έχει ένα συμπαγές, υγρόψυκτο σύστημα μπαταριών ιόντων λιθίου κάτω από το πάτωμα, διατηρώντας πλήρως τη χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης του van. Το όχημα υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γραμμή του τελευταίου Transit Custom, μαζί με τις αποκλειστικές ενδείξεις της έκδοσης PHEV.

  Ford Telematics & Ford Data Services – υποστήριξη των στόλων στη διαχείριση των οχημάτων τους
  Η Ford ανακοινώνει δύο νέες λύσεις συνδεδεμένων οχημάτων στόλων στο Ανόβερο, που έχουν εξελιχθεί εσωτερικά από την Ford Smart Mobility. Η εξέλιξή τους βασίζεται σε έναν συνδυασμό έγκυρων πληροφοριών που έχουν συλλεχθεί από στόλους ποικίλων μεγεθών από πολλούς κλάδους της βιομηχανίας, και της άριστης τεχνογνωσίας και ικανότητας της Ford στα οχήματα και τα δεδομένα τους.

  Η Ford Telematics θα προσφέρει μία διαδικτυακή εφαρμογή για λύσεις που βοηθούν τους διαχειριστές στόλων να βελτιώνουν την αξιοποίηση των οχημάτων τους, να μεγιστοποιούν τη διαθεσιμότητά τους, να βελτιστοποιούν το λειτουργικό κόστος και να ελέγχουν τους οδηγούς τους. Ανεξάρτητα, η Ford Data Services θα επιτρέπει στους διαχειριστές στόλων αν το επιθυμούν να συνεργάζονται με τρίτους παρόχους υπηρεσιών για να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα οχημάτων κατηγορίας ΟΕΜ – που θα μεταφέρονται απευθείας από το όχημα στο “cloud” – για τη δημιουργία των δικών τους, ειδικά διαμορφωμένων λύσεων fleet.

  Το Νέο Ranger Raptor θα ταράξει τα νερά στο Ανόβερο
  Μετά από ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών Gamescom στην Κολωνία, το νέο Ranger Raptor κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε αυτοκινητιστικό κοινό στο Ανόβερο. Προϊόν εξέλιξης της Ford Performance για τους λάτρεις της off-road οδήγησης, το pick-up θα αρχίσει να πωλείται στους ενθουσιώδεις πελάτες στην Ευρώπη στα μέσα του 2019 με την ισχύ μιας έκδοσης Bi-turbo του 2.0L EcoBlue diesel της Ford, ο οποίος αποδίδει 213 PS και ροπή 500 Nm.

  Το επιβλητικό παρουσιαστικό που διαμορφώνουν οι πλούσιες διαστάσεις και το extreme στυλ του απόλυτου Ranger υποστηρίζονται από ένα μοναδικό πλαίσιο της Ford Performance, βελτιστοποιημένο για off-road οδήγηση υψηλών ταχυτήτων και ικανότητα παντός εδάφους.

   

   

  * Επίσημα εγκεκριμένες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 θα δημοσιευτούν όταν πλησιάζει η έναρξη πωλήσεων
  Οι τιμές Κατανάλωσης Καυσίμου / Ενέργειας, εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και (Ε.Ε.) 692/2008 μετά την τελευταία τροποποίηση. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 αφορούν μία συγκεκριμένη έκδοση και όχι ένα μόνο αυτοκίνητο. Η ισχύουσα στάνταρ διαδικασία δοκιμών επιτρέπει τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και κατασκευαστών. Επιπλέον της απόδοσης καυσίμου, το οδηγικό στυλ καθώς και άλλοι, μη τεχνικοί παράγοντες επηρεάζουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι το ‘αέριο του θερμοκηπίου’, που κατ’ εξοχήν ευθύνεται για το φαινόμενο της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας της γης.

  Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017, ορισμένα νέα οχήματα λαμβάνουν έγκριση τύπου με βάση το πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EU) 2017/1151 την τελευταία τροποποίηση. Πρόκειται για μία νέα, πιο ρεαλιστική διαδικασία δοκιμών για τη μέτρηση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018, το WLTP θα αντικαταστήσει πλήρως το New European Drive Cycle (NEDC), που ισχύει αυτή τη στιγμή. Στη φάση της σταδιακής κατάργησης του NEDC, θα γίνεται αντιστοίχιση των τιμών κατανάλωσης & εκπομπών CO2 του WLTP με αυτές του NEDC. Θα υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις συγκριτικά με τις προηγούμενες τιμές, καθώς ορισμένα στοιχεία των δοκιμών έχουν αλλάξει, π.χ. το ίδιο αυτοκίνητο μπορεί να έχει διαφορετικές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2.

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια