ΝΕΟ Opel Combo & Combo Life

  Combo Life: Ήρωας της Καθημερινότητας & Φίλος της Οικογένειας. Combo: Ευρύχωρο Όχημα Μεταφορών με Συμπαγείς Διαστάσεις και Εκπληκτικές Τεχνολογίες.

   

  • Για κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και άνεσης: Εξελιγμένο με πρότυπα επιβατικών αυτοκινήτων

  • Για την οικογένεια και όχι μόνο: Combo Life με επτά καθίσματα και δύο συρόμενες πόρτες

  • Για πελάτες χονδρικής και λιανικής: Combo με χώρο για δύο Ευρωπαλέτες

  • Για όλες τις χρήσεις: Στάνταρ ή μακριά έκδοση, πολλαπλές διατάξεις καθισμάτων, crew cab και άλλα

  • Για αυξημένη ασφάλεια: Κορυφαίες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης οδηγού

  • Για χαμηλό λειτουργικό κόστος: Και οι δύο εκδόσεις εντυπωσιάζουν με την κορυφαία απόδοση

   

  Η 5η γενιά του συμπαγούς, πολυτάλαντου Opel Combo είναι έτοιμη. Το άκρως πρακτικό, άνετο και κυρίως πρωτοποριακό νέο μοντέλο διατίθεται ως επιβατικό Combo Life και σαν επαγγελματικό Combo – και τα δύο σε πολυάριθμες εκδόσεις. Τα Combo Life και Combo διατίθενται σε στάνταρ έκδοση M (4.40 m) ή μακριά XL (4.75 m). Το οικογενειακό van διατίθεται προαιρετικά σαν πενταθέσιο ή επταθέσιο με πλούσιο χώρο για μέχρι 2.693 λίτρα αποσκευών. Το όχημα μεταφορών (ελαφρύ επαγγελματικό – LCV) διατίθεται επίσης σαν crew cab με άνοιγμα οροφής. Προσφέρει  4,4m3 χώρο φόρτωσης, χώρο για δύο Ευρωπαλέτες και μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 1.000 kg. Αυτή η αξιοσημείωτη ευελιξία είναι αποτέλεσμα της νέας αρχιτεκτονικής στην οποία βασίζεται το Combo και της προηγμένης διάταξης χώρων.

  Χάρη σε μία νέα προσέγγιση στην εξέλιξή της, η νέα γενιά Combo προσφέρει έναν απαράμιλλο πλούτο καινοτόμων τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης τόσο στην επιβατική όσο και στην επαγγελματική έκδοση. Αντίθετα με τη συνήθη διαδικασία, εξελίχθηκε εξ αρχής σύμφωνα με πρότυπα επιβατικού αυτοκινήτου – και όχι σαν επαγγελματικό όχημα στο οποίο προστέθηκαν αναδρομικά στοιχεία που θα προσελκύσουν τις οικογένειες. Γι’ αυτό, προσφέρει και με διαφορά το υψηλότερο επίπεδο τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας στην κατηγορία του. Αυτό σημαίνει ότι επαγγελματίες και χρήστες μιας επιβατικής έκδοσης του Combo απολαμβάνουν σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά και συστήματα ασφάλειας και άνεσης με τις οικογένειες. Πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού και ασφάλειας, από αυτόματο cruise control μέχρι Forward Collision Alert με ανίχνευση πεζού και Automatic Emergency Braking, Driver Drowsiness Alert, Side Blind Spot Alert ή οθόνη Head up display αυξάνουν την ασφάλεια για την οικογένεια στο Combo Life και για τους επιβάτες του Combo. Επιπλέον, το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip με πέντε προγράμματα (modes) επιτρέπει στους κατόχους Combo να απολαμβάνουν δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου μακριά από την άσφαλτο ή τους παρέχει εύκολη πρόσβαση σε περιοχές με άμμο, λάσπη ακόμα και χιόνι.

  Ένα ακόμα χαρακτηριστικό ασφάλειας διατίθεται για την έκδοση panel van. Το προαιρετικό Surround Rear Vision βελτιώνει αισθητά την ορατότητα των panel van ή των πλήρως φορτωμένων οχημάτων. Επιπλέον, μία δεύτερη κάμερα στον εξωτερικό καθρέπτη στην πλευρά του συνοδηγού διασφαλίζει ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί για το τυφλό σημείο στη συγκεκριμένη πλευρά. Τέλος, το νέο Combo μπορεί να εφοδιάζεται με το νέο σύστημα Flank Guard που λειτουργεί με αισθητήρα και βοηθά να αποφεύγονται δυσάρεστες και δαπανηρές προσκρούσεις ή γρατζουνιές.

  Εξαιρετική άνεση στην επαγγελματική έκδοση εγγυώνται τα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα (συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού καθίσματος στον πάγκο των επιβατών) και το θερμαινόμενο τιμόνι. Επίσης, το διζωνικό σύστημα ελέγχου κλιματισμού εξασφαλίζει ευχάριστες θερμοκρασίες στην καμπίνα όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει. Οι οδηγοί των Combo Life και Combo είναι πλήρως συνδεδεμένοι χάρη στην τελευταία γενιά των συστημάτων infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών, που είναι συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto. Κάτω από το καπό, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μία γκάμα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων βενζίνης και diesel. Όλοι συνδυάζουν ένα υψηλό επίπεδο ευελιξίας με εξαιρετική απόδοση. Από πλευράς κιβωτίου, τα Combo και Combo Life θα διατίθενται με μηχανικά κιβώτια πέντε ή έξι σχέσεων και – για πρώτη φορά  στην κατηγορία – με το προαιρετικό, αυτόματο οκτατάχυτο. Για μία φορά ακόμα, η Opel κάνει προσιτές σε ένα ευρύ κοινό κορυφαίες τεχνολογίες σε αυτή την κατηγορία.

  Η στιβαρή εμφάνιση του επιβατικού μοντέλου τονίζεται από το ψηλότερο καπό συγκριτικά με άλλα οχήματα της κατηγορίας, τα κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία Opel, όπως τα φώτα ημέρας LED (Daytime Running Lights) σε σχήμα φτερού και οι ευμεγέθεις θόλοι των τροχών που συνδέονται μέσω των μαρσπιέ. Η έκδοση LCV θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (IAA) στο Αννόβερο (20 – 27 Σεπτεμβρίου, 2018).

   

  Δελτίο Τύπου

   

  Σχόλια

  Σχόλια