Το BMW Group διευρύνει το αποτύπωμά του στην Κίνα.

  Το BMW Group διευρύνει το αποτύπωμά του στην Κίνα μέσω της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive.

   Παρουσία του Κινέζου Πρωθυπουργού Li Keqiang και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel, το BMW Group και η Brilliance Automotive Group Holdings υπέγραψαν μακροπρόθεσμη συμφωνία – πλαίσιο για περαιτέρω επέκταση της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive (BBA). Η BBA αυξάνει τη δυναμικότητα των δύο τοπικών εργοστασίων παραγωγής της – σε Tiexi και Dadong – στο Shenyang, Επαρχία Liaoning, σε συνολικά 520.000 οχήματα BMW το 2019. Επιπλέον, το πλήρως ηλεκτρικό BMW iX3 που θα παράγει η BBA προορίζεται για εξαγωγές σε αγορές εκτός Κίνας.

   

  «Η σημερινή συμφωνία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία της κοινοπραξίας μας BMW Brilliance Automotive», δήλωσε ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG. «Η συμφωνία μας ορίζει ένα μακροπρόθεσμο πλαίσιο για το μέλλον μας στην Κίνα – ένα μέλλον που θα περιλαμβάνει συνεχή επένδυση, περαιτέρω αύξηση και σαφή δέσμευση στην εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Το επόμενο κεφάλαιο της συνεργασίας μας έχει τη δυναμική να προχωρήσει πέρα από το υπάρχον μότο μας – στην Κίνα, για την Κίνα. Το ηλεκτρικό BMW iX3, που θα κατασκευάζεται από την BBA από το 2020, θα πωλείται σε πελάτες σε όλο τον κόσμο», εξήγησε ο Krüger.

  Περίπου 560.000 οχήματα BMW παραδόθηκαν σε πελάτες στην Κίνα το 2017 – περισσότερα από όσο σε ΗΠΑ και Γερμανία μαζί, που είναι οι αμέσως επόμενες μεγαλύτερες αγορές της μάρκας. Τα δύο τρίτα όλων των οχημάτων BMW που πουλήθηκαν στην Κίνα κατασκευάστηκαν από την BBA πέρσι. Η τοπική παραγωγή της νέας BMW X3 στην Κίνα ξεκίνησε τον Μάιο, όπως είχε προγραμματιστεί και η κλιμάκωση το δεύτερο μισό της χρονιάς αναμένεται να επιταχύνει περαιτέρω την άνοδο στην παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου. Η BMW X3 είναι το έκτο μοντέλο της BMW που παράγεται τοπικά για την Κινεζική αγορά.

   

  «Η BBA είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μας για τη συνεχή επιτυχία της μάρκας  BMW στη μεγαλύτερη αγορά της», δήλωσε ο Nicolas Peter, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος Χρηματοοικονομικού Τομέα. «Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 15η επέτειο της κοινοπραξίας μας. Η τεράστια άνοδος που έχουμε πετύχει όλα αυτά τα χρόνια οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ισχυρή και αξιόπιστη συνεργασία μας με την Brilliance. Μαζί, έχουμε θέσει τη βάση για μελλοντική επέκταση».

   

  «Η BMW Brilliance Automotive έχει γράψει μία μοναδική ιστορία επιτυχίας και αποτελεί παράδειγμα αξιόπιστης συνεργασίας», δήλωσε ο Yumin Qi, Πρόεδρος της Brilliance Automotive Group Holdings. «Αυτή η επιτυχία ‘οδηγεί’ επίσης την οικονομική εξέλιξη της επαρχίας Liaoning, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και ευημερία σε χιλιάδες συνεργάτες μας στην περιοχή».

  Εκτός από τις δύο εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων, η BBA διευθύνει επίσης μια Μονάδα κατασκευής κινητήρων, που περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο μπαταριών για τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα BMW που παράγονται τοπικά στο Shenyang. Είναι το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών που διευθύνει κατασκευαστής premium αυτοκινήτων στην Κίνα. Η τοπική παραγωγή του BMW iX3, του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού, βασικού μοντέλου της μάρκας BMW, θα ξεκινήσει το 2020 στο Shenyang. Το BMW iX3 επίσης προορίζεται για εξαγωγές σε χώρες εκτός Κίνας.

   

  Σήμερα, η BBA ήδη απασχολεί πάνω από 800 επαγγελματίες στις εγκαταστάσεις έρευνας και εξέλιξης (R&D), τρία τέταρτα από τους οποίους είναι Κινέζοι. Συνολικά, η BBA απασχολεί περισσότερους από 16.800 συνεργάτες. Από το 2009, η BMW Brilliance Automotive έχει επενδύσει πάνω από 52 δις RMB στα εργοστάσιά της στο Shenyang. Η 2εκατομμυριοστή BMW που κατασκευάστηκε στην Κίνα, πέρασε από τη γραμμή παραγωγής τον Ιανουάριο του 2018.

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια