Opel X-Family: Περιπετειώδης, Ευέλικτη, Κομψή και Επιτυχημένη

  Mokka X Grandland X Crossland X

   

  • Δημοφιλής: Η Opel Νο1 μάρκα στην Ευρώπη στην κατηγορία SUV B, από Ιανουάριο έως Απρίλιο

  • Σημαντική: Ο ένας στους τέσσερις αγοραστές Opel στη Γερμανία επιλέγει μοντέλο της X-Family

  • Περιπετειώδης: Σχεδόν 900.000 παραγγελίες για το Opel Mokka X

  • Ευέλικτη: Πάνω από 125.000 παραγγελίες για το Opel Crossland X

  • Δυναμική: 85.000 παραγγελίες για το Opel Grandland X

  • Σύγχρονη: Οι περισσότεροι κινητήρες που διατίθενται για τα μέλη της X-Family ήδη πληρούν το πρότυπο Euro 6d-TEMP

   

   

  Οι πελάτες που αναζητούν ένα κομψό SUV δεν χρειάζεται να ψάξουν κάπου αλλού πέραν της Opel X-Family, καθώς η Γερμανική μάρκα προσφέρει μοντέλα SUV για όλους τους σκοπούς. Η X-Family περιλαμβάνει το περιπετειώδες Opel Mokka X, το ευέλικτο Opel Crossland X, και το δυναμικό Opel Grandland X. Παρά τις διαφορετικές διαστάσεις τους, όλα τα μέλη της Opel X-Family έχουν πολλά κοινά – όλα μοιράζονται μία γοητευτική off-road εμφάνιση και υπερυψωμένη θέση καθισμάτων με καλή σφαιρική ορατότητα, τυπικό χαρακτηριστικό SUV, μαζί με πολυάριθμες κορυφαίες τεχνολογίες. Οι αρετές αυτές έχουν απήχηση στους πελάτες. Στη Γερμανία, η εταιρία ήταν η Νο1 μάρκα SUV τους πρώτους πέντε μήνες της χρονιάς, σύμφωνα με στοιχεία μετρήσεων της Federal Motor Vehicle Transport Authority (Kraftfahrtbundesamt = KBA). Εξάλλου, η Γερμανική κατασκευάστρια αυτοκινήτων κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ευρωπαϊκή κατηγορία SUV B, το διάστημα από Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο. Και μέχρι στιγμής φέτος, ο ένας στους τέσσερις αγοραστές ενός νέου Opel στη Γερμανία έχει επιλέξει Mokka X, Crossland X ή Grandland X. Σύμφωνα με το σχέδιο PACE!, η Opel εκτιμά ότι το 40% των πωλήσεών της θα είναι σε αυτή την επικερδή κατηγορία μέχρι το 2021.

  Οι τιμές αυτές δείχνουν ότι είμαστε άριστα προετοιμασμένοι για να ικανοποιήσουμε την αυξανόμενη ζήτηση για μοντέλα SUV με τη συναρπαστική γκάμα μας X-Family. Αν και κάθε μοντέλο έχει τη δική του προσωπικότητα, όλα μοιράζονται τυπικές αρετές Opel όπως καινοτόμα χαρακτηριστικά ή εξαιρετικά καθίσματα σε προσιτές τιμές και επομένως απευθύνονται σε μία ευρεία γκάμα πελατών» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Μάρκετινγκ & Πωλήσεων, Peter Küspert.

   

  Ιδρυτής, ένα περιπετειώδες bestseller παντός εδάφους – το Opel Mokka X

  Η επιτυχημένη ιστορία της X-Family ξεκίνησε με το λανσάρισμα του Opel Mokka το 2012. Το αρχαιότερο μέλος της γκάμας SUV της Opel και ιδρυτής της κατηγορίας sub-compact SUV, τοποθετείται ακριβώς πάνω από το Crossland X και είναι αληθινό bestseller. Μέχρι σήμερα, οι παραγγελίες για το τολμηρό και σκληροτράχηλο Mokka/Mokka X πλησιάζουν τις 900.000. Όπως όλα τα μέλη της X-Family, διατίθεται με πλήθος καινοτόμων τεχνολογιών, μεταξύ άλλων: Προσαρμοζόμενος Εμπρόσθιος Φωτισμός (Adaptive Forward Lighting) με προβολείς full LED, Ένδειξη Απόστασης από το Προπορευόμενο Όχημα (Following Distance Indication), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert), Σύστημα Προειδοποίησης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), εργονομικά πίσω καθίσματα πιστοποιημένα από το AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. = Campaign for Healthier Backs) και εξαιρετική συνδεσιμότητα χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία του IntelliLink infotainment, που είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto.

  Όπως ταιριάζει στην περιπετειώδη, δυναμική του εμφάνιση, το sub-compact SUV διατίθεται με ευφυές, προσαρμοζόμενο σύστημα τετρακίνησης. Το σύστημα, με ηλεκτρονικό, πολύδισκο συμπλέκτη μπορεί να κατανέμει ομαλά την κινητήρια ισχύ μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, από 100:0 έως 50:50, ενώ σε κανονική, καθημερινή χρήση λειτουργεί σαν ένα οικονομικό, προσθιοκίνητο όχημα. Ενεργοποιείται όταν το Opel Mokka X είναι σταματημένο για να αποτρέψει την ολίσθηση των τροχών στο ξεκίνημα. Επίσης  ‘εμπλέκεται’ διακριτικά σε κλάσματα δευτερολέπτου μόλις ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του συμπλέκτη (“active on demand system”). Ενώ λειτουργεί, όλη η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς και το σύστημα τετρακίνησης εμπλέκεται μόνο όταν οι οδηγικές καταστάσεις απαιτούν βελτίωση της ελκτικής πρόσφυσης, κυρίως σε υγρές και ολισθηρές συνθήκες.

  Ευέλικτο, σβέλτο, ευρύχωρο – το Opel Crossland X

  Το μικρότερο μέλος της οικογένειας είναι το Opel Crossland X. Ο διάδοχος του δημοφιλούς Opel Meriva συνεχίζει δυναμικά την επιτυχία του προκατόχου του και κερδίζει όλο και περισσότερους πελάτες με την εξεζητημένη του εμφάνιση και ένα έξοχο μίγμα λειτουργικότητας, ευρυχωρίας, ευελιξίας και σπορ φινέτσας. Μέχρι σήμερα, οι παραγγελίες για το Opel Crossland X έχουν ξεπεράσει τις 125.000 σε όλη την Ευρώπη. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν προβολείς full LED, οθόνη ‘Head up display’ και Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας 180 μοιρών μαζί με Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking)[1] , Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), Σύστημα Προειδοποίησης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Speed Sign Recognition) και Σύστημα Αναγνώρισης Πλευρικού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert). Το Crossland X διατίθεται επίσης με κορυφαία συνδεσιμότητα Opel, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία του IntelliLink infotainment που είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto και διατίθεται με μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Συμβατά smartphones μπορούν να φορτίζονται μέσω επαγωγικής φόρτισης ενώ χρησιμοποιούνται.

  Οδηγός και συνοδηγός μπορούν να απολαμβάνουν τα βραβευμένα και πιστοποιημένα από το AGR εργονομικά καθίσματα, με την Opel να είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που προσφέρει ένα τέτοιο επίπεδο άνεσης στην κατηγορία (με τα Crossland X και Mokka X). Επιπλέον, η μέγιστη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών με 520 L – χωρίς αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων – είναι κορυφαία στην κατηγορία. Επίσης, οι πίσω επιβάτες μπορούν να προσαρμόσουν τη θέση των καθισμάτων τους κατά 150 mm σε διαμήκη κατεύθυνση, αυξάνοντας είτε το χώρο για τα πόδια είτε τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών.

  Η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια – Opel Grandland X

  Η τελευταία προσθήκη στην επιτυχημένη X-Family είναι ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο μέλος – το Opel Grandland X. Έχοντας λανσαριστεί αμέσως μετά το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017, κατέκτησε αμέσως τις καρδιές των πελατών, με τις παραγγελίες του να αγγίζουν τις 85.000 μέχρι σήμερα. Το ευρύχωρο και κομψό συμπαγές SUV συμπεριφέρεται δυναμικά όπως αρμόζει στην εμφάνισή του και προσφέρει κυρίως: ασφαλή οδηγική απόλαυση όλο το χρόνο και σε όλες τις επιφάνειες. Αυτό οφείλεται επίσης στο προαιρετικό, ηλεκτρονικό σύστημα IntelliGrip που εξασφαλίζει κορυφαία πρόσφυση στο δρόμο, σε αντίξοες οδηγικές συνθήκες. Το Grandland X διαθέτει μία πρώτης τάξεως γκάμα υπερσύγχρονων συστημάτων υποστήριξης που κάνουν το ταξίδι πιο ξεκούραστο: Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Ανίχνευση Πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking)[2], Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360° είναι μερικά από τα σημαντικότερα. Προαιρετικά διατίθενται το Adaptive Cruise Control με λειτουργία φρεναρίσματος, που διατηρεί την ταχύτητα και την επιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και φρενάρει τελείως ή επιταχύνει το Grandland X όταν είναι απαραίτητο, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την ασφάλεια. Το εξαιρετικό επίπεδο ασφαλείας του Grandland X επαληθεύτηκε από το Euro NCAP το οποίο το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

  Κορυφαία άνεση επιπέδου Opel εξασφαλίζουν τα προαιρετικά, πιστοποιημένα από το AGR εργονομικά καθίσματα καθώς και ένα θερμαινόμενο τιμόνι και τα θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα. Σύμφωνα με τα πρότυπα της μάρκας Opel, οι επιβάτες του Grandland X απολαμβάνουν επίσης κορυφαία συνδεσιμότητα με την τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink που είναι συμβατά με Android Auto και Apple CarPlay.

  Όπως έχουμε ήδη περιγράψει, τα τρία μοντέλα διαθέτουν κλασικά χαρακτηριστικά Opel όπως κορυφαία συνδεσιμότητα, άνετα καθίσματα, ένα υψηλό επίπεδο στοιχείων ασφάλειας και καινοτόμες αλλά προσιτές τεχνολογίες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό τους. Οι περισσότεροι από τους κινητήρες που διατίθενται για τα μέλη της X-Family ήδη πληρούν το αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP. Εκτός του ότι περιορίζει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, επίσης προσφέρει στους πελάτες ξεγνοιασιά, καθώς είναι σχεδόν απίθανο κάποιο από αυτά τα οχήματα να υπαχθεί σε περιορισμούς της κυκλοφορίας σε αστικά κέντρα.

  Για παράδειγμα, και οι δύο νέες εκδόσεις στη γκάμα κινητήρων diesel του Grandland X, ο 1.5L diesel με 96 kW/130 hp (κατανάλωση καυσίμου[3] : στην πόλη 4,7-4,4 l/100 km, εκτός πόλης 4,0-3,8 l/100 km, μικτός κύκλος 4,2-4,1 l/100 km, 110-108 g/km CO2) και ο 2.0L diesel 130 kW/177 hp (κατανάλωση καυσίμου[3] : στην πόλη 5,3-5,3 l/100 km, εκτός πόλης 4,6-4,5 l/100 km, μικτός κύκλος 4,9-4,8 l/100 km, 128-126 g/km CO2), ήδη πληρούν το πρότυπο Euro 6d-TEMP. Επομένως, οι πελάτες μπορούν τώρα να επιλέξουν από δύο ισχυρούς και παράλληλα πολύ οικονομικούς κινητήρες diesel. Όσοι θα προτιμήσουν ένα βενζινοκινητήρα που πληροί το πρότυπο Euro 6d-TEMP μπορούν να επιλέξουν τον 1.2L Direct Injection Turbo με 96 kW/130 hp (κατανάλωση καυσίμου[3] : στην πόλη 6,1-6,1 l/100 km, εκτός πόλης 4.9-4.8 l/100 km, μικτός κύκλος 5,3-5,2 l/100 km, 121-120 g/km CO2) με εξάρι, μηχανικό κιβώτιο. Ο συνδυασμός αυτός διατίθεται και για το μικρότερο αδερφάκι του Grandland X, το Crossland X (κατανάλωση καυσίμου[3] : στην πόλη 6,2 l/100 km, εκτός πόλης 4,6 l/100 km, μικτός κύκλος 5,1 l/100 km, 117 g/km CO2).

  Δεδομένης της  αυξανόμενης δημοτικότητας των SUV και της μέχρι τώρα επιτυχίας των τριών μοντέλων, η Opel επιθυμεί να συνεχίσει αυτή την επιτυχημένη ιστορία και τα επόμενα χρόνια. Επομένως, το γεγονός ότι οι περισσότεροι κινητήρες που διατίθενται για τα μέλη της X-Family πληρούν το πρότυπο Euro 6d-TEMP είναι μόνον η αρχή. Σε επόμενο στάδιο, το Grandland X θα γίνει το πρώτο Opel που θα προσφέρεται σε plug-in υβριδική έκδοση και, κατά συνέπεια, θα παίξει σημαντικό ρόλο στη στρατηγική εξηλεκτρισμού της εταιρίας. Το Grandland X PHEV θα φύγει από τη γραμμή παραγωγής του Eisenach μέχρι το 2020.

  [1] Λειτουργεί αυτόματα μεταξύ 5 km/h και 85 km/h. Μεταξύ 5 – 30 km/h, ο συντελεστής επιβράδυνσης για μείωση της ταχύτητας σύγκρουσης είναι 0,9g. Μεταξύ 30 και 85 km/h, το σύστημα μειώνει την ταχύτητα κατά 22 km/h το μέγιστο. Μετά από αυτό το όριο, ο οδηγός πρέπει να φρενάρει ο ίδιος για να μειώσει ακόμα περισσότερο την ταχύτητα.

  [2] Λειτουργεί αυτόματα μεταξύ 5 km/h και 140 km/h. Μεταξύ 5 – 30 km/h, ο συντελεστής επιβράδυνσης για μείωση της ταχύτητας σύγκρουσης είναι 0,9g. Μεταξύ 30 –  140 km/h το σύστημα μειώνει την ταχύτητα κατά 50 km/h. το μέγιστο. Μετά από αυτό το όριο, ο οδηγός πρέπει να φρενάρει ο ίδιος για να μειώσει ακόμα περισσότερο την ταχύτητα.

  [3] Μετρήσεις WLTP έχουν μετατραπεί σε τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης.

   

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια