Πρόσληψη 250 επιπλέον υπαλλήλων στο εργοστάσιο της SEAT λόγω αυξημένης παραγωγής

  Η εμπορική επιτυχία των Ibiza, Arona και Leon δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας

  •  Με τις τελευταίες αυτές προσλήψεις, η SEAT προσθέτει 515 νέες συμβάσεις στο εργατικό της δυναμικό το τρέχον έτος

  •  Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ο αριθμός των παραχθέντων οχημάτων στο Martorell αυξήθηκε κατά 12,3%

   

  Η SEAT πρόκειται να προσλάβει 250 επιπλέον υπαλλήλους στο εργoστάσιο στο Martorell προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ανάγκη παραγωγής. 98 από αυτούς τους υπαλλήλους, επί του παρόντος, εργάζονται με σύμβαση προσωρινής απασχόλησης και 152 με σύμβαση μέσω εξωτερικής εταιρείας ευρέσεως εργασίας. Από την 1η Ιουνίου, όλοι θα προσχωρήσουν στο εργατικό δυναμικό της SEAT με σύμβαση αορίστου χρόνου.

  Αυτές οι 250 νέες προσλήψεις θα προστεθούν στις 265 προσλήψεις που έκανε η SEAT από την αρχή του έτους, επίσης λόγω του αυξημένου όγκου παραγωγής. Τον περασμένο Ιανουάριο το εργατικό δυναμικό αυξήθηκε κατά 115 νέους υπαλλήλους, ενώ 150 ακόμη άτομα προστέθηκαν τον Φεβρουάριο. Συνολικά η εταιρεία έχει δημιουργήσει 515 νέες θέσεις εργασίας μέσα σε πέντες μήνες.

  Ο SEAT Vice-president Human Resources Xavier τόνισε ότι «η πρόσληψη 250 νέων υπαλλήλων ανταποκρίνεται στην αυξημένη ζήτηση για τα μοντέλα SEAT. Καθώς οι εμπορικές και παραγωγικές μας προοπτικές εδραιώνονται, για άλλη μια φορά αποδεικνύουμε ότι το εργατικό δυναμικό της SEAT αυξάνεται κυρίως με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Είμαστε υπερήφανοι που τα εξαιρετικά αποτελέσματα της SEAT οδηγούν σε περισσότερες ευκαιρίες για δηγιουργία ποιοτικής απασχόλησης και ευημερίας».

  Αυτές οι 250 νέες προσλήψεις θα ενισχύσουν το εργατικό δυναμικό στις γραμμές παραγωγής για το Ibiza και Arona που είναι κατασκευασμένα επάνω στην πλατφόρμα MQB A0 του Ομίλου Volkswagen. Η εμπορική επιτυχία των δύο μοντέλων, ο υψηλός όγκος παραγωγής του SEAT Leon και η κατασκευή του Audi Q3, που θα αντικατασταθεί από το Audi A1 το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οδήγησαν το Martorell στην υψηλότερη απόδοση στην ιστορία του. Το πρώτο τρίμηνο τους έτους, η παραγωγή στο εργοστάσιο αυξήθηκε κατά 12,3% για να φτάσει σε συνολικό όγκο 132.804 οχημάτων (2017: 118.267). Σήμερα, κατασκευάζονται καθημερινά 2.300 αυοκίνητα, δηλαδή το 95% της τρέχουσας μέγιστης χωρητικότητας του εργοστασίου.

  Πρόσφατα, η SEAT επένδυσε 23 εκατομμύρια ευρώ για να αυξήσει τη μέγιστη χωρητικότητα του εργοστασίου από 2.300 σε 2.400 αυτοκίνητα την ημέρα, αυτοματοποιώντας πλήρως μία από τις γραμμές στο βαφείο και εγκαθιστώντας ένα νέο θάλαμο βαφής ειδικό για τις διχρωμίες των Arona και Audi A1.

  Επιπλέον, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αύξηση της παραγωγής, η εταιρεία από τον Ιανουάριο συμφώνησε με την πλειοψηφία των εκπροσώπων της συνδικαλιστικής ένωσης να προγραμματίσει πρόσθετες βάρδειες τα Σαββατοκύριακα. Μόνο για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν 21 επιπλέον βάρδιες για να καλυφθούν οι επιπρόσθετες ανάγκες.

   

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια