Η νέα BMW Z4: ‘πράσινο φως’ για γνήσια οδηγική απόλαυση.

  Δοκιμές δυναμικής συμπεριφοράς στο κέντρο δοκιμών της BMW στο Miramas στη Νότια Γαλλία παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του νέου roadster.

  Μακρύ καπό, κοντοί πρόβολοι, χαμηλό κέντρο βάρους, μαλακή οροφή: το σπορ διθέσιο που πραγματοποιεί γύρους στο κέντρο δοκιμών της BMW στο Miramas στη Νότια Γαλλία αναγνωρίζεται άμεσα ως ένα καθαρόαιμο roadster. Η νέα BMW Z4 περνά από ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό στάδιο της διαδικασίας εξέλιξης, καθώς ωριμάζει στο δρόμο για τη μαζική παραγωγή: συγκεκριμένα ένα πλήρως καμουφλαρισμένο πρωτότυπο δοκιμάζεται στον τομέα της δυναμικής συμπεριφοράς. Από τη δοκιμή θα προκύψουν σημαντικά ευρήματα για τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του νέου μοντέλου, το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει στο δρόμο με αυθεντικό roadster χαρακτήρα, γνήσια οδηγική απόλαυση και έντονη σπορ γοητεία.

   

  Οι δοκιμές στο Autodrome de Miramas επικεντρώνονται στο σετάρισμα όλων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης – τη βάση της σπορ οδηγικής εμπειρίας που προσφέρει η νέα BMW Z4. Η BMW Z4 M40i ενσαρκώνει την υπέρτατη μορφή επιδόσεων του νέου, δυναμικού roadster. Ένας νέος, πανίσχυρος, εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας, χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες, νέο εμπρός άξονα, ζάντες αλουμινίου Μ με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός / πίσω, σπορ σύστημα φρένων Μ και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, μπλοκέ πίσω διαφορικό συνθέτουν ένα συνολικό πακέτο με το οποίο το μοντέλο της BMW M Performance εγκαινιάζει νέα πρότυπα οδηγικής απόλαυσης στην κατηγορία roadster.

  «Η αυτοκινητιστική φιλοσοφία της νέας BMW Z4 είναι προσαρμοσμένη με γνώμονα την ευελιξία και τη δυναμική συμπεριφορά», εξηγεί ο Jos van As, Επικεφαλής του τομέα Application Suspension. «Το υψηλό επίπεδο ακαμψίας του αμαξώματος και η πολύ άκαμπτη έδραση της ανάρτησης συνθέτουν την τέλεια βάση για ένα σετάρισμα που εγγυάται τα χαρακτηριστικά επιδόσεων ενός γνήσιου σπορ αυτοκινήτου ως προς την ακρίβεια διεύθυνσης και την διαμήκη και εγκάρσια επιτάχυνση».

   

  Όπως το Nürburgring-Nordschleife, το κέντρο δοκιμών του Miramas προσφέρει ιδανικές συνθήκες για να αναδειχτούν οι δυνατότητες δυναμικών επιδόσεων της νέας BMW Z4. Το κέντρο που χρησιμοποιεί η BMW για την εξέλιξη και δοκιμή νέων μοντέλων της πάνω από 30 χρόνια, περιλαμβάνει ένα μεγάλου μήκους οβάλ τμήμα πίστας και έναν περιφερειακό δρόμο για δοκιμές υψηλών ταχυτήτων και σλάλομ, φουρκέτες και κυκλικές πίστες και αρκετές διαδρομές ελέγχου συμπεριφοράς και σιρκουί με διαφορετικούς τύπους οδοστρώματος. Αυτή τη στιγμή, στόχος είναι η λεπτομερής ανάλυση και βελτιστοποίηση της επιτάχυνσης, της κατευθυντικότητας και της απόκρισης των φρένων του roadster. Για παράδειγμα, η Προσαρμοζόμενη Ανάρτηση Μ καθώς αλληλεπιδρά με το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης εξελίσσεται στην τελική της μορφή σε ένα σιρκουί που χρησιμοποιείται για δοκιμές και από την BMW Motorsport.

   

  Αυτές οι εντατικές δοκιμές ήδη δείχνουν ότι η νέα φιλοσοφία roadster θα προσφέρει αισθητά αυξημένες σπορ επιδόσεις στη νέα BMW Z4. Η νέα γενιά θα λανσάρει αποτελεσματικές βελτιώσεις στο τομέα της ευέλικτης συμπεριφοράς, της αμεσότητας και της ακρίβειας στις αλλαγές κατεύθυνσης και στη δυναμική επιτάχυνση κατά την έξοδο από τις στροφές – χωρίς να θίγεται η οδηγική άνεση.

   

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια