Έτοιμος για βάθρο ο Λιβέρης

  Ο Λιβέρης έπεισε ότι είναι πλέον από την πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη ένας σταθερός διεκδικητής του βάθρου

  Εγκατέλειψε στον τελικό στη Σουηδία την Κυριακή που μας πέρασε και έπεσε δέκατος στο πανευρωπαικό πρωτάθλημα kart Rotax ο 15χρονος έλληνας πιλότος Διονύσης Λιβέρης. Πρώτα όμως είχε κάνει μια καταπληκτική αγωνιστική εμφάνιση στο ανώτατο διεθνές περιβάλλον και έπεισε ότι είναι πλέον από την πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη ένας σταθερός διεκδικητής του βάθρου στο δεύτερο μισό της σαιζόν που αρχίζει τον Ιούλιο.

  Ο νεαρός Διονύσης αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα στην πίστα του Κριστιανσταντ από την αρχή, παρόλα όμως στις ελεύθερες δοκιμές βρισκόταν μεσα στην πρώτη εξάδα.  Στα προκριματικά κατατάχθηκε και πάλι έκτος παρά τις διακοπές που έκανε ο κινητήρας του μόλις επιανε 14 χιλιάδες στροφές.

  Μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα στα ημιτελικά του Σαββάτου, η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα DAEMS και ο προπονητής του Γιάννης Αντωνιάδης πίστευαν ότι θα λύσουν το πρόβλημα που του κόστιζε 2-3 δέκατα στο γύρο και ο Διονύσης θα κυνηγούσε την κορυφή.  Ομως το πρόβλημα δεν λύθηκε, η ομάδα επέλεξε να περιορίσει τον κινητήρα σε επίπεδο που να μην κάνει διακοπές, ο Διονύσης βγήκε όγδοος στον πρώτο τελικό, στη συνέχεια χρεώθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων και στον πρώτο γύρο του δεύτερου τελικού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

  Τον Διονύση στηρίζουν η ΕΛΒΑΛ με τα σύνθετα υλικά EtalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρουLos Angeles Chargers, η διεθνης ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

  Σχόλια

  Σχόλια