Στο BMW Welt έγινε η τελετή παράδοσης για 18 από τα πρώτα BMW i8 Roadsters της αγοράς.

  First Edition - Έκδοση περιορισμένης παραγωγής με αποκλειστική αρίθμηση “1 of 18” και αποδέκτη το BMW i8 Club.

  Μία πλακέτα στο εσωτερικό επιβεβαιώνει ότι αυτά τα 18 BMW i8 Roadsters έφυγαν διαδοχικά από τη γραμμή συναρμολόγησης του Εργοστασίου του BMW Group στη Λειψία και είναι μεταξύ των πρώτων που παραδόθηκαν στους πελάτες.

   

  Την περασμένη εβδομάδα, στο BMW Welt στο Μόναχο, το BMW i8 Club παρέλαβε τα κλειδιά 18 τέτοιων συναρπαστικών plug-in υβριδικών roadsters από τον Peter van Binsbergen, επικεφαλής Πωλήσεων & Marketing BMW Γερμανίας. Το πρώτο τους ταξίδι ήταν σε σχηματισμό κονβόι στη Λίμνη Κόμο στην Ιταλία, για να δώσουν το παρών στην Concorso d’Eleganza, μαζί με άλλα εκθέματα στον προαύλιο χώρο της Villa Erba.

  Το αποκλειστικό BMW i8 Roadster First Edition, με χρονικό περιθώριο για παραγγελία που εξαντλήθηκε άμεσα, περιορίζεται στα 200 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Μία αποκλειστική πλακέτα στην κεντρική κονσόλα στην πλευρά του οδηγού , όπου αναγράφεται  το όνομα “First Edition” και ο περιορισμένος αριθμός αντιτύπων “1 of 200”, επιβεβαιώνει ότι το First Edition είναι γνήσιο συλλεκτικό είδος. Τα 18 αυτοκίνητα που παρέλαβε το BMW i8 Club είναι μεταξύ των πρώτων από αυτά τα 200 αντίτυπα και, επιφυλάσσοντας ειδική έκπληξη για τα μέλη, έφεραν την επιγραφή “1 of 18”. Ανάμεσα στα στοιχεία έξτρα εξοπλισμού της αποκλειστικής έκδοσης ξεχωρίζουν χειριστήρια από κεραμικό υλικό, διακοσμητικά ένθετα από ανθρακονήματα, το ηχοσύστημα Harman Kardon και το λογότυπο BMW i8 που προβάλλεται στο δρόμο όταν ανοίγουν οι πόρτες.

  Η παράδοση έγινε στα πλαίσια μιας πολυαναμενόμενης τελετής – επειδή ακόμα και για τους εργαζόμενους του BMW Group, το BMW i8 Roadster είναι ένα μοντέλο με ιδιαίτερα ισχυρή συναισθηματική απήχηση: ο Christian Ach, επικεφαλής Πωλήσεων και Direct Business BMW Γερμανίας, ο Dr. Robert Irlinger, υπεύθυνος BMW i Product Line, ο Project Manager Rainer Rump και ο Robert Forrest, Σχεδιαστής του BMW i8 Roadster, καλωσόρισαν μαζί με τον van Binsbergen τα μέλη του BMW i8 Club από Γερμανία, Ελβετία, Σιγκαπούρη και Βέλγιο που ταξίδεψαν μέχρι τον Μόναχο ειδικά για την περίσταση. Τα μέλη του Club είναι πιστοί θαυμαστές από την πρώτη στιγμή και δεν δίστασαν στιγμή όταν άκουσαν για το νέο BMW i8 Roadster. Εκτός από την επίσημη παράδοση, οι λάτρεις της ηλεκτροκίνησης απόλαυσαν επίσης μία προϊοντική παρουσίαση από τον Project Manager, Rainer Rump, και μία περιήγηση της προσωρινή έκθεσης “BMW i. Visionary Mobility” στο BMW Museum.

  «Περιμέναμε με ανυπομονησία αυτή τη στιγμή επί μήνες – στην πραγματικότητα από τότε που είδαμε τις πρώτες φωτογραφίες αυτού του καταπληκτικού οχήματος. Το να μπορείς να απολαμβάνεις την εκπληκτική οδηγική εμπειρία του Coupé σε ένα Roadster είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για όλους εμάς», εξήγησε ο Claus-Dieter Bachmann, πρόεδρος του BMW i8 Club. «Τα υπόλοιπα μέλη του club και εγώ συγκινηθήκαμε από τη θερμή και ενθουσιώδη υποδοχή που βιώσαμε εδώ στο BMW Welt. Είναι μία συναισθηματική στιγμή που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

   

  «Το BMW i8 Roadster αντιπροσωπεύει πολλά πράγματα, μοναδικά για την BMW: γοητευτική σχεδίαση, πρωτοποριακή τεχνολογία και βιώσιμη μετακίνηση, αλλά, κυρίως, συναίσθημα και γνήσια οδηγική απόλαυση», δήλωσε ο Peter van Binsbergen. «Αυτό το σπορ αυτοκίνητο κατασκευάστηκε για άτομα όπως τα μέλη του BMW i8 Club: παθιασμένους λάτρεις της αυτοκίνησης που τολμούν να αμφισβητούν τα συμβατικά και να δοκιμάζουν νέα πράγματα. Γι’ αυτό και η προσωπική απόλαυση που νιώθω είναι μεγάλη παραδίδοντας τα 18 BMW i8 Roadsters στο BMW i8 Club».

   

  Αντίθετα με πολλές λέσχες αυτοκινήτου, που κατά κανόνα συγκροτούνται στο τέλος του κύκλου ζωής ενός μοντέλου, το BMW i8 Club δημιουργήθηκε τη στιγμή που το BMW i8 Coupé κυκλοφόρησε στην αγορά, το 2014. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη δύναμη του φουτουριστικού plug-in υβριδικού σπορ αυτοκινήτου, που γοητεύει το πιστό κοινό του με τη μοναδική αρχιτεκτονική LifeDrive και την υψηλής αισθητικής σχεδιαστική γλώσσα BMW i. Από τότε που λανσαρίστηκε, το BMW i8 έχει γίνει παγκόσμιο top-seller στην κατηγορία σπορ υβριδικών αυτοκινήτων και έχει αποσπάσει αμέτρητα βραβεία για την οραματική σχεδίαση και την επαναστατική φιλοσοφία του. Το νέο BMW i8 Roadster προσθέτει την εμπειρία της open-top οδήγησης στο συνδυασμό μηδενικών εκπεμπόμενων ρύπων και κορυφαίων επιδόσεων.

   

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια