Η Hyundai ξεκινά τις πωλήσεις του ηλεκτρικού NEXO κυψελών καυσίμου

  Η έναρξη των πωλήσεων του NEXO γιορτάζεται με τελετές παράδοσης στο Ulsan και το Gwangju. Οι 1.061 προ-παραγγελίες NEXO αποδεικνύουν το ισχυρό ενδιαφέρον του κοινού

  Η Hyundai Motor Company ξεκίνησε στην Κορέα τις πωλήσεις του ηλεκτρικού NEXO κυψελών καυσίμου μετά από μια πολύ επιτυχημένη περίοδο προ παραγγελιών.

  Πριν από την έναρξη των λιανικών πωλήσεων, το κοινό είχε δείξει το θερμό του ενδιαφέρον για το NEXO με συνολικά 1.061 οχήματα που παραγγέλθηκαν καθ’ όλη την περίοδο προ-παραγγελιών μεταξύ 19-26 Μαρτίου 2018. Μόλις την πρώτη μέρα της περιόδου προ-παραγγελιών τοποθετήθηκαν 733 παραγγελίες οχημάτων NEXΟ.

   

  «Είμαστε μάρτυρες μιας ιστορικής ημέρας καθώς η τεχνολογία κυψελών καυσίμου διατίθεται σε μεγάλες ποσότητες στο ευρύ κοινό. Μετά από αυτό το θετικό ξεκίνημα, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στις υπερπόντιες αγορές για να στηρίξουμε την ανάπτυξη της νέας αγοράς οχημάτων κυψελών καυσίμου”, δήλωσε ο κ. Byung Kwon Rhim, Executive Vice President της Hyundai Motor Company.

  Η Hyundai παρέδωσε επίσης οχήματα ΝΕΧΟ και στις δημοτικές αρχές των πόλεων Ulsan και Gwangju της Κορέας. Η τελετή στο Ulsan πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του υδρογόνου, που δημιουργήθηκε με κοινές προσπάθειες της Hyundai και της πόλης του Ulsan, ενώ στο Gwangju πραγματοποιήθηκε η τελετή στο νεόκτιστο πολύ-ενεργειακό σταθμό υδρογόνου DongGok. Και οι δύο δημοτικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να επεκτείνουν την υποδομή ανεφοδιασμού υδρογόνου.

  Να αναφέρουμε ότι η τεχνολογία κυψελών καυσίμου απαντά σε πολλές από τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα αυτοκίνητα: εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, εκπομπές ρύπων, απόδοση, αυτονομία και χρόνοι ανεφοδιασμού..
  Οι κυψέλες καυσίμου αποτελούν ένα μηχανισμό για την ηλεκτροχημική μετατροπή της ενέργειας μετατρέποντας υδρογόνο και οξυγόνο σε νερό, παράγοντας ταυτόχρονα με τη διαδικασία αυτή, ηλεκτρισμό και θερμότητα. Ο ηλεκτρισμός παράγεται με τη μορφή συνεχούς ρεύματος ενώ οι υδρατμοί είναι οι μόνες εκπομπές των οχημάτων κυψελών καυσίμου.

   

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια