Δεύτερη θέση για την ομάδα ADAC Opel Rallye Junior στο Gran Canaria

  Ένας ακόμα τερματισμός στο βάθρο για τον Mārtiņš Sesks με το Opel ADAM R2

  • Ένας ακόμα τερματισμός στο βάθρο για τον Mārtiņš Sesks στο Rally Islas Canarias με το Opel ADAM R2
  • Ο teammate του Tom Kristensson παίρνει τους πρώτους βαθμούς με την 4η θέση
  • Ο Sesks βρίσκεται τώρα στη 2η θέση της προσωρινής κατάταξης του ERC Junior

  Η ομάδα ADAC Opel Rallye Junior Team κατέκτησε τη 2η θέση στο δεύτερο αγώνα του Πρωταθλήματος FIA ERC Junior για το 2018. Μετά την 3η θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στις Αζόρες, ο 18χρονος Λετονός Mārtiņš Sesks τερμάτισε 2ος στο Rally Islas Canarias στο τιμόνι του Opel ADAM R2 και φιγουράρει τώρα στη δεύτερη θέση της κατάταξης του FIA ERC Junior. Ο Σουηδός ομόσταυλός του, 27χρονος Tom Kristensson, τερμάτισε τέταρτος στον ασφάλτινο αγώνα που διεξήχθη στην περιοχή γύρω από τη Las Palmas στο Gran Canaria και πήρε τους πρώτους του βαθμούς φέτος, μετά την εγκατάλειψη στον πρώτο αγώνα της σεζόν.

  Από το ξεκίνημα του αγώνα, ο Sesks με το συνοδηγό του Renārs Francis πάλεψαν σκληρά για τη νίκη απέναντι στον Πορτογάλο Diogo Gago με τον Ισπανό συνοδηγό του Efrén LLarena. Στο τέλος του πρώτου σκέλους, ο Junior οδηγός της Opel προηγείτο με διαφορά 7 δέκατα του δευτερολέπτου από τον δεύτερο Gago, κερδίζοντας επτά βαθμούς bonus. Ο Sesks άσκησε μεγάλη πίεση στους πιο πεπειραμένους οδηγούς της Peugeot στο δεύτερο σκέλος, όμως μετά από 14 ειδικές διαδρομές και πάνω από 200 χιλιόμετρα αγώνα, ο Gago υπερίσχυσε με διαφορά 8,9 δευτερολέπτων. Ήταν μία αξιοσημείωτη επίδοση από την πλευρά του Λετονού, δεδομένου ότι το Rally Islas Canarias ήταν ο πρώτος ασφάλτινος αγώνας της καριέρας του.

  «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το δεύτερο συνεχόμενο τερματισμό μου στο βάθρο», δήλωσε ο Sesks. «Αρχικά έπρεπε να αποδεχτώ πόσο απίστευτα αργά μπορείς να φρενάρεις στην άσφαλτο και με τι απίστευτες ταχύτητες μπορείς να στρίβεις με το ADAM R2. Επιπλέον, καταλάβαμε γρήγορα πόσο σημαντική είναι η ακρίβεια των pace notes σε τόσο γρήγορες ειδικές διαδρομές. Βρήκα καλό ρυθμό από νωρίς και οι μάχες απέναντι στα Peugeot αλλά και το συνάδελφό μου Tom ήταν απόλαυση. Παράλληλα όμως δεν ήθελα να διακινδυνεύσω τον τερματισμό μου στο βάθρο. Το ατύχημα του Liarenas μας έδειξε πόσο γρήγορα μπορεί να τελειώσει ένα τέτοιο ράλι. Δεδομένου ότι μέχρι τώρα είχα άποψη μόνο για το χώμα, πρέπει να πω ότι η άσφαλτος είναι πραγματικά απολαυστική και ακόμη περισσότερο στο τιμόνι του ADAM R2!»

  Ο Tom Kristensson και ο συνοδηγός του Henrik Appelskog δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του ράλι. Ο περσινός Πρωταθλητής του ADAC Opel Rallye Cup έχασε αρκετά δευτερόλεπτα σε δύσκολες συνθήκες, στους συχνά βρεγμένους και ολισθηρούς δρόμους του πρώτου σκέλους. Και παρότι βρήκε το ρυθμό του το Σάββατο, δεν ήταν πλέον σε απόσταση βολής ώστε να εμπλακεί στη μάχη για μία θέση στο βάθρο. «Ειδικά την Παρασκευή μας πήρε πολύ χρόνο μέχρι να βρούμε ένα καλό ρυθμό», δήλωσε ο Kristensson με διάθεση αυτοκριτικής. «Από την άλλη, θα ήταν λάθος μας να αναζητήσουμε βεβιασμένα την επιτυχία, ιδίως από τη στιγμή που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να πάρουμε τους πρώτους μας βαθμούς μετά την εγκατάλειψή μας στις Αζόρες. Καταλαβαίνω όλο και καλύτερα τι χρειάζεται για να οδηγήσεις το ADAM R2 στο όριο των ικανοτήτων του. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε τη συγκομιδή βαθμών.»

  Ο τρίτος γύρος του FIA ERC Junior για οδηγούς κάτω των 27 ετών θα συγκεντρώσει την ελίτ των νέων ταλέντων της Ευρωπαϊκής σκηνής ράλι στα περίχωρα της Ιταλικής πρωτεύουσας. Το Rally di Roma Capitale διεξάγεται από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου επίσης σε ασφάλτινες διαδρομές, σε ένα σκηνικό με μεγάλη ιστορία.

  Κατάταξη FIA ERC Junior U27 μετά από 2 αγώνες (επί συνόλου 6):

  1. Gago 77 βαθμοί, 2. Sesks 57, 3. Llarena 33, 4. Wagner 29, 5. Broz 23, 6. Kristensson 19, 7. Munnings 16, 8. Blach 15, 9. Vita 12.

   

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια