Η Kia εγκαινιάζει το «Green Light» στη Ρουάντα

  Το Πρόγραμμα Green Light αποσκοπεί στη βελτίωση της αυτάρκειας και της κοινωνικής κινητικότητας.

  • Ένα νέο κέντρο κατάρτισης δεξιοτήτων ανοίγει στην ανατολική επαρχία της Ρουάντα

  •  Κέντρο που ιδρύθηκε για να διδάσκει γεωργικές δεξιότητες σε νέους ανθρώπους, να αναπτύσσει βιώσιμες γεωργικές εκμεταλλεύσεις και να παράγει περισσότερα έσοδα από τη γεωργία

  •  Δέκατη περιοχή που άνοιξε η Kia στο πλαίσιο του προγράμματος “Εταιρική κοινωνική ευθύνη του Green Light” από το 2012

    

  Η Kia Motors άνοιξε ένα νέο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Green Light» (GLP) στη Ρουάντα, με κύριο στόχο τη διδασκαλία των γεωργικών δεξιοτήτων σε νέους της περιοχής. Το νέο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του GLP βρίσκεται στην πυκνοκατοικημένη περιοχή Gahengeri της περιφέρειας Rwamagana στην ανατολική επαρχία της Ρουάντα.
  Με τη δημιουργία της νέας εκπαιδευτικής εγκατάστασης GLP, η Kia ευελπιστεί να ενισχύσει την αυτάρκεια σε ολόκληρη την περιοχή, βοηθώντας τις τοπικές κοινότητες να δημιουργούν έσοδα από τις πωλήσεις γεωργικών προϊόντων.
  Η τοπική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη γεωργία, με τους αγρότες να αποτελούν το 90% του ενεργού πληθυσμού της περιοχής Gahengeri. Ωστόσο, υπάρχουν συνήθως χαμηλά επίπεδα παραγωγικότητας λόγω του πυκνού πληθυσμού και της ορεινής φύσης της περιοχής. Η έλλειψη δεξιοτήτων και μηχανημάτων, οι κακές εγκαταστάσεις αποθήκευσης και η ανεπαρκής υποδομή δημιουργούν επίσης προκλήσεις στους κατοίκους της περιοχής.
  “Ο στόχος του έργου « Green Light » είναι να βελτιωθεί η κοινωνική κινητικότητα και να δοθεί η δυνατότητα στις κοινότητες να γίνουν πιο αυτάρκεις”, δήλωσε ο Kyehwan Roh, επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης του CSR Kia Motors. “Το νέο κέντρο στη Ρουάντα θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλη την περιοχή να ξεπεράσουν μια σειρά από εμπόδια και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν για την ανάπτυξη του βιοτικού τους επιπέδου από τη γεωργία”.

   

  Το πρόγραμμα “Green Light”

  Το κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης GLP της Ρουάντα αποτελεί το τελευταίο στάδιο του προγράμματος παγκόσμιας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR) της Kia, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το πρόγραμμα «Green Light» επιδιώκει να βελτιώσει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και την απασχόληση σε παιδιά και νέους ανθρώπους που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες σε ορισμένες από τις πλέον ανεπαρκώς αναπτυγμένες περιοχές του κόσμου. Το πρόγραμμα επιδιώκει να «μετατρέψει το κόκκινο φως σε πράσινο» εφοδιάζοντας τα άτομα και τις κοινότητες, με τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να βελτιώσουν τη ζωή τους.
  Το κέντρο της Ρουάντα είναι το δέκατο σε σειρά πρόγραμμα GLP που έχει ιδρύσει η Kia σε επτά διαφορετικά αφρικανικά έθνη από το 2012. Στην τελετή έναρξης συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής και πλήθος αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ο κ. Rajab Mbonyumuvunyi, Δήμαρχος της περιοχής Rwamagana, Κ. Fred Mufurukye, Κυβερνήτης της ανατολικής επαρχίας της Ρουάντα, Eung Joong Kim, Πρέσβης της Νότιας Κορέας στη Ρουάντα και ο κ. Byung Hwa Lee, Διοικητής της Διεθνούς Συνεργασίας της Κορέας (KOICA) Ρουάντα. Επίσης, ήταν παρόντες οι κκ. Han-yoon So, Διευθυντής του Merry Year International, και Kyehwan Roh της ομάδας διαχείρισης του CSR της Kia, η οποία επιβλέπει το πρόγραμμα Green Light.

   

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια