Η Nissan ενώνει τις δυνάμεις της με την Plug and Play Japan για να υποστηρίξει την ανοιχτή καινοτομία

  Η Nissan Motor Co. Ltd. συνεργάζεται με την startup accelerator (εταιρικός “επιταχυντής” καινοτομίας) Plug and Play Japan, για την υποστήριξη καινοτομιών στην κινητικότητα και σε άλλες τεχνολογίες που θα ωφελήσουν το αγοραστικό κοινό.

  Υπό την “σκέπη” μιας συμφωνίας συνεργασίας με τον επιταχυντή του Τόκιο, ενός τοπικού γραφείου της  Plug and Play της Silicon Valley, η Nissan στοχεύει στην επέκταση του δικτύου της με νεοσύστατες εταιρείες στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό. Η Nissan θα χρησιμοποιήσει αυτό το δίκτυο για να διερευνήσει ευκαιρίες συνεργασίας, να υποστηρίξει καινοτομίες και να αποκτήσει πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και επιχειρήσεις.

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Nissan θα συμμετάσχει ενεργά στην ανάπτυξη του προγράμματος επιτάχυνσης Plug and Play της Ιαπωνίας, το οποίο θα επικεντρωθεί στην κινητικότητα. Η Plug and Play της Ιαπωνίας, θα δέχεται την πρώτη παρτίδα εφαρμογών από τις αρχικές επιχειρήσεις του προγράμματος στην ιστοσελίδα της,  από 1 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου.

  Η συμφωνία θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των στρατηγικών ανοιχτής καινοτομίας της Nissan, καθώς και της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi. Η Nissan θα συνεργαστεί στενά με την Alliance Ventures,  γεγονός που ανακοινώθηκε στην έκθεση CES 2018 στις 9 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των ευκαιριών που προσφέρει η εταιρική σχέση.

  “Η συνεργασία με την Plug and Play Ιαπωνίας δίνει  το  μήνυμα ότι η πόρτα της Nissan παραμένει ευρέως ανοιχτή σε πολλά υποσχόμενα και καινοτόμα ξεκινήματα παγκοσμίως”, δήλωσε ο Yasuhiro Yamauchi, Chief competitive officer της Nissan. “Ως ηγέτιδα αυτοκινητοβιομηχανία στον εκδημοκρατισμό των καινοτομιών κινητικότητας, η Nissan προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με τις νεοσύστατες εταιρείες και στη στήριξη των καινοτομιών τους, προς όφελος όλων των πελατών μας”.

   

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια