Το BMW Group εξαγόρασε την Parkmobile

  Στο πλαίσιο της εταιρικής στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT, το BMW Group παραμένει σταθερά προσηλωμένο στη μετακίνηση του μέλλοντος και επενδύει ‘απλόχερα’ σε τεχνολογίες του αύριο, επεκτείνοντας παράλληλα τη γκάμα υπηρεσιών μετακίνησης. Με την απόκτηση της Parkmobile, LLC, η εταιρία μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα ένα σημαντικό στοιχείο της αστικής μετακίνησης: τις λύσεις στάθμευσης.

  «Έως και 30% της κυκλοφορίας στις πόλεις δημιουργείται από την αναζήτηση θέσεων στάθμευσης. Με την απόκτηση της Parkmobile, LCC γινόμαστε κορυφαίος, διεθνής πάροχος ψηφιακών λύσεων στάθμευσης, που σημαίνει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τον ‘πονοκέφαλο’ του παρκαρίσματος επεκτείνοντας τις υπηρεσίες μας προς τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Peter Schwarzenbauer, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για τις μάρκες MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, στον τομέα Customer Engagement & Digital Business Innovation του BMW Group.

   

  Το BMW Group είχε ένα μειοψηφικό πακέτο στην Parkmobile, LLC από το 2014, αλλά τώρα εξαγόρασε την εταιρία με τους 100 και πλέον εργαζομένους της με έδρα την Ατλάντα στις ΗΠΑ. Η Parkmobile, LLC προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερες από 300 πόλεις της Αμερικής, όπως Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Φοίνιξ. Η Parkmobile Group Europe, που περιλαμβάνει τη μάρκα ParkNow, έχει περιέλθει στην κυριότητα του BMW Group από τον Απρίλιο του 2016.

  «Είμαστε περήφανοι για τα όσα έχει ήδη πετύχει η Parkmobile και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους νέους συναδέλφους μας για την επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας», δήλωσε ο Bernhard Blättel, επικεφαλής Υπηρεσιών Μετακίνησης του BMW Group.

  Η Parkmobile ξεπερνά συνολικά τα 22 εκατομμύρια πελάτες σε Ευρώπη και Β. Αμερική και προσφέρει ψηφιακές λύσεις στάθμευσης σε περισσότερες από 1.000 πόλεις.

  «Το BMW Group ήταν ανέκαθεν στο προσκήνιο των επαναστατικών τεχνολογιών μετακίνησης. Έχοντας πρόσβαση σε νέο κεφάλαιο καθώς και στο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών και πελατών του BMW Group, μας προσφέρεται η τέλεια ευκαιρία να επιταχύνουμε την ανάπτυξη και να επεκταθούμε και εκτός Β. Αμερικής. Είναι ο καλύτερος συνεργάτης που θα μπορούσαμε να φανταστούμε», σχολίασε ο Jon Ziglar, CEO της Parkmobile, LLC.

  Η υπηρεσία της Parkmobile μπορεί να χρησιμοποιείται από οδηγούς όλων των μαρκών οχημάτων και επιτρέπει τη στάθμευση χωρίς κάρτες και μετρητά μέσω μιας εφαρμογής ή απευθείας από το αυτοκίνητο. Επίσης, βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν, να κάνουν κράτηση και να πληρώνουν για στάθμευση σε γκαράζ και άλλες σχετικές υπηρεσίες.

  Μέσω καινοτόμων λύσεων στάθμευσης, το BMW Group συμβάλλει ενεργά στη βελτίωση των μετακινήσεων στις πόλεις. Οι ψηφιακές λύσεις στάθμευσης βοηθούν τον οδηγό στην ανεύρεση θέσεων στάθμευσης, περιορίζοντας έτσι την κυκλοφορία που δημιουργείται από την άσκοπη αναζήτηση και μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων στα αστικά κέντρα.

   

  Parkmobile , LLC

  Η Parkmobile, LLC είναι κορυφαία πάροχος λύσεων στάθμευσης στη Β. Αμερική, βοηθώντας εκατομμύρια οδηγούς να βρίσκουν εύκολα χώρο στάθμευσης και να πληρώνουν μέσω της κινητής συσκευής τους. Η τεχνολογία της εταιρίας χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 3.000 περιοχές σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων επτά από τις δέκα μεγαλύτερες πόλεις, καθώς και πανεπιστημιουπόλεις, αεροδρόμια και στάδια. Το δίκτυο της Deloitte πρόσφατα απένειμε στην Parkmobile την διάκριση ‘Technology Fast 500’, που αναγνωρίζει τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες τεχνολογίας στη Β. Αμερική.

  Δελτίου Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια