Fiat Tipo: Τριάντα χρόνια ισχυρής προσωπικότητας

  Το Fiat Tipo - ένα καινοτόμο concept το οποίο συνεχίζει την παράδοση της Fiat σε μία κατηγορία κλειδί για την αγορά σήμερα - παρουσιάστηκε στο κοινό στις 26 Ιανουαρίου 1988.

  Η οικογένεια του Tipo γιορτάζει σήμερα τα 30 χρόνια λειτουργικότητας, απλότητας και προσωπικότητας.

  Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε από μία διεθνή ομάδα αποτελούμενη από περισσότερους από 2.000 ειδικούς για περισσότερο από τρία χρόνια.
  Το 2017, το Fiat Tipo ήταν ο επιβεβαιωμένος ηγέτης της κατηγορίας C στην Ιταλία, με ένα μερίδιο αγοράς 20.7 τοις εκατό και με πάνω από 180.000 μονάδες να έχουν πουληθεί στην περιοχή της EMEA.
  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Fiat Tipo είναι το αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη στην κατηγορία C.

  Έχοντας το πνεύμα και την επίγνωση ενός νεανικού 30-χρονου το Fiat Tipo αναλαμβάνει τις μελλοντικές προκλήσεις, που ισχυροποιούνται από την επιτυχία του στην κρίσιμη κατηγορία C στην οποία η Fiat ήταν ανέκαθεν ηγέτης.
  Το Fiat Tipo έκανε το ντεμπούτο του στις 26 Ιανουαρίου 1988. Το μοντέλο ήταν ο διάδοχος του Fiat Ritmo, το οποίο είχε με την σειρά του αντικαταστήσει το Fiat 128. Από το 1100, τα αυτοκίνητα Fiat μεσαίου μεγέθους έχουν οδηγήσει τις Ιταλικές οικογένειες και όχι μόνο στους δρόμους της κοινωνικής, οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης στην Ιταλία και την Ευρώπη. Ευθύς εξαρχής, αναδείχθηκαν σαν η τέλεια επιλογή για πολλούς νεαρούς επαγγελματίες και για οικογένειες που αναζητούσαν ένα πρακτικό, μοντέρνο και κομψό προϊόν.
  Πριν από τριάντα χρόνια, το αρχικό Fiat Tipo ήταν ένα πραγματικά καινοτόμο concept. Οι μηχανικοί της Fiat σχεδίασαν ένα αυτοκίνητο ικανό να έχει ανώτερο χειρισμό, απόδοση, άνεση και ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς, εστιάζοντας όπως ποτέ άλλοτε στην εργονομία. Το Tipo ξεχώρισε για την προσοχή στην λεπτομέρεια της κατασκευής του χρησιμοποιώντας καινοτόμες κατασκευαστικές τεχνολογίες και υλικά υψηλής ποιότητας έτσι ώστε να εγγυάται αξιοπιστία και ποιότητα. Το αυτοκίνητο εκτιμήθηκε για την λειτουργικότητα, την απλότητα και την προσωπικότητα του.
  Τα χαρακτηριστικά αυτά έχει “δανειστεί” και το σύγχρονο Fiat Tipo, το οποίο υποδηλώνει το πνεύμα του προκατόχου του. Είναι ένα μοναδικό μείγμα τεχνολογίας, στιβαρότητας και ευχρηστίας, το οποίο έχει κατακτήσει την κατηγορία C με την πρακτικότητα του. Το Tipo έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των τριών κορυφαίων best-sellers το 2017 στην Ιταλία και ήταν ο ηγέτης της κατηγορίας C με μερίδιο αγοράς 20.7 τοις εκατό κατά την διάρκεια του έτους. Το αυτοκίνητο επιλέχθηκε από περισσότερος από 180.000 οδηγούς στην περιοχή της EMEA. Επιπλέον, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι το αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη στην κατηγορία C.

   

  Λειτουργικότητα και καινοτομία

  Στα 30α γενέθλια του, μπορούμε να κάνουμε απολογισμό των χαρακτηριστικών του Fiat Tipo του 1988 που μπορούν να βρεθούν στο σημερινό μοντέλο. Δεν οφείλεται στην τύχη, το γεγονός ότι το νέο Tipo φέρει περήφανα το όνομα του προκατόχου του, με τον οποίο μοιράζεται το ίδιο πνεύμα και το ίδιο DNA. Όσον αφορά τον σχεδιασμό, για παράδειγμα, το Tipo είναι ξεκάθαρο, καινοτόμο και ιδιαίτερο. Με τον καλύτερο εσωτερικό χώρο στην κατηγορία του, παρέχει ένα ευχάριστο déjà vu όσον αφορά στην άνετη λειτουργικότητα.
  Η εμφάνιση του Fiat Tipo αποπνέει ουσία και κυριαρχεί με την παρουσία του στον δρόμο. Το εμπρόσθιο άκρο έχει αναπτυχθεί οριζόντια, εκφράζοντας ξεχωριστό δυναμισμό και στις τρεις παραλλαγές του μοντέλου. Η βασική, στρωτή και αεροδυναμική πλευρά είναι ένα κοινό γνώρισμα που μοιράζεται το σημερινό μοντέλο με το αρχικό. Αξιοσημείωτο είναι επίσης για την πεντάθυρη έκδοση – εκείνη που ζωντανεύει πιο άμεσα μνήμες από το Tipo του 1988 – μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών, η οποία παρέχει μία αξιοσημείωτα άνετη πρόσβαση στον κορυφαίο στην κατηγορία του χώρο αποσκευών 440 λίτρων (550 λίτρα για την έκδοση Station Wagon). Η πόρτα του χώρου αποσκευών ήταν μια καινοτομία για το αυτοκίνητο 30 χρόνια πριν καθώς ήταν κατασκευασμένη από ένα ειδικό, μειωμένου βάρους, αντιδιαβρωτικό πλαστικό υλικό.
  Όπως τότε έτσι και σήμερα, ο σχεδιασμός ενός ελκυστικού αμαξώματος συνδυαζόταν με το σχεδιασμό του εσωτερικού σύμφωνα με τις αρχές που ήταν σε πλήρη ευθυγράμμιση με της κατευθυντήριες γραμμές του project και ήταν ικανές να εκφράσουν τις αξίες της πρακτικότητας, την απλότητας και της λειτουργικότητας. Αυτή η φόρμουλα χαρακτήριζε ανέκαθεν τα αυτοκίνητα της Fiat στην κατηγορία C και είναι σταθερά ριζωμένη στο ίδιο το DNA της μάρκας.

   

  Μία πλήρης οικογένεια σε μία απλή σύνθεση

  Το Fiat Tipo του 1988 είχε κατασκευαστεί επάνω σε μία από τις πρώτες εφαρμογές αρθρωτής πλατφόρμας η οποία προέβλεπε το concept της οικογένειας που εκφράζεται από το σημερινό Tipo και στις τρεις παραλλαγές του. Το πλαίσιο του ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για άλλα μοντέλα της Fiat, όπως για παράδειγμα το Fiat Tempra, για το οποίο υπήρχαν διαθέσιμα ένα αμάξωμα παραδοσιακού saloon και ένα station-wagon. Τριάντα χρόνια αργότερα, το 4-θυρο Fiat Tipo, το 5-θυρο Fiat Tipo και το Fiat Tipo Station Wagon είναι η απάντηση της Fiat σε οδηγούς με ανάγκες και αγοραστικές συνήθειες, σύμφωνα με την σύγχρονη πραγματικότητα, που βασίζονται σε ενημερωμένες και πρακτικές επιλογές. Όλες οι παραλλαγές του Fiat Tipo περιλαμβάνουν εξαιρετική αξία και στοχεύουν σε οικογένειες, ζευγάρια και νέους επαγγελματίες.
  Με έξυπνη προσωπικότητα, το Fiat Tipo προβάλει ένα δυναμικό στιλ και ένα ισχυρό χαρακτήρα σε όλες τις εκδόσεις του. Η απλότητα της επιλογής για τον πελάτη μεταφράζεται σε μία σύνθεση εκδόσεων κινητήρα και επιπέδων εξοπλισμού που στοχεύουν στην καρδιά της αγοράς – την απλή και γραμμική λογική της γκάμας που είναι άλλη μία ομοιότητα το Fiat Tipo που λανσαρίστηκε πριν από 30 χρόνια. Το αρχικό Tipo έκανε το ντεμπούτο του το 1988 με πέντε εκδόσεις βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων και δύο επίπεδα εξοπλισμού ικανά να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες της αγοράς εκείνων των ημερών. Ήταν μία στοχευμένη απόφαση να παραιτηθεί από όλα τα άλλα ξεχωριστά χαρακτηριστικά και να ζωντανέψει την καινοτομία και την ωριμότητα του μοντέλου μέσα στο απλό όνομα του: “Tipo”.
  Από το Fiat Tipo “Digit” στο UconnectTM 7”
  Στο καλύτερο στιλ της Fiat, όλες οι παραλλαγές της οικογένειας του Tipo έρχονται με μία πληθώρα λύσεων οι οποίες κάνουν καλύτερη την ζωή για όλους όσους βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο. Η πρόταση παρέχει αξιοσημείωτα γενναιόδωρο βασικό εξοπλισμό και παρουσιάζει το καινοτόμο σύστημα UconnectTM 7″ HD LIVE, που διαθέτει μία εντυπωσιακή έγχρωμη οθόνη αφής 7″ υψηλής ανάλυσης την οποία ο χρήστης μπορεί να χειριστεί ακριβώς όπως αυτή ενός tablet. Είναι επίσης διαθέσιμο το Uconnect Link το οποίο είναι έτοιμο για το Apple CarPlayTM- και συμβατό με το Android AutoTM-, επιτρέποντας μία πιο φιλική για τον χρήστη λειτουργία όπως σε ένα smartphone.
  Πίσω το 1988, δημιουργήθηκε «θόρυβος» για τις εξαιρετικά σύγχρονες και λειτουργικές τεχνολογικές καινοτομίες του Tipo: τα ηλεκτρονικά ψηφιακά όργανα στο επίπεδο εξοπλισμού “Digit” ήταν ενσωματωμένα μέσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πίνακα οργάνων που με την σειρά του ενσωματωνόταν στο ταμπλό. Τα ψηφιακά όργανα σε αυτό το επίπεδο εξοπλισμού ήταν κορυφαίας τεχνολογίας όσον αφορά την λειτουργικότητα και την εργονομία και παρείχαν εξαιρετική αναγνωσιμότητα.
  Εν συντομία, το Fiat Tipo γιορτάζει ένα αξιομνημόνευτο παρελθόν και είναι εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει μελλοντικές προκλήσεις με την επίγνωση και την ωριμότητα των 30 ετών του. Το μοντέλο εξελίχθηκε από μία εξειδικευμένη διεθνή ομάδα αποτελούμενη από περισσότερους από 2.000 άτομα για περισσότερο από τρία χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων διανύθηκαν περισσότερα από 8.7 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών στις πιο ακραίες κλιματικές συνθήκες, δρόμους και υψομετρικές συνθήκες έτσι ώστε να παρέχει μία οικογένεια αυτοκινήτων έτοιμων να διατεθούν στην αγορά σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλη την περιοχή της EMEA. Αυτές οι προσπάθειες έχουν ανταμειφθεί από την αγορά με τα αποτελέσματα των εξαιρετικών πωλήσεων του μοντέλου.

   

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια