Τα νέα BMW i3 και i3s

  Το BMW i3 είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο σε μία νέα εποχή στο χώρο της μετακίνησης. Σαν παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο οδηγικής απόλαυσης, βιωσιμότητας και ευφυούς συνδεσιμότητας για μετακινήσεις στην πόλη, έχει γίνει το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην premium compact κατηγορία.

   Η συνταγή επιτυχίας του BMW i3 βελτιώνεται τώρα με ανανεωτικές, στιλιστικές πινελιές, προηγμένα στοιχεία εξοπλισμού και νέες ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά και με την προσθήκη μιας νέας έκδοσης. Ντεμπούτο δίπλα στη νέα έκδοση του πρώτου premium μοντέλου που σχεδιάστηκε εξ αρχής ως ηλεκτροκίνητο κάνει το BMW i3s. Με υψηλότερη ισχύ, ειδική τεχνολογία πλαισίου, πιο δυναμική συμπεριφορά και δικά του σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, παράγει ένα δυνατό κοκτέιλ απαράμιλλης, σπορ οδηγικής απόλαυσης που σχετίζεται με τα ηλεκτρικά μοντέλα του BMW Group. Προσφέροντας μία ανώτερη εμπειρία ηλεκτροκίνησης με μηδενικούς ρύπους, σε συνδυασμό με ένα νέο επίπεδο τεχνολογίας συνδεσιμότητας, και τα δύο μοντέλα αντιπροσωπεύουν το μέλλον της αστικής μετακίνησης.

  Το BMW i3 ηγείται της κατηγορίας premium ηλεκτρικών οχημάτων από το 2014, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Στη Γερμανία, κατέχει την πρώτη θέση στις ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην κατηγορία ηλεκτρικών μοντέλων συνολικά από το 2014. Όμως, δεν είναι μόνο τα οραματικά, ηλεκτρικά οχήματα και η εμπνευσμένη σχεδίαση που κάνουν την BMW i δημοφιλή αλλά και οι καινοτόμες λύσεις μετακίνησης και η επαναστατική, νέα εκδοχή της έννοιας premium, με πρωταρχικό στοιχείο τη βιωσιμότητα. Προσφέροντας τέτοια προϊόντα και υιοθετώντας μία ολοκληρωμένη μέθοδο που λαμβάνει υπόψη όλο τον κύκλο ζωής – από την παραγωγή πρώτων υλών μέχρι την κατασκευή και λειτουργία των οχημάτων και στη συνέχεια την ανακύκλωση – η μάρκα BMW i έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στον τομέα της προηγμένης μετακίνησης.
  Ηλεκτροκινητήρας BMW eDrive σε δύο εκδόσεις ισχύος, μπαταρία υψηλής τάσης με μεγάλη χωρητικότητα 94 Ah/33 kWh, προαιρετικός κινητήρας επέκτασης αυτονομίας.
  Η οδηγική εμπειρία με τα μοντέλα BMW i έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αυξανόμενη απήχηση και δημοτικότητα της ηλεκτροκίνησης. Μετά από συστηματική βελτίωση, η τεχνολογία BMW eDrive των νέων BMW i3 και BMW i3s προσφέρει οδηγική εμπειρία με μηδενικούς εκπεμπόμενους ρύπους, άμεση παραγωγή ισχύος, αποδοτική χρήση ενέργειας και βελτιστοποιημένη αυτονομία για ένα επίπεδο καθημερινής πρακτικότητας που δεν περιορίζεται στις απαιτήσεις της αμιγούς οδήγησης στην πόλη. Και τα δύο μοντέλα αντλούν ενέργεια από τη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης του BMW Group με χωρητικότητα 94 ampere hours (Ah) ή 33 kilowatt hours (kWh). Ένας κινητήρας επέκτασης αυτονομίας παραγγέλνεται προαιρετικά για τα νέα BMW i3 και BMW i3s.
  Τα νέα BMW i3 και BMW i3s γιόρτασαν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβριο του 2017. Το παγκόσμιο λανσάρισμα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2017.

  Σχεδίαση: σπορ εμφάνιση.

  Τα νέα BMW i3 και BMW i3s έχουν έντονα δυναμικό χαρακτήρα, κατά τα πρότυπα ηλεκτρικών οχημάτων της premium compact κατηγορίας, ενώ αρκετά στιλιστικά στοιχεία υποδηλώνουν τι κρύβεται πίσω από την εντυπωσιακή εμφάνιση. Το μοναδικό, προηγμένο εξωτερικό στυλ έχει βραβευτεί, μεταξύ άλλων, με το iF gold award για την προϊοντική σχεδίαση και με τον τίτλο World Car Design of the Year και τώρα έχει αναβαθμιστεί με αρκετές, έξυπνες σχεδιαστικές πινελιές που εκφράζουν την υπόσχεση μιας σπορ και συναρπαστικής οδηγικής εμπειρίας.
  Σήμα κατατεθέν, η Μαύρη Λωρίδα BMW i που ξεκινώντας από το καπό και μέσω της οροφής καταλήγει στο πίσω τμήμα, πλαισιώνεται τώρα από κολόνες A και γραμμές οροφής επίσης σε μαύρο φινίρισμα. Η γκάμα χρωμάτων περιλαμβάνει τις νέες μεταλλικές προτάσεις Melbourne Red metallic και Imperial Blue metallic. Εκτός από τις νέες προσθήκες, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν και από τις μη μεταλλικές αποχρώσεις Capparis White και Fluid Black, καθώς και τις Protonic Blue metallic και Mineral Grey metallic.
  Στην επανασχεδίαση των εμπρός και πίσω ποδιών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πλάτος που υποδηλώνει τη σπορ και γεμάτη αυτοπεποίθηση οδηγική συμπεριφορά των νέων μοντέλων. Μία χρωμιωμένη διακοσμητική λωρίδα που διατρέχει το πίσω τμήμα σε όλο του του πλάτος και η θέση των σημάτων του μοντέλου και του eDrive στα εξωτερικά άκρα του πορτμπαγκάζ ενισχύουν αυτή την εντύπωση.
  Τα νέα BMW i3 και BMW i3s είναι στάνταρ εξοπλισμένα με προβολείς all-LED, που υιοθετούν λαμπτήρες LED για τη μεσαία και μεγάλη σκάλα και για τα φώτα ημέρας. Τα νέα φλας τεχνολογίας LED ενσωματώνονται στην εμπρός ποδιά με τη μορφή οριζόντιων λωρίδων. Αυτό σημαίνει ότι λαμπτήρες LED χρησιμοποιούνται για όλες τις λειτουργίες φωτισμού στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, όπως στα πίσω φωτιστικά σώματα με τα κρυστάλλινα καλύμματα.

   

  Νέο BMW i3: νέες στιλιστικές πινελιές για μία αίσθηση σπορ φινέτσας.

  Η προσεκτική εξέλιξη της εξωτερικής σχεδίασης όχι μόνο βοηθά να αναδειχτούν τα σπορ διαπιστευτήρια του νέου BMW i3, αλλά υπογραμμίζει και την προηγμένη φινέτσα του. Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι όλος βαμμένος στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ φέρει μαύρο πλαίσιο σχήματος U που δίνει έμφαση στη φυσιογνωμία του αυτοκινήτου. Καθώς εκτείνονται προς τα πίσω, οι έντονα ανάγλυφες καμπύλες σε συνδυασμό με τη χρωματική αντίθεση μεταξύ μαύρου πλαισίου και ένθετου βαμμένου στο χρώμα του αμαξώματος, δημουργούν εκφραστική εμφάνιση γεμάτη ενέργεια.
  Η νέα ασημί πινελιά στην οροφή προσδίδει μία έξτρα νότα κομψότητας και δυναμισμού στο νέο BMW i3. Διευρύνεται προς τα πίσω, τονίζοντας έτσι τη ροή του αέρα, όπως και το χαρακτηριστικό περίγραμμα των πλαϊνών παραθύρων.

  Νέο BMW i3s: απόλυτα δυναμικός παίκτης.

  Το νέο BMW i3s ενσωματώνει αρκετά ατομικά σχεδιαστικά στοιχεία που υπογραμμίζουν τον άκρως δυναμικό χαρακτήρα του. Οι εμπρός και πίσω ποδιές διακρίνονται για τη δυναμική γραμμή τους που υποστηρίζει τη φύση του μοντέλου. Μπροστά, το ένθετο του προφυλακτήρα και το σχήματος U πλαίσιο έχουν μαύρο φινίρισμα. Τα πλαϊνά τμήματα της εμπρός ποδιάς πλαισιώνονται στο κάτω τμήμα από διακοσμητικές λωρίδες σε BMW i Blue ή Frozen Grey που προβάλλουν ακόμα περισσότερο το πλάτος του αυτοκινήτου. Το διακοσμητικό στην κλειστή μάσκα BMW είναι επίσης βαμμένο σε high-gloss black στο BMW i3s αναδεικνύοντας τη φυσιογνωμία του οχήματος. Στην πίσω ποδιά του νέου BMW i3s παρατηρούμε επίσης ιδιαίτερες στιλιστικές γραμμές, ενώ το μαύρο πλαίσιο περιβάλλει ένα πολύ φαρδύ ένθετο στο χρώμα του αμαξώματος. Στο νέο BMW i3s, το διακοσμητικό οροφής υιοθετεί ίδιο high-gloss black φινίρισμα με των κολόνων Α. Το νέο BMW i3s είναι εξοπλισμένο στάνταρ με σπορ ανάρτηση, με μειωμένη κατά 10 mm απόσταση από το έδαφος. Το αυξημένο κατά 40 mm μετατρόχιο συγκριτικά με του BMW i3 τονίζεται με τα μαύρα πλαίσια των θόλων των τροχών. Το BMW i3s διατίθεται με αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 20-ιντσών σε σχέδιο διπλών ακτίνων που είναι 20 mm φαρδύτερες από τις προηγούμενες εκδόσεις. Παραγγέλνονται σε αποχρώσεις Bicolour και Jet Black.

  Εσωτερικό: εξαιρετική αίσθηση ευρυχωρίας, βιώσιμα υλικά.

  Όπως η εξωτερική σχεδίαση έτσι και το εσωτερικό των νέων BMW i3 και BMW i3s βασίζεται στην καινοτόμο αρχιτεκτονική LifeDrive. Ο κλωβός επιβατών από CFRP (πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα) αποπνέει μία εκπληκτική αίσθηση ευρυχωρίας και ελαφριάς δομής. Η σχεδιαστική αρχή των δύο τετραθέσιων μοντέλων καταργεί τις κολώνες Β και το τούνελ του κιβωτίου. Οι πόρτες που ανοίγουν προς αντίθετες κατευθύνσεις παρέχουν στους επιβάτες εξαιρετική ευκολία πρόσβασης.
  Οι εκδόσεις εξοπλισμού Loft, Lodge και Suite διατίθενται για τα νέα BMW i3 και BMW i3s, εναλλακτικά αντί της στάνταρ έκδοσης Atelier. Η προαιρετική έκδοση Lodge περιλαμβάνει νέα καλύμματα καθισμάτων σε Solaric Brown, που συνδυάζει φυσικό δέρμα βαμμένο σε εκχύλισμα από φύλλα ελιάς με ύφασμα βασισμένο σε μαλλί. Οι προδιαγραφές βιωσιμότητας που έχουν οριστεί για τα μοντέλα BMW i3 και BMW i3s επιβεβαιώνονται και στην επιλογή των υπολοίπων υλικών, όπως ανακυκλωμένα πλαστικά, ανανεώσιμες πρώτες ύλες, φυσικές ίνες και ξύλο ευκαλύπτου με ανοιχτούς πόρους που δεν έχει υποστεί λεύκανση. Πάνω από το 80% των επιφανειών που είναι ορατές στους επιβάτες κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά ή ανανεώσιμους πόρους. Η νέα έκδοση μπλε ζώνης ασφαλείας προσφέρει μία πλούσια χρωματική πινελιά στο εσωτερικό στο χαρακτηριστικό στυλ της μάρκας. Το BMW i3s συμπληρώνει όλα αυτά με ειδικά λογότυπα στα εμπρός πατάκια, στάνταρ.

  Απόλαυση μηδενικών ρύπων στο τιμόνι: απαράμιλλη οδηγική εμπειρία, τώρα με δύο εκδόσεις ιπποδύναμης.

  Ο σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας του νέου BMW i3 αποδίδει μέγιστη ισχύ 125 kW/170 hp. Η μέγιστη ροπή των 250 Nm είναι πλήρως διαθέσιμη κατά την εκκίνηση, όπως συμβαίνει με τους ηλεκτροκινητήρες. Αυτό σημαίνει ότι πατώντας το πεντάλ του γκαζιού, ο οδηγός βιώνει μία συναρπαστική αίσθηση ταχύτητας. Ο κινητήρας προσφέρει κλασικές επιδόσεις BMW μέσω μονοτάχυτου αυτόματου κιβωτίου, με συνεχή παραγωγή ισχύος που επιταχύνει δυναμικά το αυτοκίνητο. Η επιτάχυνση 0-100 km/h με το νέο BMW i3 ολοκληρώνεται σε 7,3 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 150 km/h. Τοποθετημένα χαμηλά στο πάτωμα του αυτοκινήτου, η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης παρέχει αυτονομία 290 – 300 km* (κύκλος NEDC), 235 – 255 km** σύμφωνα με το WLTP και μέχρι 200 km*** σε καθημερινή χρήση. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του νέου BMW i3 στο μικτό κύκλο NEDC κυμαίνεται μεταξύ 13,6 και 13,1 kWh για κάθε 100 km*.

  Εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά τώρα στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων, με άμεση ροπή, άριστη πρόσφυση και απόλυτα ελεγχόμενα ντριφτ.

  Η ευελιξία του BMW i3 στο δρόμο βελτιώνεται με την ανανεωμένη έκδοση του Dynamic Stability Control (DSC). Το πλήρως αναβαθμισμένο, ταχύτερηςαπόκρισης σύστημα ελέγχου πρόσφυσης εγγυάται αξιόπιστη συμπεριφορά σε όλες τις οδηγικές συνθήκες. Ένα μοναδικό σύστημα περιορισμού ταχύτητας περιστροφής των τροχών εξασφαλίζει καλύτερη κατευθυντική ευστάθεια, τόσο κατά τη δυναμική επιτάχυνση όσο και στο ρολάρισμα με ισχυρή αναγεννητική πέδηση. Η πρόσφυση κατά την εκκίνηση στο χιόνι και σε βρεγμένο οδόστρωμα έχει βελτιωθεί αισθητά. Το DTC (Dynamic Traction Control) mode αυξάνει την ευστάθεια σε υψηλότερες ταχύτητες και σε σπορ στρίψιμο, επιτρέποντας ήπια και ελεγχόμενα με ασφάλεια ντριφταρίσματα όταν μειώνονται τα επίπεδα πρόσφυσης. Το νέο BMW i3s αντιπροσωπεύει μία ακόμα πιο σπορ εκδοχή της αθόρυβης ηλεκτροκίνησης μηδενικών εκπεμπόμενων ρύπων, έχοντας έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 135 kW/184 hp που αποδίδει μέγιστη ροπή 270 Nm. Το αναβαθμισμένο σύστημα κίνησης περιλαμβάνει τροποποιημένο έλεγχο του μοτέρ και ειδικά κωνικά ρουλεμάν, που έχουν αξιοποιηθεί για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης ισχύος και της καμπύλης επιδόσεων σε υψηλότερες στροφές. Στα όρια των στροφών του ηλεκτροκινητήρα, τα επίπεδα ισχύος και ροπής είναι μέχρι 40% υψηλότερα από του BMW i3.
  Επιπλέον, το νέο BMW i3s διαθέτει σπορ ανάρτηση με ειδικά εξελιγμένα ελατήρια, αποσβεστήρες και αντιστρεπτικές δοκούς. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να επιλέγουν SPORT mode μέσω του διακόπτη Driving Experience Control. Αυτό ενεργοποιεί πιο άμεση απόκριση του γκαζιού και συστήματος διεύθυνσης που επιτείνουν τη σπορ αίσθηση του αυτοκινήτου.

  Μόλις 6,9 δεύτερα είναι αρκετά για να επιταχύνει το BMW i3s από στάση στα 100 km/h μέχρι την τελική ταχύτητα των 160 km/h.

  Στο μικτό κύκλο NEDC καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια 14.3 kWh / 100 km*. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 280 km* βάσει του κύκλου NEDC, 235 – 245 km** σύμφωνα με το WLTP και μέχρι 200 km*** σε καθημερινή χρήση.
  Ένας δικύλινδρος βενζινοκινητήρας επέκτασης αυτονομίας 28 kW/38 hp διατίθεται προαιρετικά και για τα δύο μοντέλα BMW i3 και BMW i3s. Ο κινητήρας ενεργοποιεί μία γεννήτρια που παράγει ισχύ ανάλογα με τις απαιτήσεις, διατηρώντας παράλληλα ένα σταθερό επίπεδο φόρτισης της μπαταρία. Αυτό επεκτείνει τη συνολική αυτονομία του αυτοκινήτου σε καθημερινή χρήση κατά 150 km, αυξάνοντάς την από 180 km σε μάξιμουμ 330 km***. Η πλήρως ηλεκτρική αυτονομία του νέου BMW i3 με σύστημα επέκτασης αυτονομίας είναι 225 – 235 km* (κύκλος NEDC) και 190 – 200 km** σύμφωνα με το WLTP. Οι αντίστοιχες τιμές για το νέο BMW i3s με σύστημα επέκτασης αυτονομίας (range extender) είναι 220 km* στο NEDC και 185 – 195 km** στον κύκλο WLTP. Στον κύκλο NEDC, το νέο BMW i3 με range extender έχει κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά 100 km, 11.9 – 11.5 kWh και 0,6 λίτρα καυσίμου (εκπομπές CO2: 14 –13 g/km)* το μικτό κύκλο. Στον ίδιο, μικτό κύκλο NEDC, το νέο BMW i3s με range extender καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια 12.5 kWh / 100 km και 0.7 λίτρα καυσίμου (εκπομπές CO2: 14 g/km)*.

   

  Εκτενής γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού: Parking Assistant και Traffic Jam Assistant αναλαμβάνουν τον έλεγχο διεύθυνσης.

  Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού που διατίθενται για τα νέα BMW i3 και BMW i3s ξεκουράζουν τον οδηγό και τον υποστηρίζουν σε διάφορα σενάρια της κυκλοφορίας, βοηθώντας στον έλεγχο από όλες τις κατευθύνσεις. Το προαιρετικό πακέτο Parking Assistance περιλαμβάνει Park Distance Control, κάμερα οπισθοπορείας και Parking Assistant. Μόλις επιλεγεί ένας κατάλληλος χώρος στάθμευσης παράλληλος με το δρόμο, το Parking Assistant αναλαμβάνει την επιτάχυνση, το φρενάρισμα, την επιλογή σχέσης και το σύστημα διεύθυνσης.
  Το Driving Assistant Plus, που διατίθεται επίσης προαιρετικά, περιλαμβάνει Collision & Pedestrian Warning με λειτουργία City Braking, Speed Limit Info, Proactive Driving Assistant, Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, και Traffic Jam assistant, που όχι μόνο διατηρεί μία ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα σε συχνές στάσεις/εκκινήσεις σε ταχύτητες έως 60 km/h, αλλά κρατά και το αυτοκίνητο στη λωρίδα του. Το σύστημα βασίζεται σε στοιχεία από τις σημάνσεις των λωρίδων (διαγραμμίσεις), το πλάτος του δρόμου και τα προπορευόμενα οχήματα.

  Eξελιγμένο σύστημα iDrive, BMW i ConnectedDrive με χαρακτηριστικά πλοήγησης και On-Street Parking Information για ηλεκτροκίνητα μοντέλα.
  Και τα δύο νέα μοντέλα BMW i3 και BMW i3s διατίθενται με αναβαθμισμένη έκδοση iDrive, που περιλαμβάνει διαισθητική διεπαφή για τον έλεγχο πολυάριθμων λειτουργιών του οχήματος, του συστήματος ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, επικοινωνιών και πλοήγησης. Σε οχήματα με σύστημα Πλοήγησης Professional, η Οθόνη Ελέγχου (Control Display) έχει διαγώνιο 10,25 ιντσών και αυξημένη ανάλυση 1,440 × 540 pixels. Το βασικό μενού έχει τη μορφή οριζόντια διατεταγμένων tiles με live mode. Το σύστημα φωνητικής αναγνώρισης έχει βελτιστοποιηθεί. Με τη βοήθεια του Natural Language Understanding (Κατανόηση Φυσικής Γλώσσας), οι φωνητικές οδηγίες μπορούν να εκτελούνται ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, π.χ. κατά την αναζήτηση μουσικών, αριθμών τηλεφώνου ή υπαγόρευση e-mails και μηνυμάτων SMS. Νέα στη λίστα επιλογών είναι η προετοιμασία Apple CarPlay. Αυτή επιτρέπει την άριστη ενσωμάτωση πρόσθετων εφαρμογών smartphone (apps) στο λειτουργικό σύστημα του οχήματος.

  Το εκτεταμένο και ασυναγώνιστο BMW i ConnectedDrive εξασφαλίζει ευφυή συνδεσιμότητα μέσω υπηρεσιών ειδικά προσαρμοσμένων στην ηλεκτροκίνηση. Η ψηφιακή υπηρεσία αναζήτησης On-Street Parking Information, που τώρα διατίθεται για πρώτη φορά με BMW i3, μπορεί να χρησιμοποιείται παράλληλα με το Real Time Traffic Information σε συνδυασμό με το σύστημα Πλοήγησης Professional. Δημόσιοι σταθμοί φόρτισης και πληροφορίες για τη διαθεσιμότητά τους μπορούν επίσης να προβάλλονται στο χάρτη του συστήματος πλοήγησης. Με ενεργοποιημένη τη φωνητική καθοδήγηση, δεδομένα της διαδρομής χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της αυτονομίας που εμφανίζεται στο ταμπλό με μέγιστη ακρίβεια. Ο χάρτης αυτονομίας παρέχει μία οπτική αναπαράσταση της τρέχουσας εμβέλειας λειτουργίας. Επίσης, μπορούν να προβάλλονται οι διαφορετικές αυτονομίες που επιτυγχάνονται σε κάθε Driving Experience Control mode. Ανάμεσα στις λειτουργίες πλοήγησης που διατίθενται ειδικά για τη BMW i είναι η καθοδήγηση διαδρομής με πολλαπλά μέσα μεταφοράς (intermodal route guidance). Αυτή βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν γρήγορα και αποτελεσματικά τον προορισμό τους βάσει δρομολογίων και συνδέσεων δημόσιων μέσων μεταφοράς. Τακτικές, αυτόματες ενημερώσεις των δεδομένων πλοήγησης προσφέρονται τώρα με το “over the air” στο BMW i3, χρησιμοποιώντας μία σύνδεση δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
  Ένα πακέτο νέων υπηρεσιών λανσαρίστηκε τον Ιούλιο του 2017 μέσω του BMW Connected+ που επιτρέπει πολύ εξατομικευμένη και σαφή απεικόνιση πληροφοριών μέσα στο αυτοκίνητο. Όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες που σχετίζονται με τα BMW Connected και BMW Connected+ θα διατίθενται στα BMW i3 και BMW i3s. Περιλαμβάνονται: ευφυής προγραμματισμός διαδρομών, με στάσεις σε σταθμούς φόρτισης ή πρατήρια καυσίμων (Send my Routes to Car), πληροφόρηση για την τρέχουσα τοποθεσία του αυτοκινήτου μέσω SMS και live link (Share Live Trip Status), εξατομικευμένη απεικόνιση πληροφοριών σχετικών με το αυτοκίνητο (BMW Onboard), άριστη μεταφορά οδηγιών πλοήγησης στο smartphone ή το smartwatch του πελάτη όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο (Navigate Door-to-Door) και άμεσος συγχρονισμός επαφών και διευθύνσεων στο σύστημα πλοήγησης (My Destinations).

  Η Υπηρεσία Ψηφιακής Φόρτισης BMW (BMW Digital Charging Service) επιτρέπει την ευφυή φόρτιση.

  Η υπηρεσία BMW Digital Charging μεταφέρει τους πελάτες σε ένα μελλοντικό κόσμο φόρτισης, σήμερα. Το BMW ConnectedDrive και το BMW ConnectedDrive Portal μετατρέπουν τη φόρτιση σε ψηφιακή εμπειρία. Τα BMW i3 και BMW i3s είναι άριστα ενσωματωμένα στο έξυπνο οικοσύστημα του πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες BMW μπορούν να βελτιστοποιούν το κόστος φόρτισης, να αξιοποιούν άριστα την ηλιακή ενέργεια που οι ίδιοι παράγουν, ακόμα και να κερδίζουν χρήματα μέσα από την ένταξη στο έξυπνο ηλεκτρικό δίκτυο. Η ευκολία χρήσης της υπηρεσίας – από smartphone μέσω του BMW Connected ή από PC και tablet μέσω BMW ConnectedDrive Portal – επιτρέπει την απόλυτα διάφανη, βιώσιμη χρήση της ανανεώσιμης ενέργειας. Με το λανσάρισμα της μοναδικής υπηρεσίας BMW Digital Charging, η BMW γίνεται η παγκοσμίως πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που ενσωματώνει την ηλεκτροκίνηση στους ψηφιακούς κόσμους των χρηστών.
  360° ELECTRIC: νέο καλώδιο φόρτισης, BMW i Wallbox Connect.
  Το 360° ELECTRIC είναι μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών που μεταμορφώνουν την ηλεκτρική μετακίνηση σε άνετη, καθημερινή εμπειρία. Η λειτουργικότητα του στάνταρ καλωδίου φόρτισης που διατίθεται με το νέο BMW i3s έχει βελτιστοποιηθεί και περιλαμβάνει αισθητήρα θερμοκρασίας. Η φόρτιση στο σπίτι είναι εξαιρετικά φιλική προς το χρήστη χάρη στο BMW i Wallbox το οποίο, στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, μπορεί να παρέχει ισχύ 11 kW για τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης. Αυτό παρέχει ηλεκτρική αυτονομία περίπου 180 km που αποκτάται σε λιγότερο από τρεις ώρες – πέντε φορές ταχύτερα από όσο με το στάνταρ καλώδιο φόρτισης. Το νέο BMW i Wallbox Connect επεκτείνει επίσης τη λειτουργικότητα της παγκοσμίως μοναδικής υπηρεσίας Digital Charging που παρέχει ευφυή φόρτιση για άριστο έλεγχο κόστους και επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν βέλτιστη χρήση της ηλιακής ενέργειας που παράγουν μόνοι τους. Επιπλέον, μπορούν να ελέγχουν τη διαδικασία φόρτισης χρησιμοποιώντας εφαρμογή smartphone (app) και να διαχειρίζονται τη χρήση μέσω κάρτας πρόσβασης. Οδηγοί με καταχωρημένη κάρτα ChargeNow έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο παγκοσμίως μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης.

  Η BMW i πρωτοπόρος στην ηλεκτρική οδηγική απόλαυση με εγγενή φιλοσοφία βιωσιμότητας και ανώτερη τεχνολογία eDrive.

  Η BMW i χαράζει νέους δρόμους στη διαμόρφωση του μέλλοντος της βιώσιμης προσωπικής μετακίνησης. Η ολοκληρωμένη φιλοσοφία της εστιάζει στην υπεύθυνη χρήση πόρων με την κατάλληλη επιλογή υλικών και καινοτόμες φιλοσοφίες μετακίνησης πέρα από τη μηδενικών ρύπων οδήγηση. Το BMW i3 δίνει ιδιαίτερη σημασία στην απόλαυση της οδήγησης, και μετατρέπει το κάθε ταξίδι στην πόλη σε μία συναρπαστική εμπειρία. Η εμπνευσμένη σχεδίαση του BMW i3 εκφράζει ένα νέο στυλ, ενώ η άμεση παραγωγή ισχύος του συστήματος κίνησης σηματοδοτεί το ξημέρωμα μιας νέας εποχής στον τομέα της μετακίνησης.

  Η αρχιτεκτονική του μοντέλου σχεδιάστηκε εξ αρχής με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση. Και η τεχνολογία BMW eDrive υπόσχεται ασυναγώνιστη ισχύ και απόδοση από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή. Όλα αυτά καθιστούν το BMW i3 μία πρόταση προηγμένη όσο και ελκυστική. Ο συνδυασμός των τελευταίων τεχνολογικών καινοτομιών με μία επαναστατική σχεδιαστική εξέλιξη και την επέκταση της γκάμας του μοντέλου έχει δώσει πρόσθετη ώθηση στη νέα, βιώσιμη μορφή premium ηλεκτροκίνησης της BMW. Τα προφίλ των νέων BMW i3 και BMW i3s εστιάζουν περισσότερο από ποτέ στην οδηγική απόλαυση, κάτι που τους προσφέρει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να ενισχύσουν την κορυφαία θέση τους και να γράψουν το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία της BMW i.

   

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια