2017 – Μία εξαιρετική χρονιά για την BMW.

  Πολυάριθμα βραβεία επιβεβαιώνουν το κύρος της BMW ως κορυφαίας κατασκευάστριας εταιρίας premium αυτοκινήτων.

   Το 2017, πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά την υψηλή αναγνώριση που απολαμβάνουν τα αυτοκίνητα, η μάρκα και η εταιρία BMW σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Δεν ήταν μόνο τα έξοχα προϊοντικά χαρακτηριστικά των σειρών μοντέλων που διακρίθηκαν, αλλά και η σχεδίασή τους, οι καινοτόμες τεχνολογίες, η ευφυής συνδεσιμότητα και – κάτι εξίσου σημαντικό – το εξαιρετικό επίπεδο βιωσιμότητας. Οι νικητές επιλέχθηκαν τόσο από τους αναγνώστες διάσημων περιοδικών αυτοκινήτων, αλλά και από ομάδες έγκριτων δημοσιογράφων και ειδικών από το χώρο της Πληροφορικής, των Επιχειρήσεων, του Περιβάλλοντος και του Design.

   

  Η Νέα BMW Σειρά 5 απέσπασε τα περισσότερα βραβεία. Η νέα BMW Σειρά 5 σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, κερδίζοντας τις περισσότερες διακρίσεις από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο BMW. Αυτή η επιτυχία υπογραμμίζει όχι μόνο την υψηλή δημοτικότητα που απολαμβάνει η νέα BMW Σειρά 5 ανά τον κόσμο, αλλά και το ότι η νέα γενιά που λανσαρίστηκε στο τέλος του 2016 συμβαδίζει με τις τελευταίες εξελίξεις. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το περιοδικό “What Car?” ψήφισε την BMW Σειρά 5 ως γενικό νικητή του θεσμού “Car of the Year”, ενώ στο πλαίσιο του διαγωνισμού “New Car Award” (“Autocar”) απέσπασε επίσης τη διάκριση του “Executive Car of the Year”. Η BMW Σειρά 5 όχι μόνο συγκέντρωσε το υψηλότερο σκορ στην ψηφοφορία αναγνωστών για το “Auto Trophy – World’s Best Cars” που διοργάνωσε το Γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου “Auto Zeitung” στην κατηγορία “Luxury Class”, αλλά ψηφίστηκε και “Four-wheel Drive Car of the Year” στην κατηγορία τετρακίνητων οχημάτων αξίας άνω των 40.000 Ευρώ από τους αναγνώστες του Γερμανικού περιοδικού “Auto Bild Allrad”. Η κορυφαία θέση της BMW Σειράς 5 στον τομέα της συνδεσιμότητας φαίνεται στην κατάκτηση του “Car Connectivity Award 2017” (“auto motor und sport” σε συνεργασία με το “Chip”) και του βραβείου “Golden Computer” (“Computer Bild”). Και τις δύο περιπτώσεις, η BMW Σειρά 5 διασφάλισε τη νίκη στην κατηγορία “Connected Car” (Συνδεδεμένο Αυτοκίνητο). Με τόσες πολλές διακρίσεις δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι η BMW Σειρά 5 καταφέρνει να πείθει και με τη διαχρονική της ποιότητα, γι’ αυτό και αναδείχτηκε “Value Champion 2017” (Πρωταθλητής αξίας 2017) από το έντυπο “Auto Bild” και τους ειδικούς του τομέα μεταχειρισμένων οχημάτων του eurotaxSCHWACKE για τις χαμηλές τιμές απαξίωσης. Επιπλέον, η σχεδίαση της σειράς που διατίθεται σε εκδόσεις Sedan και Touring, ήταν επίσης άκρως πειστική. Η BMW Σειρά 5 τιμήθηκε με το “Red Dot Award: Product Design” από την κριτική επιτροπή του Design Zentrum Nordrhein Westfalen, ενώ η ομάδα του iF Industrie Forum Design e. V. τίμησε επίσης τη νέα γενιά του παγκοσμίως πιο επιτυχημένου business sedan με το “iF Gold Award” (κατηγορία “Αυτοκίνητα”) για την εξαιρετική του σχεδίαση.

  Τα BMW i3 και BMW i8 απολαμβάνουν εξαιρετική φήμη. Το 2017, το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας της BMW στον τομέα ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης αποδείχτηκε και πάλι άκρως πειστικό, κάτι που τεκμηριώνεται και από τις πολυάριθμες διακρίσεις που απέσπασε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο BMW i3 και τα προηγμένο, plug-in υβριδικό, σπορ BMW i8. Στην ψηφοφορία των αναγνωστών που πραγματοποίησε το “Auto Zeitung”, το “Auto Trophy” στην κατηγορία “Electric Cars” (Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα) δόθηκε στο BMW i3, ενώ οι αναγνώστες ανέδειξαν το BMW i8 στο πλαίσιο του “Green Mobility Trophy” ως το καλύτερο υβριδικό αυτοκίνητο – “Best Hybrid Car”. Παρομοίως, τα δυο μοντέλα της BMW αποδείχτηκαν αήττητα στην ψηφοφορία για το “Green Auto Test Winner”, ένα βραβείο που απένειμε το αυτοκινητιστικό περιοδικό “Auto Test” σε συνεργασία με το “Ökotrend”. Τα BMW i3 (κατηγορία “Small Car”) και BMW i8 (κατηγορία “Coupes”) απέσπασαν το καθένα τον τίτλο του πιο περιβαλλοντικά φιλικού αυτοκινήτου – “Most Environmentally Friendly Car”, ενώ όπως η BMW Σειρά 5, το καινοτόμο σπορ coupe αποδείχτηκε επιτυχημένο στην ψηφοφορία των αναγνωστών για το καλύτερο τετρακίνητο αυτοκίνητο της χρονιάς – “Four-wheel Drive Car of the Year” (Auto Bild Allrad, κατηγορία “Four-wheel Drive Hybrid Cars”). Στη Βρετανία, το BMW i3 όχι μόνο απέσπασε τον τίτλο “Car of the Year” που απένειμε το “What Car?”, αλλά και τη διάκριση νέου αυτοκινήτου “New Car Award” από το “Autocar” στην κατηγορία Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς – “Electric Car of the Year”.

  Για 3η συνεχή φορά, το BMW i8 τιμήθηκε με τη διάκριση του διεθνούς κινητήρα της χρονιάς – “International Engine of the Year Award”. Μετά από μία γενική νίκη το 2015 και μία νίκη κατηγορίας το 2016, το καινοτόμο και άκρως αποδοτικό σύστημα κίνησης του BMW i8 έπεισε τους ειδικούς και παρέμεινε αήττητο στην κατηγορία “Κινητήρες με κυβισμό 1.4 – 1.8 L” και το 2017. Η ανάδειξη της BMW X5 xDrive40e iPerformance ως ‘Πράσινου SUV της Χρονιάς’ – “Green SUV of the Year” από το “Green Car Journal” (ΗΠΑ) ολοκληρώνει την έξοχη επίδοση των ηλεκτρικών μοντέλων της BMW.

  Συνδεσιμότητα: Διακρίσεις. Εκτός από τα αυτοκινητιστικά βραβεία, η συνδεσιμότητα απέσπασε επίσης αρκετές διακρίσεις. Η BMW αναδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη στο θεσμό “The Best Brands” του περιοδικού “Auto Bild”: Με νίκες στις κατηγορίες “Connected Car” (Συνδεδεμένο Αυτοκίνητο), “Assistant Systems” (Συστήματα Υποστήριξης), “Menu Navigation and Operation” (Μενού Πλοήγησης και Λειτουργιών), “Smartphone to Internet Connectivity” (Συνδεσιμότητα Κινητού στο Διαδίκτυο) και “Well-connected Services” (Άριστα Συνδεδεμένες Υπηρεσίες), η BMW συγκέντρωσε τα υψηλότερα σκορ στην κατηγορία “Connectivity und Infotainment” (Συνδεσιμότητα και Ενημέρωση/Ψυχαγωγία).

  Το κύρος της BMW σε αυτό τον τομέα υπογραμμίζεται και από τις επιτυχίες που σημείωσαν το Σύστημα Πλοήγησης BMW Professional (κατηγορία συστημάτων πλοήγησης – “Navigation Systems”), το BMW WLAN Hotspot (κατηγορία ψυχαγωγίας / πολυμέσων – “Entertainment/Multimedia”) και το BMW Touch Display (κατηγορία λειτουργικών φιλοσοφιών/ενδείξεων “Operating Concepts/Displays”) στο θεσμό “Car Connectivity Award 2017” (“auto motor und sport” σε συνεργασία με το “Chip”).

  Τίτλοι και διακρίσεις για τη μάρκα και την εταιρία. Ο Οργανισμός Best Brands (που περιλαμβάνει τα “ProSiebenSat. 1 Media”, “WirtschaftsWoche”, “Die Zeit”, “Gesellschaft für Konsumforschung”) τίμησε τη μάρκα BMW με το τίτλο “Best Corporate Brand (διεθνής)”, ενώ η BMW AG απέσπασε το “Luxury Award” στην κατηγορία επιχειρηματικής δραστηριότητας – “Business Enterprise”, που απένειμε για πρώτη φορά το περιοδικό “Robb Report”. Επιπλέον, το αυτοκινητιστικό έντυπο “Auto Test” και το περιοδικό “Ökotrend” τίμησαν το BMW Group στην ψηφοφορία για το νικητή δοκιμών οικολογικών αυτοκινήτων – “Green Car Test Winner” με τον τίτλο της πιο φιλικής προς το περιβάλλον μάρκας – “The Most Environmentally Friendly Brand”.

  Συνολικά, τα βραβεία και οι διακρίσεις δείχνουν ότι η BMW όχι μόνο προσφέρει πειστικά, προηγμένα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά σαν εταιρία διαμορφώνει ενεργά τις τάσεις του αύριο. Η πρωτοποριακή δύναμη της BMW έχει μακροχρόνια παράδοση: Με τις BMW 600 και BMW M1, δύο μοντέλα BMW από δύο διαφορετικές εποχές στην ιστορία της εταιρίας, έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους αναγνωστών στο θεσμό βραβείων “Golden Classic Steering Wheel” (“Auto Bild”) και το “Motor Classic Award” (“Motor Klassik”) και έχουν αναδειχτεί νικητές το καθένα στην κατηγορία του.

  Ακολουθούν οι πιο περίοπτες διακρίσεις που απέσπασε η BMW το 2017:

  Βραβεία που απένειμε το “Auto Zeitung”.

  “Green Mobility Trophy”: BMW i8 (το καλύτερο υβριδικό αυτοκίνητο)

  “Auto Trophy – World’s Best Cars”: BMW i3 (ηλεκτρικά αυτοκίνητα) BMW Σειρά 3 (μεσαία κατηγορία) BMW Σειρά 5 (premium κατηγορία) BMW X3 (SUV από €25.000 έως €50.000)

  Βραβεία που απένειμαν τα “Auto Test” και “Ökotrend”.

  “Green Auto Test Winner / Most Environmentally Friendly Cars”: BMW Group (το πιο φιλικό brand προς το περιβάλλον) BMW i3 (94 Ah) (μικρά αυτοκίνητα) BMW i8 (coupes)

  Βραβεία που απένειμε το “Sport Auto”.

  “Sport Auto Award”:

  BMW 340i (sedan/touring μοντέλα έως €50.000)

  BMW M240i Coupe (coupes έως €50.000)

  BMW M240i Convertible (cabrio/roadsters έως €50.000)

  BMW M2 Coupe (coupes έως €100.000)

  Βραβεία που απένειμε το “Auto Bild Allrad”.

  “Four-Wheel Drive Car of the Year”:

  BMW Σειρά 5 (τετρακίνητα επιβατικά αυτοκίνητα πάνω από €40.000)

  BMW i8 (τετρακίνητα υβριδικά αυτοκίνητα)

  Βραβείο που απένειμε το “Motor Klassik”.

  “Motor Klassik Award”:

  BMW M1 (κλασικά μοντέλα της δεκαετίας του 1970)

  Βραβείο που απένειμε το “Auto Bild Klassik”.

  “Golden Classic Steering Wheel”:

  BMW 600 (μικρά και compact αυτοκίνητα)

  Βραβεία που απένειμαν τα “auto motor und sport” και “Chip”.

  “Car Connectivity Award 2017”:

  BMW Σειρά 5 (συνδεδεμένο αυτοκίνητο) BMW Navigation Professional (συστήματα πλοήγησης) BMW WLAN Hotspot (ψυχαγωγία/πολυμέσα) BMW Touch Display (λειτουργικές φιλοσοφίες/ενδείξεις)

  Βραβεία που απένειμε το “Auto Bild”. “The Best Brands”:

  BMW (συνδεδεμένο αυτοκίνητο) BMW (συστήματα υποστήριξης) BMW (μενού πλοήγησης και λειτουργιών) BMW (συνδεσιμότητα κινητού στο διαδίκτυο) BMW (άριστα συνδεδεμένες υπηρεσίες)

  Βραβείο που απένειμε το “Computer Bild”.

  “Golden Computer”:

  BMW Σειρά 5 (συνδεδεμένο αυτοκίνητο)

  Βραβείο που απένειμαν τα “Auto Bild” και Schwacke.

  “Wertmeister 2017”:

  BMW Σειρά 5 (premium κατηγορία)

  Βραβεία που απένειμε το “auto motor und sport”.

  “Autonis”:

  BMW Σειρά 2 Coupe (compact κατηγορία) BMW Σειρά 4 Coupe/Gran Coupe (μεσαία κατηγορία

  Βραβείο που απένειμε το Design Zentrum Nordrhein Westfalen.

  “Red Dot Award: Product Design 2017”: BMW Σειρά 5 Sedan (επιβατικά αυτοκίνητα)

  Βραβείο που απένειμε το iF Industrie Forum Design e. V.

  “iF Gold Award 2017”:

  BMW Σειρά 5 (αυτοκίνητα)

  Βραβείο που απένειμε το “Best Brands”. “Best Corporate Brand (διεθνές)”:

  BMW

  Βραβεία απένειμε το “Robb Report”.

  “Luxury Award”:

  BMW AG (επιχειρηματικές δραστηριότητες)

  Βραβείο που απένειμε το “Engine Technology International”.

  “International Engine of the Year”:

  BMW i8

  Βραβείο που απένειμε το “EuroCarBody 2017”.

  “EuroCarBody Award 2017”:

  BMW Σειρά 6 Gran Turismo

  Βραβεία που απένειμε το “What Car?” (GB).

  “Car of the Year”:

  BMW 520d (Γενικός Νικητής 2017)

  BMW i3 (Ηλεκτρικό αυτοκίνητο £20.000 – £40.000)

  BMW M140i (Το Καλύτερο Hot Hatch > £25.000)

  Βραβεία που απένειμε το “Autocar” (GB).

  “New Car Awards”:

  BMW Σειρά 5 (Executive Αυτοκίνητο της Χρονιάς) BMW i3 (Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς) BMW (Βραβείο Τεχνολογίας)

  Βραβείο που απένειμε το “Test Aankoop/Test Achat” (B).

  “Best of the Test”:

  BMW Σειρά 3 Touring (Οικογενειακές Αποδράσεις)

  Βραβείο που απένειμε το “Green Car Journal” (USA).

  “Green SUV of the Year“:

  BMW X5 xDrive40e iPerformance

  Βραβείο που απένειμε το “U.S. News and World Report” (AUS).

  “U.S. News Best Car”:

  BMW X3 (Το Καλύτερο Πολυτελές Compact SUV για Οικογένειες)

  Βραβεία που απένειμε το “cars.co.za” (SA).

  “Consumer Awards”:

  BMW 750Li Design Pure Excellence (First Class of the Year) BMW M2 Coupe (Performance Car of the Year)

  Βραβείο που απένειμε το “Car and Driver Magazine” (BRA).

  “Best Premium Sedan”:

  BMW Σειρά 5

  Βραβείο που απένειμε το “NDTV Car and Bike” (IND).

  “Luxury Car of the Year”:

  BMW Σειρά 7

   

   

  Δελτίου Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια