H MINI στο Dakar Rally 2018

Η X-raid Team θα συμμετέχει με MINI John Cooper Works Rally και MINI John Cooper Works Buggy.

 

Η Βρετανική φίρμα MINI και η Γερμανική X-raid Team μπήκαν στην τελική φάση προετοιμασίας για το Ράλι Ντακάρ με την παρουσίαση των νέων αγωνιστικών αυτοκινήτων. Για πρώτη φορά, η MINI και η X-raid θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του πιο απαιτητικού αγώνα ράλι μεγάλων αποστάσεων διεθνώς, χρησιμοποιώντας δύο τύπους μετάδοσης κίνησης.

Μαζί με την εξελιγμένη έκδοση του τετρακίνητου MINI John Cooper Works Rally, το οποίο στην πρώτη του εμφάνιση κατέκτησε την 6η θέση γενικής κατάταξης στο 2017 Dakar Rally, το πισωκίνητο MINI John Cooper Works Buggy ετοιμάζεται για δυναμική είσοδο στην πρώτη ειδική, στις 6 Ιανουαρίου 2018, στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα.

Πιο αποφασισμένες από ποτέ, η MINI και η X-raid σκοπεύουν να συνεχίσουν την κοινή ιστορία επιτυχίας τους, που τους χάρισε τέσσερις συνεχόμενες νίκες γενικής κατάταξης από το 2012 μέχρι το 2015. «Με αυτά τα δύο αυτοκίνητα, έχουμε την ισχυρότερη οικογένεια MINI που έχει τρέξει ποτέ στο Ράλι Ντακάρ», δήλωσε ο Sebastian Mackensen, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της MINI, στην παρουσίαση στο Παρίσι.

Μία δεύτερη φιλοσοφία μετάδοσης κρίθηκε απαραίτητη, καθώς τα ‘ψιλά γράμματα’ των κανόνων του Ράλι Ντακάρ, στην τρέχουσα μορφή τους, δίνουν ορισμένα πλεονεκτήματα στα 2WD οχήματα. Ο Διευθυντής της X-raid Team, Sven Quandt έδωσε το πράσινο φως για το MINI John Cooper Works Buggy, το Φεβρουάριο του 2017. «Ήταν το μεγαλύτερο project στην ιστορία της εταιρίας μας μέχρι τώρα και έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά πάνω σ’ αυτό», δήλωσε στη παρουσίαση του οχήματος.

Το MINI John Cooper Works Buggy χρησιμοποιεί έναν εν σειρά 6-κύλινδρο, 3-λιτρο πετρελαιοκινητήρα, που αποδίδει ισχύ 250 kW/340 hp και μέγιστη ροπή 800 Nm. Το σύστημα μετάδοσης και η τεχνολογία υπερσυμπίεσης του κινητήρα BMW TwinPower Turbo, έχουν αναθεωρηθεί πλήρως. Το MINI John Cooper Works Rally χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα.

Το ειδικά σχεδιασμένο σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο παρέχει μέγιστη προστασία σε οδηγό και συνοδηγό σε ακραίες συνθήκες. Ένα ειδικά σχεδιασμένο αμάξωμα από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) και Kevlar καλύπτει το πλαίσιο. Η αυθεντική ‘buggy’ εξωτερική σχεδίαση είναι προϊόν συνεργασίας με τη MINI Design και έχει βελτιστοποιηθεί αεροδυναμικά.

Το νέο MINI John Cooper Works Buggy έχει ήδη υποβληθεί σε ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμών τους τελευταίους μήνες και οδηγήθηκε σε διάφορους τύπους εδαφών, αντιπροσωπευτικών των αγώνων ράλι, όπως στην Ουγγαρία και το Μαρόκο. «Όλο αυτό το διάστημα, το buggy δεν χρειάστηκε να σταματήσει ποτέ λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος, που είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο», ανέφερε ο Διευθυντής της Ομάδας Sven Quandt. «Παρά το γενικό κλίμα ενθουσιασμού, σίγουρα δεν πρέπει να παραβλέπουμε το MINI John Cooper Works Rally», πρόσθεσε ο Quandt.

«Υπάρχουν πίστες και εδάφη όπου η τετρακίνηση παρέχει πλεονεκτήματα. Επιπλέον, το αυτοκίνητό μας είναι εξαιρετικά αξιόπιστο». Οι στοχευμένες βελτιώσεις στο MINI John Cooper Works Rally, που ο Αργεντινός Orlando Terranove έφερε στην έκτη θέση γενικής κατάταξης στο 2017 Dakar Rally, περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων – νέα δομή πλαισίου με μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης και μειώσεις βάρους.

Η ομάδα MINI και X-raid κατεβάζει επτά αυτοκίνητα και έμπειρα πληρώματα οδηγών και συνοδηγών στο Dakar Rally 2018. Τα τρία MINI John Cooper Works Buggies θα οδηγήσουν οι Mikko Hirvonen (FIN), Bryce Menzies (USA) και Yazeed Al-Rajhi (KSA). Στο τιμόνι των MINI John Cooper Works Rally θα καθίσουν οι Orlando Terranova (ARG), Jakub Przygonski (POL), Joan “Nani” Roma (ESP) και Boris Garafulic (CHI).

Με αυτά τα πληρώματα οδηγών και την ομάδα έμπειρων διοργανωτών και προσωπικού τεχνικής και ιατρικής υποστήριξης, η X-raid Team είναι πανέτοιμη για τη μέγιστη δοκιμασία αντοχής που περιμένει ανθρώπους και μηχανές στην 40ή έκδοση του Dakar Rally.

Στην επετειακή έκδοση του ράλι μεγάλων αποστάσεων, που διεξάγεται στη Ν. Αμερική για δέκατη φορά, οι αγωνιζόμενοι θα οδηγήσουν από το Περού μέχρι την Αργεντινή μέσω Βολιβίας. Το 2018 Dakar Rally περιλαμβάνει εκτεταμένες ειδικές διαδρομές στην έρημο, περιοχές με βράχια και ογκόλιθους, αλλά και ασφάλτινα κομμάτια, με τα αυτοκίνητα να ανεβαίνουν σε υψόμετρο έως 4000 m στις Άνδεις. Η τελευταία ειδική θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιανουαρίου 2018, στην Córdoba, Αργεντινή.

Δελτίο Τύπου

Σχόλια

Σχόλια