Η Ferrari ελπίζει για άλμα απόδοσης στον Καναδά

Στο Μόντρεαλ αναμένεται να δούμε το φημολογούμενο spec-B της F14T

Η Ferrari δείχνει να έχει μείνει πίσω όσον αφορά την εξέλιξη της F14T σε σχέση με τις Red Bull και Mercedes αλλά σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντής των Ιταλών, James Allison, στον Καναδά θα δούμε ένα μεγάλο πακέτο αναβάθμισης. Οι φήμες για μια F14T spec-B υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό και την περιμέναμε στην Ισπανία, όμως αυτό δεν έγινε. Τώρα Η Scuderia σκοπεύει να φέρει αυτό το μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στο Καναδικό GP, το οποίο θα περιλαμβάνει βελτιώσεις τόσο στο σασί όσο και στον κινητήρα.

Οι αλλαγές που μπορείς να κάνεις στους κινητήρες πρέπει να είναι για λόγους αξιοπιστίας, δεν επιτρέπονται αλλαγές για βελτίωση της απόδοσης. Όμως μπορείς να πάρεις περισσότερα από τον κινητήρα αν καταλάβεις πως πρέπει να τον πιέσεις. Μετά από αρκετές ώρες δοκιμών σε πάγκο μαθαίνεις πώς να πάρεις αυτό που θες κι έτσι μπορείς να κάνεις νέες ρυθμίσεις στην πίστα οι οποίες βελτιώνουν την συνολική απόδοση. Πρέπει να κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός στον Καναδά. Στην Κίνα είχαμε ορισμένες αναβαθμίσεις οι οποίες δούλεψαν καλά. Είχαμε ένα καλό 3ήμερο διότι μας βοήθησε και ο χαρακτήρας της πίστας. Αναβαθμίσεις είχαμε και στην Ισπανία αλλά δεν ήταν πολλές. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν μεγάλες εγκαταστάσεις και παρόμοια προσέγγιση στην εξέλιξη του μονοθεσίου, οπότε δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις. Ελπίζουμε στους επόμενους αγώνες να κάνουμε μεγαλύτερη πρόοδο.

Ο Allison είναι αισιόδοξος για το μέλλον της Ferrari λέγοντας πως η βελτίωση θα χρειαστεί χρόνο, όμως θα έρθει. Σύμφωνα με τον Βρετανό οι αλλαγές που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται στο εσωτερικό της ομάδας θα αποδώσουν αλλά όχι άμεσα.

Σχόλια

Σχόλια