Ο Σερδερίδης κατέκτησε το WRC Trophy 2017

    Για πρώτη φορά ένας Έλληνας, ο Ιορδάνης Σερδερίδης, κατακτά την πρώτη θέση σε κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

    Ο Ιορδάνης Σερδερίδης, κατάγεται από την Καβάλα, αλλά ζει μόνιμα στο Βέλγιο. Οδηγεί ως ελληνική συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, όπου κατάφερε να επικρατήσει στο WRC Trophy. Όπλο του ένα DS3 WRC, καθώς αγωνίζεται σε ένα θεσμό που απευθύνεται σε ιδιώτες οδηγούς με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC προηγούμενης γενιάς.

    Ο Καβαλιώτης οδηγός έκανε όλους τους Έλληνες περήφανους, καθώς η γαλανόλευκη κυμάτισε στον τερματισμό του Ράλι Μεγάλης Βρετανίας. Εκεί όπου την περασμένη εβδομάδα κρίθηκε ο τίτλος του WRC Trophy.

    Ύστερα από την άτυχη στιγμή του κύριου αντιπάλου του, ο Σερδερίδης αγωνίστηκε με στόχο να τερματίσει τον αγώνα, γεγονός που αυτομάτως θα του χάριζε τον τίτλο. Και τα κατάφερε. Οδηγώντας έξυπνα, ώστε να αποφύγει τις παγίδες που έκρυβαν τα βρετανικά δάση, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο προτελευταίο ράλι του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο οδηγός δήλωσε για αυτό του το επίτευγμα:

    «Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχουμε πετύχει. Όταν συνάντησα κατά τύχη πριν 5 χρόνια τον παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιές Λεμπ,μου μπήκε το μικρόβιο για να αγωνιστώ και εγώ στα ράλι. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα οδηγήσει κάποιο σπορ αυτοκίνητο και φυσικά δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να κατακτήσω κάποιον τίτλο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Είμαι πολύ χαρούμενος που ύστερα από μια δύσκολη χρονιά, καταφέραμε να πανηγυρίσουμε τον τίτλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που εκπροσώπησα επάξια την Ελλάδα και έδωσα χαρά στους συμπατριώτες μου. Ζω ένα όνειρο.»

    Το τρίτο σκέλος του Ράλι Μεγάλης Βρετανίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και ήταν το μικρότερο του τριημέρου, κύλησε ομαλά για το πλήρωμα που το μόνο που είχε στο μυαλό του ήταν ο τερματισμός: «Από τη στιγμή που ο αντίπαλός μας είχε εγκαταλείψει, το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν κρατήσουμε ένα σταθερό ρυθμό και να φτάσουμε στο τέρμα. Και το καταφέραμε. Το αυτοκίνητο δούλεψε σωστά και κάναμε έναν απροβλημάτιστο αγώνα.», ήταν τα λόγια του Ιορδάνη Σερδερίδη, ο οποίος συνέχισε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν τη φετινή χρονιά στην επίτευξη των στόχων μου και κυρίως στο συνοδηγό μου, Φρέντερικ Μικλό.»

    Σχόλια

    Σχόλια