Ο Max τη νίκη, ο Hamilton τον τίτλο!

Σε ένα δραματικό αγώνα στο Μεξικό, ο Hamilton κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο του στην F1. Για να φτάσει να γίνει αυτό όμως, πέρασε μερικές πολύ δύσκολες στιγμές για να ανακάμψει από την τελευταία θέση που βρέθηκε μετά από επαφή με τον... Vettel.

Ήταν η πιο εύκολη νίκη του Max Verstappen στο θαυμαστό κόσμο της F1 με τη Red Bull. Επωφελήθηκε στο μέγιστο το περιστατικό της εκκίνησης που έστειλε πίσω τους Hamilton και Vettel, που είχαν ζημιές μετά από επαφή στην πρώτη στροφή της πίστας. Δε απειλήθηκε και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να κάνει έως και ρεκόρ γύρου στην όμορφη πίστα του Μεξικού. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε μετά τον αγώνα, είπε πως “απλά ταξίδευα μέσα στην πίστα” έχοντας μια τεράστια διαφορά να τον χωρίζει από τον δεύτερο V. Bottas.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε χωρίς πρόβλημα και χωρίς να απειληθεί κι αυτός, ο K. Raikkonen. Μόνη του ανησυχία ήταν μήπως του ζητηθεί να “προσφέρει” τη θέση του στον Vettel- και μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα του ζήταγε η ομάδα, αν από αυτή τη θέση ο Γερμανός διατηρούσε έστω και μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο.

Όμως, για τον S. Vettel, ο στόχος ήταν η δεύτερη θέση για να πετύχει το στόχο της διατήρησης των ελπίδων του για τον τίτλο. Από τι στιγμή που κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό και οι μηχανικοί του απέκλεισαν την πιθανότητα, δεν υπήρχε λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο. Οι -όποιες- ελπίδες υπήρχαν, ήταν για μια καταστροφική εξέλιξη του αγώνα για τους άλλους.

Τίποτα όμως δεν χάλασε τη γιορτή του Hamilton. Ο Βρετανός, βρέθηκε τελευταίος στον αγώνα, αφού δέχτηκε ένα χτύπημα στην πρώτη στροφή (από τον Vettel) και είχε σκασμένο πίσω δεξί ελαστικό. Έπρεπε να παλέψει για να αναρριχηθεί και στην αρχή έδειξε πως δεν το είχε… Άργησε πάρα πολύ να πιάσει ρυθμό και να αρχίσει να πιέζει για προσπέραση του αργότερους οδηγούς στην πίστα.

Μάλιστα, βρέθηκε και στην… περίεργη θέση να του ρίξει γύρο όχι μόνο ο Verstappen που ήταν πρώτος αλλά και ο team mate του που ήταν δεύτερος! Παρ’ όλα αυτά, παρακολουθώντας την εξέλιξη του αγώνα του αντιπάλου του, ο Hamilton κατάφερε να πετύχει το στόχο της αναρρίχησης στη 9η θέση.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η μάχη που έδωσε ο Hamilton με τον Alonso για την 9η θέση, με τον Ισπανό να δίνει δύσκολες στιγμές στον Hamilton. Τίποτα δεν μπόρεσε να σταματήσει τη χαρά του όμως για τον 4ο τίτλο του στην F1. Ο Hamilton πανηγύρισε σαν μικρό παιδί την κατάκτηση του τίτλου και έγινε αποδέκτης της ιπποτικής στάσης του Vettel που αναγνώρισε την ανωτερότητα του αντιπάλου του.

Επόμενος γύρος του πρωταθλήματος για το 2017, είναι στην πίστα της Βραζιλίας με τη δράση να αρχίζει από τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου και τον αγώνα στις 12 του μήνα.

MTNS

Σχόλια

Σχόλια