Πρώτος στο shakedown του ράλι Γερμανίας ο Neuville

  Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος δείχνει από νωρίς τις διαθέσεις του, όμως ο διώκτης του Ogier δεν ήταν πολύ πίσω.

  Thierry Neuville Rally Germany 2017 Shakedown

  Ξεκίνησε με τη διαδικασία του shakedown το ράλι Γερμανίας, στη διαδρομή Eiweiler των 4.09 χλμ. Σε στεγνές συνθήκες σήμερα, ο Βέλγος οδηγός της Hyundai κατάφερε, στο πρώτο πέρασμα, να είναι ο ταχύτερος.

  Τον Neuville ακολούθησε ο Nikkelsen, ο οποίος επανήλθε στη δράση με το Citroen C3. Περίπου ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Βέλγο, κατάφερε να επιβληθεί για 4 δέκατα στον Ogier, με το Ford Fiesta της ομάδας M-Sport. Την πεντάδα έκλεισαν δύο ακόμα Citroen C3, των Meeke και Breen. Δείχνοντας πως οι Γάλλοι έχουν πλέον βρει το βηματισμό τους.

  Οι καλύτεροι χρόνοι των περισσότερων οδηγών επιτεύχθηκαν από το πρώτο πέρασμα, παρότι οι περισσότεροι πραγματοποίησαν τρία και τέσσερα, δοκιμάζοντας ελαστικά. Η διαδρομή γέμισε λάσπες και χώματα, από τα περάσματα των αγωνιστικών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πρόσφυση να μειώνεται με το πέρασμα της ώρας.

  Οι περισσότεροι οδηγοί μπήκαν στο shakedown με σκληρή γόμα, ωστόσο αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν με μαλακά, καθώς οι οργανωτές περιμένουν βροχή.

  Σήμερα το βράδυ, Πέμπτη 17 Αυγούστου, θα ξεκινήσει επί της ουσίας ο αγώνας στις 20:00 περίπου ώρα Ελλάδας. Η πρώτη και μόνη υπέρ ειδική διαδρομή της ημέρας είναι η Saarbrucken των 2,05 χλμ. στην οποία φυσικά δεν κρίνεται τίποτα.

  Ράλι Γερμανίας, κατάταξη shakedown

  1. Thierry Neuville Hyundai i20 2min 25.8sec
  2. Andreas Mikkelsen Citroën C3 2min 26.7sec
  3. Sébastien Ogier Ford Fiesta 2min 27.0sec
  4. Kris Meeke Citroën C3 2min 28.2sec
  5. Craig Breen Citroën C3 2min 29.1sec
  6. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris 2min 29.6sec
  7. Juho Hänninen Toyota Yaris 2min 30.0sec
  8. Dani Sordo Hyundai i20 2min 30.1sec
  9. Ott Tänak Ford Fiesta 2min 31.8 sec
  10. Elfyn Evans Ford Fiesta 2min 32.4sec

  Σχόλια

  Σχόλια