Υπόσχεση νίκης του Meeke στη Φιλανδία

  Από το shakedown έδειξε ο Βρετανός τις διαθέσεις του για επανάληψη της περσινής του νίκης στο φημισμένο ράλι.

  Kris Meeke Rally Finland 2017

  Με μόλις 1 δέκατο του δλ. ο Kris Meeke υπερίσχυσε του Βέλγου Thierry Neuville στη διάρκεια του shakedown του ράλι Φιλανδίας, πραγματοποιώντας τον καλύτερο χρόνο στην ειδική Ruuhimäki των 4,62 χιλιομέτρων.

  Με αυτό τον τρόπο ο Βρετανός, που είχε αποκλειστεί από την ομάδα της Citroen στο ράλι Πολωνίας υπέρ του Andreas Mikkelsen, επανήλθε στην ενεργό δράση πολλά υποσχόμενος. Όχι δηλαδή πως και σε άλλες περιπτώσεις, δεν πήρε “τον κακό δρόμο” της εξόδου, όντας στην πρώτη θέση.

  Ο Meeke απειλήθηκε εκτός από τον Neuville και από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος Sebastien Ogier. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έκανε τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον Βρετανό, ακυρώθηκε όμως καθώς το Ford Fiesta WRC πέρασε ευθεία ένα σικέιν.

  Οι διαφορές των έξι πρώτων στην υπέροχη διαδρομή του shakedown δεν ξεπέρασαν το 1 δλ. δείχνοντας και πάλι ότι η μάχη στον αγώνα θα δοθεί σε επίπεδο προσοχής και τακτικής, καθώς κανείς από τους πρωτοπόρους δεν δείχνει να έχει σημαντική διαφορά ταχύτητας.

  Το ράλι Φιλανδίας είναι το ταχύτερο του πρωταθλήματος και ένα από τα πλέον θεαματικά, με συνεχή άλματα δεκάδων μέτρων που πραγματικά κόβουν την ανάσα, καθώς λίγα μέτρα δεξιά ή αριστερά παραμονεύουν οι κορμοί θεόρατων δέντρων.

  Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κορυφαίου Meeke, η ομάδα έχει δημιουργήσει ένα πολύ ισορροπημένο σύνολο μετά τις τελευταίες αλλαγές στα διαφορικά. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο βροχερός καιρός δεν του έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν όσες δοκιμές απαιτούνταν, το αποτέλεσμα του shakedown δείχνει πως όλα βαίνουν καλώς.

  Στη συνέχεια η κατάταξη των 10 πρώτων οδηγών:

  1. Kris Meeke Citroën C3 2min 14.3sec
  2. Thierry Neuville Hyundai i20 + 0.1sec
  3. Ott Tänak Ford Fiesta + 0.5sec
  4. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris + 0.6sec
  5. Dani Sordo Hyundai i20 + 0.9sec
  6. Craig Breen Citroën C3 + 1.0sec
  7= Mads Østberg Ford Fiesta + 1.3sec
  7= Hayden Paddon Hyundai i20 + 1.3sec
  9. Sébastien Ogier Ford Fiesta + 1.5sec
  10. Esapekka Lappi Toyota Yaris + 1.7sec

  Σχόλια

  Σχόλια