Μια δεύτερη ματιά στα FP του Μονακό

Το Grand Prix του Μονακό εξαρχής ήταν η μεγάλη ευκαιρία των υπολοίπων να βρεθούν πιο κοντά στις Mercedes κι αυτό δείχνει να επιβεβαιώνεται μετά την πρώτη ημέρα. Τα FP της Πέμπτης έδειξαν πως η Red Bull έχει τη δυνατότητα να πιέσει τις δύο W05 τόσο στον αγώνα όσο και στις κατατακτήριες, και μάλιστα με τον Ricciardo μπροστάρη. Δυστυχώς δεν είδαμε προσομοίωση αγώνα στην δεύτερη περίοδο λόγω της βροχής που είχε πέσει νωρίτερα αλλά τα δείγματα, για τον ανταγωνισμό, είναι ενθαρρυντικά.

alonso-monaco-fp-14

Μπορεί ο Alonso να σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο FP2 αλλά είναι σαφές ότι τα «ασημί βέλη» είναι τα φαβορί κι αυτή τη φορά. Η Ferrari μάλλον έχει κλείσει ελαφρώς την ψαλίδα αλλά ακόμα παραμένει πίσω από την Red Bull η οποία έχει το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο. Στο εσωτερικό της RBR, μεταξύ Vettel-Ricciardo, ο Αυστραλός είναι πιο άνετος μέσα στο μονοθέσιο σε σχέση με τον Γερμανό. Ο πρωταθλητής δυσκολεύεται λίγο με το πίσω μέρος αλλά λογικά μετά τις διορθώσεις που θα κάνουν στο set-up, το Σάββατο θα είναι καλύτερος.

Στην RBR γνωρίζουν πως αν θέλουν να πιέσουν για τη νίκη την Κυριακή πρέπει να βρεθούν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης το Σάββατο μετά τις κατατακτήριες. Έχουν δουλειά μπροστά τους και μια ακόμα περίοδο για να βελτιωθούν σε αυτόν τον τομέα. Φυσικά και η Mercedes δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Μονακό έχουν να κάνουν περισσότερο με την τόλμη ενός οδηγού παρά με το μονοθέσιο και σε αυτόν τον τομέα ο Hamilton έχει το πάνω χέρι σε σχέση με τον Ricciardo.

hamilton-monaco-fp-14

Φυσικά σε αυτό το κομμάτι παίζουν δυνατά και οι Rosberg, Vettel κι αυτό σημαίνει ότι θα δούμε δυνατές μάχες στο Q3. Δεν βγάζω εκτός τον Alonso αλλά θεωρώ αδύνατο, ακόμα κι ένας οδηγός με τις ικανότητες του Ισπανού, να καταφέρει να φέρει την F14T στις δύο πρώτες σειρές της εκκίνησης. Ερωτηματικό, για μια ακόμα φορά, παραμένει ο Raikkonen ο οποίος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά. Πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων με αποτέλεσμα να πάει χαμένο όλο το FP2. Όμως γνωρίζει καλά τους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου και δεν θα πρέπει να μας κάνει έκπληξη αν βρεθεί ψηλά στο Q3.

button-monaco-14

Πιο πίσω οι Williams, McLaren και Force India δείχνουν να είναι οι ομάδες που θα μας απασχολήσουν για τις υπόλοιπες θέσεις της 10άδας. Η Toro Rosso έδειξε καλά δείγματα γραφής στην πρώτη περίοδο αλλά θα πρέπει να δούμε κατά πόσο μπορεί να διατηρήσει αυτή την ταχύτητα και αύριο. Η Lotus ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα αλλά λογικά μετά την ανάλυση των δεδομένων και μερικές αλλαγές στο set-up θα βρει την ταχύτητα που έδειξε να έχει στην Ισπανία.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο με το FP3 και τις κατατακτήριες δοκιμές στις 15:00. Υπομονή, αναμένεται σκληρή μάχη!

Σχόλια

Σχόλια