Γύρος Κορσικής: Τα κατάφερε ο Neuville

  Σε ένα δραματικό αγώνα που προμηνυόταν περίπατος της Citroen, ο Βέλγος οδηγός της Hyundai κατάφερε τελικά την πρώτη του νίκη.

  Tour de Corse 2017 Neuville

  Ο ασφάλτινος γύρος της Κορσικής ήταν ένας ακόμα αγώνας, ο τέταρτος του φετινού WRC, με πολύ ένταση και ανακατατάξεις.

  Αυτό που η τύχη ή η απροσεξία αν θέλετε είχε στερήσει στον Neuville στο Μόντε και στη Σουηδία, τη νίκη, ήρθε εδώ. Με αποτέλεσμα να είναι ο τέταρτος διαφορετικός οδηγός με τον τέταρτο εργοστασιακό αυτοκίνητο, που κερδίζει στους τέσσερις πρώτους αγώνες. Κάτι αντίστοιχο στο WRC είχε να συμβεί από το 1987. Γεγονός που αποδεικνύει το πολύ υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού.

  Η εξέλιξη του αγώνα

  Ο Kris Meeke με το Citroen C3 έδειχνε το αδιαμφισβήτητο φαβορί του αγώνα, καθώς κέρδισε της τρεις από τις τέσσερις πρώτες ειδικές και είχε ήδη μια διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Ogier με το Fiesta. Ωστόσο, στην 6η ειδική, τη δεύτερη ημέρα, ήρθε η καταστροφή. Ο κινητήρας του C3 παρέδωσε το πνεύμα. Έτσι ο νικητής του ράλι Μεξικού, έμεινε με την απογοήτευση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

  Με την επίσης εγκατάλειψη του Tanak νωρίς, από έξοδο, Ogier και Neuville έδωσαν τη δική τους μάχη. Την οποία κέρδισε ο Βέλγος, ανεβαίνοντας, πανάξια, στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

  Ο Ogier αντιμετώπισε τόσο υδραυλικά, όσο και ηλεκτρικά προβλήματα στο Fiesta, που τον έριξαν πίσω τη δεύτερη ημέρα. Με αποτέλεσμα να απειληθεί και από τον έτερο οδηγό της Hyundai, τον Dani Sordo. Τελικά κράτησε τη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 1,3” εμπρός από τον Ισπανό και 54,7” από τον Βέλγο.

  Tour de Corse 2017

  Ο Latvala με το Toyota Yaris έκανε έναν καλό αγώνα τακτικής τερματίζοντας τέταρτος, ενώ την τιμή της Citroen διέσωσε ο Breen στην πέμπτη θέση.

  Στην WRC2 ο συνήθης ύποπτος Mikkelsen πήρε μια άνετη νίκη με το Skoda Fabia R5 που δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία.

  Το WRC αλλάζει ήπειρο, καθώς ο επόμενος αγώνας, από 27-30 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αργεντινή. Μείνετε συντονισμένοι στο motornews για όλα τα νέα.

  Σχόλια

  Σχόλια