Δεν υπάρχει θεμελιώδες λάθος στον Energy F1

Η Renault δηλώνει ότι είχαν σκεφτεί τον διαχωρισμό τουρμπίνας-κομπρέσορα

Η Mercedes είναι σαφές ότι έχει το πάνω χέρι όσον αφορά τον κινητήρα σε σχέση με τις Renault και Ferrari. Όμως τι είναι αυτό που κάνει τους Γερμανούς να ξεχωρίζουν; Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα φαίνεται να είναι ο διαχωρισμός του τούρμπο από τον κομπρέσορα (τα πλεονεκτήματα αυτής της διάταξης μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ). Όμως η Renault θεωρεί ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μάλιστα ο επικεφαλής των Γάλλων, Rob White, θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάποιο θεμελιώδες λάθος στον Energy F1. Επίσης θεωρεί ότι απόδειξη αυτού, είναι η σημαντική βελτίωση του κινητήρα σε αυτά τα πρώτα στάδια της χρονιάς.

Σύμφωνα με τον White η ιδέα διαχωρισμού της τουρμπίνας από τον κομπρέσορα δεν είναι κάτι νέο και την είχαν σκεφτεί κι εκείνοι, αλλά αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στο διαχωρισμό.

Μια σημαντική διαφορά είναι ο διαχωρισμός της τουρμπίνας από τον κομπρέσορα. Όμως δεν είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της Mercedes ούτε το μεγαλύτερο μειονέκτημα για εμάς. Δεν είναι κάτι που δεν είχαμε σκεφτεί. Ούτε κάτι που όταν το είδαμε είπαμε: «Εύρηκα, αυτή είναι μια καλή ιδέα».

Σχόλια

Σχόλια