Μήνυμα εστάλει

Η Pirelli μετά τα παράπονα των οδηγών στην Ισπανία δήλωσε πως θα επαναξιολογήσει τις επιλογές της για το 2014

Στο Ισπανικό Grand Prix οι οδηγοί εξέφρασαν, έντονα, την δυσαρέσκειά τους για τα ελαστικά της Pirelli. Η ιταλική εταιρεία είχε φέρει την σκληρή και μέση γόμα για το 3ήμερο στη Βαρκελώνη, μια συντηρητική επιλογή όπως φάνηκε εκ των υστέρων. Οι Sergio Perez και ο Fernando Alonso ήταν οι δύο οδηγοί που μίλησαν πιο έντονα για τα P Zero. Όμως την ίδια άποψη είχαν και οι υπόλοιποι (σχετικό θέμα).

Έντονο γλίστρημα, μειωμένη πρόσφυση, ήταν τα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν. Η Pirelli μετά τα περσινά, όταν τα ελαστικά της διαλύονταν αποφάσισε να αλλάξει προσέγγιση διότι η εικόνα που παρουσίασε δεν ήταν καθόλου καλή. Όμως τα μονοθέσια φέτος παράγουν λιγότερη κάθετη δύναμη από πέρυσι κι έτσι οι αλλαγές που έκαναν στα ελαστικά φάνηκαν περισσότερο. Στη Βαρκελώνη οι οδηγοί χρειάζονται την επιπλέον πρόσφυση των ελαστικών για να ισοφαρίσουν κατά κάποιο τρόπο την μειωμένη κάθετη δύναμη που έχουν φέτος τα μονοθέσια λόγω κανονισμών. Αυτό φυσικά δεν έγινε κι έτσι για μια ακόμα φορά έφταιγε η Pirelli, κατά τους οδηγούς.

Μάλιστα έγινε και σύγκριση με τους χρόνους που σημείωσαν οι οδηγοί στο GP2, η οποία φυσικά ήταν άτοπη. Όπως και να έχει το μήνυμα εστάλει… Ο Paul Hembery, αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, δήλωσε ότι θα επανεξετάσουν τις επιλογές τους για το 2014 καθώς ο ρυθμός βελτίωσης των μονοθεσίων είναι έντονος και πρέπει να προσαρμοστούν.

Ίσως μερικές φορές κατά την διάρκεια της χρονιάς, όσο τα μονοθέσια βελτιώνονται, θα δούμε τις επιλογές μας να είναι κάπως συντηρητικές. Αυτό θα συμβεί διότι οι ομάδες μειώνουν το γλίστρημα των μονοθεσίων τους και το σπινάρισμα των τροχών. Έτσι τα ελαστικά δεν υπερθερμαίνονται. Μάλλον θα χρειαστεί να αναθεωρήσουμε τις επιλογές μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μόλις κατανοήσουμε τις συνέπειες του ρυθμού βελτίωσης των μονοθεσίων στα ελαστικά μας. Οι ομάδες προσπαθούν να πάρουν τα μέγιστα από τα ελαστικά. Στην αρχή της χρονιάς είχαν άλλα προβλήματα να λύσουν. Η πρόβλεψή μου είναι ότι στο τέλος της χρονιάς τα μονοθέσια θα είναι ταχύτερος από πέρυσι.

Σχόλια

Σχόλια