Ρεκόρ πωλήσεων πέτυχε η SsangYong το 2016

  Με αιχμή του δόρατος τα Tivoli και XLV, η κορεατική εταιρεία πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 7,7% σε παγκόσμιο επίπεδο.

  SsangYong Tivoli 2016

  Η SsangYong, η παλαιότερη εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων της Κορέας, έκανε νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2016. Έτσι κατάφερε να ξεπεράσει το προηγούμενο, που είχε επιτευχθεί πριν από 14 χρόνια. Παράλληλα, ο περασμένος Δεκέμβρης ήταν ο απολύτως καλύτερος μήνας πωλήσεων της εταιρείας από την αρχή της ιστορίας της. Μεταξύ άλλων, κατάφερε να αυξήσει τα νούμερά της κατά 10,5% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2015. Οδηγοί σε αυτή την επιτυχία είναι τα νέα μοντέλα Tivoli και XLV.

  coverl-1

  Συνολικά, οι παγκόσμιες ετήσιες πωλήσεις της κορεάτικης, premium φίρμας καταμετρήθηκαν κατά 7,7% περισσότερες σε σύγκριση με τις πωλήσεις του 2015. Μόνο το Tivoli, κατάφερε να αυξήσει κατά 34,7% τις πωλήσεις του παγκοσμίως, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Στην πραγματικότητα το Tivoli ξεπέρασε τις 100.000 μονάδες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από το λανσάρισμά του, γεγονός που το καθιστά το πιο επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο της φίρμας στην 63χρονη ιστορία της.

  Αναφορικά με την εγχώρια αγορά της Κορέας, η SsangYong πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων σε βάθος 13 ετών, με άνοδο για 7η συνεχόμενη χρονιά. Παράλληλα, το Tivoli παραμένει το δημοφιλέστερο compact SUV της κορεάτικης αγοράς, με μερίδιο που ξεπερνάει το 55%.

  Θετική πορεία και στην ελληνική αγορά

  Στην ελληνική αγορά η SsangYong κατέγραψε για το 2016 ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια που είχε διαχρονικά. Παράλληλα ήταν η μάρκα με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης πωλήσεων σε σχέση με το 2015.

  liv2_02b

  Το 2017 αναμένεται να είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά για τη SsangYong. Η γκάμα της θα εμπλουτιστεί με ένα μεγάλο πολυτελές SUV, με νέο δίλιτρο turbo κινητήρα βενζίνης και με υψηλή τεχνολογία ασφάλειας και άνεσης. Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στην ερχόμενη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, το Μάρτιο.

  Σχόλια

  Σχόλια