Επόμενη στάση Le Mans

  Στη Γαλλία πραγματοποιείται ο 5ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP

  Το MotoGP ταξιδεύει στη Γαλλία το τριήμερο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στην Ελλάδα (16-18 Μαΐου) για τον 5ο γύρο του θεσμού. Στην παραδοσιακή πίστα του Le Mans οι αναβάτες έχουν ένα μόνο στόχο… να σταματήσουν τον ασταμάτητο Marc Marquez, κάτι που δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Ο Ισπανός έχει πάρει τα πάντα στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος με 4 νίκες και 4 pole position έχοντας το απόλυτο των 100 βαθμών. Το ερώτημα είναι μπορεί να τον σταματήσει κάποιος; Η απάντηση είναι μάλλον όχι, ιδιαίτερα σε μια πίστα που έχει πολλά δυνατά φρεναρίσματα και βολεύει τις πολύ δυνατές Honda.

  Πολύ καλός στο Le Mans είναι πάντα και ο Dani Pedrosa, ο οποίος θα πρέπει να ανεβάσει ένα κλικ το επίπεδό του αν θέλει να σταθεί δίπλα και να κοντράρει τον teammate του. Από την άλλη, στη Yamaha θα κάνουν ότι μπορούν να σταματήσουν τον Marquez, αλλά ακόμα και το μέγιστο μπορεί να μην είναι αρκετό. Ο Marquez έχει αλλάξει επίπεδο και αυτό το ξέρουν καλά οι Rossi και Lorenzo. Για να αλλάξουν επίπεδο και οι δύο αναβάτες της Yamaha θα πρέπει να έχουν βοήθεια και από το εργοστάσιο κάτι που επιμένουν να ζητάνε σε κάθε ευκαιρία. Το Le Mans δεν είναι κακή πίστα για την M1 και ιδιαίτερα με τον Rossi τόσο ανεβασμένο μπορεί να έχουμε κάτι καλό από το «μπλε» στρατόπεδο.

  Στην Ducati, η Jerez δεν έδωσε τα αποτελέσματα που περίμεναν με τους Dovizioso, Crutchlow και Iannone να ζορίζονται τη μέρα του αγώνα. Οι φωνές του Cal Crutchlow πρέπει να έφτασαν μέχρι τα αυτιά του προέδρου της Ducati αφού για μια ακόμα φορά αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα με τη μοτοσικλέτα του, ενώ οι δύο Ιταλοί δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Στην αρχή της εβδομάδας οι εργοστασιακοί αναβάτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα νέο πλαίσιο στο Mugello, σε ιδιωτικές δοκιμές και δείχνουν προετοιμασμένοι καλά για τη μάχη της Γαλλίας.

  Από τα σημαντικά νέα είναι πως ο Danilo Petrucci δεν θα μπορέσει να οδηγήσει στη Γαλλία λόγω του τραυματισμού του. Η IodaRacing ανακοίνωσε ως αντικαταστάτη τον Luca Scassa, ωστόσο ο Ιταλός είχε μια άσχημη πτώση σε δοκιμές που έκανε στο Mugello με την Aprilia ART με αποτέλεσμα να μείνει πάλι κενή η θέση του Petrucci.

  Η μάχη της Γαλλίας αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές και κορυφώνεται την Κυριακή στις 15:00 με τον μεγάλο αγώνα.

  Σχόλια

  Σχόλια