Το «ντόμινο Rosberg»

Οι εξελίξεις για 2ο οδηγό στη Mercedes τρέχουν, με την Williams να καλεί τον Massa πίσω στην F1

Μετά την είδηση βόμβα πως ο Nico Rosberg αποχωρεί από την F1 ξεκίνησε ένας χορός συζητήσεων και προτάσεων για το ποιος θα είναι τελικά αυτός που θα αντικαταστήσει τον Γερμανό και θα οδηγήσει στο πλάι του Lewis Hamilton το 2017. Αρχικά οι φήμες ήθελαν τον Sebastian Vettel ο οποίος όμως δήλωσε ότι δεν αφήνει την Ferrari, στη συνέχεια ακούστηκε το όνομα του Fernano Alonso ο οποίος κι αυτός με την σειρά του δήλωσε ότι δεν αφήνει την McLaren. Η Mercedes βρίσκεται σε μία δύσκολη κατάσταση αυτή τη στιγμή καθώς πρέπει να λύσει άμεσα το ζήτημα οδηγού ώστε να προετοιμαστεί σωστά για τη δύσκολη νέα χρονιά που έρχεται.

Οι πιο πρόσφατες αναφορές θέλουν τους πρωταθλητές να συζητούν για τον Valtteri Bottas αλλά υπάρχουν ζητήματα με την χορηγία της Martini στη Williams. Η πρόταση της Mercedes στη Williams, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, είναι ο Pascal Wehrlein και μια γενναία έκπτωση στην παροχή κινητήρων το 2017. Με αυτό η βρετανική ομάδα θα έχει δύο νέους και άπειρους οδηγούς κάτι που τόσο η ίδια δεν το θέλει κι ακόμα περισσότερο η Martini καθώς το νεαρό της ηλικίας κάνει κακό στην εικόνα της εταιρείας.

Νέα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου ανακατεύουν κι άλλο την κατάσταση καθώς αναφέρουν πως η Williams συζητά για την επιστροφή του Felipe Massa στην F1. Η βρετανική ομάδα θέλει έναν έμπειρο οδηγό ώστε να μπορέσει να βοηθήσει την εξέλιξη του χρόνου που θα υπάρχουν νέοι κανονισμοί στο παιχνίδι. Εκτός από τον Massa όμως υπάρχει κι ο Jenson Button ο οποίος έχει το πακέτο που ζητά η Williams. Έτσι λοιπόν ίσως δούμε την επιστροφή ενός από τους δύο στην ενεργό δράση και τον Bottas στη Mercedes το 2017.

Αυτό όπως φαίνεται είναι το τελευταίο χαρτί της Mercedes κι αν δεν τα καταφέρει να φέρει τον Φινλανδό στο Brackley τότε η θέση του Rosberg θα πάει στον προστατευόμενό της, τον Wehrlein.

Σχόλια

Σχόλια