Νέες BMW M3 Sedan και M4 Coupe.

  Δελτίο Τύπου

  Με το λανσάρισμα των νέων BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe, η BMW M GmbH επιχειρεί μία νέα ερμηνεία του σπορ μοντέλου υψηλών επιδόσεων μεταφέροντας τη φιλοσοφία BMW M στην πέμπτη γενιά της M3. Κατασκευάστηκαν πάνω από 40.000 αντίτυπα της τέταρτης γενιάς BMW M3 Coupe, και τώρα η BMW M4 Coupe προτίθεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία. Το λογότυπο “M4” αναφέρεται στην προϊοντική σειρά που αποτελεί τη βάση για το νέο μοντέλο Μ – και, για πρώτη φορά, το Coupe θα λανσαριστεί ταυτόχρονα με την τετράθυρη έκδοση που θα ονομάζεται BMW M3 Sedan.

  «Τέσσερις γενιές της BMW M3 καταφέρνουν να συνδυάζουν αγωνιστικά γονίδια και γνήσια καθημερινή πρακτικότητα σε μία συνολική φιλοσοφία που ξυπνά τον ενθουσιασμό και το συναίσθημα» εξηγεί ο Dr Friedrich Nitschke, Πρόεδρος της BMW M GmbH. «Η BMW M3 Sedan και η BMW M4 Coupe αντιπροσωπεύουν τη συνέχιση της δέσμευσης σ’ αυτή τη φιλοσοφία. Ο κινητήρας είναι η καρδιά κάθε μοντέλου Μ, και ο νέος εξακύλινδρος turbo που συνοδεύει και τα δύο νέα αυτοκίνητα συνδυάζει τις αρετές μιας υψηλόστροφης ατμοσφαιρικής μονάδας με τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας υπερσυμπίεσης. Με την εφαρμογή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας ελαφρού βάρους, εξοικονομούνται περίπου 80 kg συγκριτικά με την απερχόμενη M3.

  Οι BMW M3 και BMW M4 μεταφέρουν την αγωνιστική τεχνολογία από την πίστα στο δρόμο, και χιλιάδες γύρων της θρυλικής Nürburgring Nordschleife – της πιο απαιτητικής αγωνιστικής πίστας στον κόσμο – έχουν προετοιμάσει τα νέα μοντέλα γι’ αυτό το εγχείρημα. Μέσα από μία σχολαστική και γεμάτη πάθος διαδικασία εξέλιξης δημιουργήθηκαν δύο σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων που εγκαινιάζουν νέα πρότυπα σε επίπεδο συνολικής φιλοσοφίας, ακρίβειας και ευελιξίας.»

  Ο υψηλόστροφος, εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo που εξελίχθηκε για τις νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe αποδίδει μέγιστη ισχύ 431 hp. Η μέγιστη ροπή των 550 Nm διατίθενται σε ευρεία κλίμακα στροφών και υπερέχει έναντι της απερχόμενης BMW M3 κατά σχεδόν 40%. Εν τούτοις, η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων μειώνονται περίπου κατά 25%. Τόσο η BMW M3 Sedan όσο και η BMW M4 Coupe επιταχύνουν από 0 στα 100 km/h σε 4,1” (με το προαιρετικό επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη – M Double Clutch Transmission).

  Για μεγιστοποίηση των δυναμικών επιδόσεων και άριστη απόδοση, το βάρος έχει μειωθεί κατά 80 kg περίπου σε σχέση με ένα αντίστοιχα εξοπλισμένο προηγούμενο μοντέλο. Η BMW M4 Coupe, για παράδειγμα, έχει απόβαρο DIN 1.497 kg, χάρη στη σχολαστική εφαρμογή ευφυών μέτρων μείωσης βάρους.

  Σχόλια

  Σχόλια