Η Ελλάδα στο Shell Eco Marathon

  Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στον διαγωνισμό Shell Eco Marathon από την ομάδα «Ποσειδώνας» η οποία αποτελείται από φοιτητές, προπτυχιακούς καθώς και αποφοίτους του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, από τα τμήματα Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί μεταξύ 14-19 Μαΐου στο στάδιο Αhoy στο Rotterdam και είναι έτοιμο να υποδεχτεί επισκέπτες κάθε ηλικίας που θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη μάχη με σκοπό την πρόκριση και την κατάκτηση βραβείων. Εκεί θα συγκεντρωθούν περίπου 3000  φοιτητές από πανεπιστήμια και σχολεία όλης της Ευρώπης. Οι συμμετέχουσες ομάδες αγγίζουν τις 224 από 24 διαφορετικές χώρες.

  Trireme4

  Η ελληνική ομάδα  συμμετέχει στο διαγωνισμό στην με το Trireme project – το πρωτότυπο ενεργειακό όχημα κατασκευασμένο εξολοκλήρου από την ομάδα «Ποσειδώνας» του ΤΕΙ Πειραιά. Στη κατηγορία του πρωτότυπου ηλεκτροκίνητου οχήματος υπάρχει και η μεγαλύτερη παρουσία διαγωνιζομένων πανεπιστήμιων από όλο τον κόσμο. Ο στόχος κάθε διαγωνιζόμενου είναι να διανύσει την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση με την μικρότερη κατανάλωση καυσίμου(ηλεκτρική ενέργεια).

  Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών σε σύμπραξη με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών λαμβάνει μέρος για 3η συνεχή φορά . Έπειτα από πλήρη επανασχεδίαση του πρωτοτύπου οχήματος του 2013,  μοντελοποίηση της κατασκευής, προσομοιώσεις ηλεκτρονικών μοντέλων με χρήση  σύγχρονου λογισμικού σχεδιασμού και βελτιστοποίησης καταλήξαμε στην τελική μορφή του οχήματος.

  Trireme2

  Για το σχεδιασμό/ υπολογισμό και την κατασκευή ενός τέτοιου πρωτοτύπου, έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας 25 προπτυχιακών Σπουδαστών υπό την επίβλεψη δύο Καθηγητών του Τμήματος Μηχανολογίας και ενός Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολογίας.

  Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με την πορεία και τα νέα της ομάδας μας καθώς και να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας :

  Σχόλια

  Σχόλια