Ο Biaggi στη σέλα της Aprilia MotoGP

  Ο Max Biaggi είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την Aprilia στο Mugello

  Η Aprilia, μαζί με την Ducati, βρέθηκαν για μια ημέρα στην πίστα του Mugello για δοκιμές. Στο γκαράζ της Aprilia μια έκπληξη περίμενε τους ανθρώπους της ομάδας, καθώς δίπλα στον βασικό δοκιμαστή Alex Hofmann και τον τραυματία Danilo Petrucci βρέθηκε ο Max Biaggi. Ο βετεράνος Ιταλός είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την ART μοτοσικλέτα της Aprilia και σε πρώτη φάση να διασκεδάσει την επιστροφή του στην πίστα και σε δεύτερη φάση να αξιολογήσει τη μοτοσικλέτα που είναι η βάση του πρωτότυπου MotoGP της ιταλικής φίρμας.

  Ο Biaggi πραγματοποίησε 41 γύρους με χρόνους κοντά στο 1:53.0 και έμεινε ικανοποιημένος, παρότι επιβεβαίωσε πως η επιστροφή στους αγώνες είναι σχεδόν αδύνατη.

  Ο Biaggi είπε:

  Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που οδήγησα τελευταία φορά και τα βασικά ένστικτα υπάρχουν ακόμα. Αλλά το να κάνω έναν ολόκληρο αγώνα μάλλον είναι απίθανο. Αυτή η μοτοσικλέτα είναι διαφορετική σε σχέση με την RSV4, έχει carbon φρένα και τα ελαστικά είναι διαφορετικά, είναι όμως σαν λούνα παρκ!

  Στην πίστα ως θεατής ήταν και ο Danilo Petrucci ο οποίος δεν θα αγωνιστεί στο Le Mans το προσεχές τριήμερο καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

  Και η Ducati έκανε δοκιμές προετοιμασίας στο Mugello με όλη την αγωνιστική της ομάδας. Ταχύτερος ήταν ο Andrea Iannone με χρόνους κάτω από το 1:48 και μάλιστα εντυπωσιάζοντας τον Alex Hofmann ο οποίος περιέγραψε σε ένα Tweet την πρόοδο που έχει κάνει ο νεαρός Ιταλός. Οι Dovizioso και Crutchlow είχαν στη διάθεσή τους ένα καινούριο πλαίσιο το οποίο διαθέτει περισσότερες ρυθμίσεις, ενώ ο Dovi είχε και μια πτώση, χωρίς να τραυματιστεί. Στη μοτοσικλέτα του Crutchlow δοκιμάστηκε και ένα σύστημα ψύξης των φρένων.

  Οι αναβάτες της Ducati θα μεταβούν τώρα στο Le Mans για το Grand Prix της Γαλλίας 16-18 Μαΐου.

  Σχόλια

  Σχόλια