Ράλι Αργεντινής: Επιστροφή στις νίκες για Latvala

  Ο Φινλανδός επέστεψε στις νίκες με τον πιο εμφατικό τρόπο

  Ο Jari-Matti Latvala επέστεψε στις νίκες με τον πιο εμφατικό τρόπο. Ο Φινλανδός νίκησε στο Ράλι Αργεντινής, αφήνοντας τον Sebastien Ogier σχεδόν ενάμιση λεπτό πίς –στην 2η θέση. Ο Latvala μετά την πολύ κακή εμφάνιση στο Ράλι Πορτογαλίας ανασύνταξε τις δυνάμεις του και νίκησε στις εξαιρετικά απαιτητικές διαδρομές της Αργεντινής. Το βάθρο πίσω από το δύο VW Polo WRC συμπλήρωσε ο Kris Meeke με το Citroen DS3 WRC, σχεδόν 6 λεπτά πίσω. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Mikkelsen, Neuville, Kubica, Evans, Prokop, Hirvonen και Al-Attiyah.

  Ο Latvala πήρε τα ηνία του ράλι από την πρώτη στιγμή και κάθε ημέρα που περνούσε ήταν και καλύτερος. Με αυτό το αποτέλεσμα μείωσε τη διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών και τώρα ετοιμάζει νέα επίθεση στο Ράλι Σαρδηνίας στις αρχές Ιουνίου. Ο Ogier μείωσε λίγο την ζημιά καθώς κέρδισε την Power Stage μπροστά από τον team-mate του ο οποίος ήταν 3ος. Τον δεύτερο χρόνο σημείωσε ο Mikko Hirnvonen.

  Ο Φιλναδός της M-Sport με το Fiesta WRC έδειξε την τελευταία ημέρα ότι είχε τον ρυθμό για μια καλή εμφάνιση στο ράλι αλλά η έξοδος που είχε την Παρασκευή κόστισε πολύ ακριβά. Ο Hirvonen επέστρεψε στο ράλι με καθεστώς Rally2 και νίκησε αρκετές ΕΔ την Κυριακή. Την Παρασκευή αρκετοί ήταν αυτοί που αντιμετώπισαν προβλήματα. Ένας από αυτούς ήταν και ο Mads Ostberg. Ο Νορβηγός της Citroen επέστρεψε με Rally2 αλλά δεν κατάφερε να τερματίσει καθώς ο τραυματισμός στο χέρι του δεν του το επέτρεψε και εγκατέλειψε δυο ΕΔ πριν το τέλος.

  Ο Robert Kubica από την άλλη κατάφερε και τερμάτισε το ράλι παίρνοντας τους πρώτους του βαθμούς, αυτούς της 6η θέσης. Για την Hyundai το ράλι ήταν εφιάλτης, παρόλο που ο Neuville τερμάτισε 5ος. Πολλά μηχανικά προβλήματα από την πρώτη ημέρα, με το Sordo μάλιστα να εγκαταλείπει δύο φορές, την Παρασκευή και το Σάββατο με πρόβλημα στο τούρμπο.

  Μετά την Αργεντινή η βαθμολογία στους οδηγούς διαμορφώνεται ως εξής: Οgier στην κορυφή με 112 βαθμούς, Latvala 2ος με 88 βαθμούς, Mikkelsen 3ος με 48 βαθμούς, Ostberg 4ος με 48 βαθμούς, Hirvonen 5ος με 40 βαθμούς και Meeke 6ος με 32 βαθμούς.

  Το πρωτάθλημα του WRC συνεχίζεται με το Ράλι Σαρδηνίας στις 5-8 Ιουνίου.

  Αποτελέσματα

  Βαθμολογία

  Σχόλια

  Σχόλια