Έλληνες οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της F1 (in schools)

Μπορεί ο θεσμός F1 in schools να αφορά μικρά μοντέλα υπό κλίμακα, το παγκόσμιο πρωτάθλημα ωστόσο δεν είναι διόλου μικρή υπόθεση.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του παγκόσμιου πρωταθλήματος F1 in Schools 2016 ανέβηκε η ελληνική ομάδα Infinite Racing. Οι σπουδαστές των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη από τη Θεσσαλονίκη κατάφεραν να ξεχωρίσουν μέσα από έντονο ανταγωνισμό με δεκάδες ομάδες.

Συγκεκριμένα, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Ώστιν του Τέξας, συμμετείχαν 39 ομάδες από 23 χώρες. Παρά τον τεράστιο ανταγωνισμό, η ελληνική ομάδα κατάφερε το αδιανόητο. Να αφήσουν στη δεύτερη και τρίτη θέση τις ομάδες της Αυστραλίας και της Γερμανίας. Συμμετοχές χωρών που έχουν άμεση επαφή με το άθλημα της F1 και τεράστια ιστορία και εμπειρία στους αγώνες γενικά.

Από την πενταμελή ελληνική ομάδα των πρωταθλητών, ο Ανδρέας Παπαμαύρος αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας: “Προσεγμένη μηχανολογική κατασκευή και άντληση των καλύτερων δεξιοτήτων από κάθε συμμετέχοντα, ήταν τα στοιχεία που μας έκαναν πρωταθλητές”.

f1-in-schools-2016-champions_2-min

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στη δεύτερη ελληνική ομάδα στο θεσμό, αυτή του Αρσάκειου Τοσίτσειου Εκάλης και της Σχολής Μωραΐτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας Infinite Racing υποστήριξε η Mercedes Benz Ελλάς.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη διαδικασία της τελετής απονομής και τη συγκινητική στιγμή της βράβευσης των Ελλήνων μαθητών που μας κάνει όλους περήφανους. Συγχαρητήρια σε όλα μαζί και σε κάθε ένα από τα παιδιά.

 

 

 

 

Σχόλια

Σχόλια