Βραβεία Εφευρετικότητας από τη Seat

  Τα Inventors Awards της Seat ενθαρρύνουν την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στην καινοτομία και επιβραβεύουν την εφευρετικότητα τους

  Τα βραβεία Inventors Awards για άλλη μια φορά ανταμείβουν τη συμβολή και τις ιδέες των εργαζομένων της Seat, που μέσα στο 2015 παρήγαγαν με την τεχνογνωσία τους 39 νέες πατέντες. Τα βραβεία αυτά αποσκοπούν να προωθήσουν τη κουλτούρα της καινοτομίας μεταξύ των εργαζομένων, ενθαρρύνοντας τους να παρουσιάσουν τις ιδέες τους που συμβάλλουν στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας της εταιρείας και στην εξεύρεση καινοτόμων λύσεων.

  Το 2015 υποβλήθηκαν συνολικά 122 προτάσεις από τους εργαζομένους, που οδήγησαν τελικά σε 39 πιστοποιημένες ευρεσιτεχνίες. Από αυτές, 26 είναι εθνικές και 13 με διεθνή εμβέλεια. Εξέχουσα θέση μεταξύ των ευρεσιτεχνιών που παρουσιάστηκαν ήταν οι προτάσεις για βελτιώσεις, νέες λύσεις ή εφαρμογές που σχετίζονται με τη τεχνολογία, τα προϊόντα και τους τομείς των πωλήσεων και marketingΤα Inventors Awards 2016, επιβράβευσαν ένα πρωτοποριακό σύστημα που ελέγχει τη γωνία κάμπερ των τροχών σε αγωνιστικά οχήματα με το Best International Patent, ενώ το βραβείο Best National Patent απονεμήθηκε στον παλλόμενο διακόπτη ανάφλεξης. Στο τομέα της καινοτομίας, η εφαρμογή Park finder BCN, η οποία εμφανίζει κοντινά ελεύθερα σημεία στάθμευσης στη πόλη της Βαρκελώνης, επιλέχθηκε ως η καλύτερη ανάμεσα σε όλες τις προτάσεις. Ο αντιπρόεδρος της Seat στο τμήμα R&D, Dr. Matthias Rabe, δήλωσε: «για την αυτοκινητοβιομηχανία και κυρίως για το τι βρίσκεται μπροστά μας, το μέλλον ανήκει στην ηλεκτρική αυτοκίνηση, στην αυτόνομη οδήγηση, στη συνδεσιμότητα και τη ψηφιοποίηση. Χρειαζόμαστε καινοτομίες σε αυτούς τους τομείς προκειμένου να παραμείνουμε μπροστά, χρειαζόμαστε καλές ιδέες που πρέπει να προστατεύσουμε». Από το 2006, που η Seat ξεκίνησε το εν λόγω πρόγραμμα, σήμερα το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας διαθέτει 285 ευρεσιτεχνίες σε ισχύ. Τα Inventors Awards είναι η απόδειξη της δέσμευσης της Seat στους εργαζομένους της για το πώς η εταιρεία προωθεί την ενεργό συμμετοχή τους στη κουλτούρα της καινοτομίας στο χώρο της εργασίας τους.

   

  Σχόλια

  Σχόλια