Τέλος η LMP1 για την Rebellion

Η Ελβετική ομάδα Rebellion ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την κορυφαία κατηγορία πρωτοτύπων και θα εστιάσει στην LMP2 το 2017

Με το τέλος της φετινής χρονιάς, η Rebellion θα ολοκληρώσει την παρουσία της στην LMP1 και θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην LMP2, με πρόγραμμα που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Η Ελβετική ομάδα ξεκίνησε να αγωνίζεται στην LMP1 το 2009 και έχει κατακτήσει και τα 4 πρωταθλήματα στην κατηγορία της στο WEC από το 2012.

Η ομάδα είχε ανακοινώσει πριν τις 6H του Μεξικού δια στόματος του επικεφαλής Bard Hayden, πως θα συνεχίσει με ένα αγωνιστικό μέχρι το τέλος της σεζόν για να επικεντρωθεί στην εξέλιξη του LMP1 του 2017 με τους νέους κανονισμούς.

Όπως δήλωσε ο Hayden, η LMP2 είναι μία νέα συναρπαστική εμπειρία, καθώς τα αγωνιστικά θα είναι πολύ ταχύτερα την επόμενη σεζόν. Επιπλέον αποκάλυψε πως δεν έχουν καταλήξει σε προμηθευτή σασί, με την συνεργασία με την Oreca ίσως να προδίδει το μονοπάτι που θα ακολουθήσουν.

Η αποχώρηση της Rebellion θα αφήσει μόνη την ByKolles στην κατηγορία των ιδιωτικών LMP1 ομάδων, με την Γερμανική ομάδα να δηλώνει πως θα παραμείνει στο WEC και την επόμενη σεζόν.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια