Και δεύτερο GP στις ΗΠΑ το 2019

Ο Zak Brown, ένας από τους ανθρώπους κλειδιά στην προσέλκυση χορηγών της F1, δήλωσε ότι ένα δεύτερο GP στις ΗΠΑ είναι ορατό το 2019.

United States GP Austin Texas 2015

Η εκφρασμένη διάθεση του προέδρου της Liberty Media για αύξηση του αριθμού των αγώνων της F1 και οι δηλώσεις του νέου διευθυντή της F1 Chase Carey σχετικά με την αύξηση της δημοτικότητας του αθλήματος στις ΗΠΑ, φαίνεται ότι σύντομα θα πάρουν σάρκα και οστά υπό τη μορφή ενός ακόμα GP στη βόρεια Αμερική.

Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιο θα είναι το “αδελφάκι” του αγώνα στο Austin του Τέξας, ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του Zak Brown, του διευθύνοντος συμβούλου της CSM, της εταιρείας που έχει την ευθύνη εύρεσης χορηγών για την F1, “έως το 2019 ή το αργότερο το 2020 θα πρέπει να δούμε έναν ακόμα αγώνα στις ΗΠΑ. Είναι προτεραιότητα, όχι γιατί οι νέοι ιδιοκτήτες είναι Αμερικανοί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη αθλητική αγορά στον κόσμο και εκεί πρέπει να αυξήσουμε το ενδιαφέρον και το κοινό της F1”.

Ferrari Austin Texas 2015

Είναι προφανές ότι η Libetry Media αναζητά άμεσα τρόπους να αυξήσει τα έσοδα του νέου της αποκτήματος, της F1 και να αποσβέσει συντομότερα την επένδυση των 4,4 δις δολαρίων που κόστισε η εξαγορά του F1 Group. Όπως δήλωσαν τις προηγούμενες ημέρες στελέχη της εταιρείας, η αύξηση των αγώνων, η μεγιστοποίηση των online δυνατοτήτων και η προσέλκυση περισσότερων χορηγών θα είναι τα άμεσα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχόλια

Σχόλια