Η επάνοδος της Citroen στην πρωτοτυπία

  Όσοι θυμούνται ή οδήγησαν στο παρελθόν Citroen DS, CX, GS και BX, θα χαρούν πολύ με τα εκθέματα της γαλλικής εταιρείας στο Παρίσι.

  Citroen C3 2016

  Αν κάτι χαρακτήριζε τη Citroen στο παρελθόν και της έδινε ταυτότητα και αναγνώριση στα πέρατα της οικουμένης, ήταν η πρωτοτυπία. Τόσο στον αισθητικό, όσο και στο μηχανολογικό τομέα, οι δημιουργίες της γαλλικής εταιρείας δεν έμοιαζαν με άλλες. Η μοναδικότητα του χαρακτήρα τους μπορεί να μην είχε καμία σχέση με τις επιδόσεις, τότε, όσον αφορά όμως  την άνεση και την ευρυχωρία ήταν σε ένα άλλο σύμπαν.

  83406

  Τα πάντα άλλαξαν τη δεκαετία του ’90, όταν Citroen και Peugeot αποφάσισαν ότι ήταν καλύτερο για την κερδοφορία να αναπτύσσουν “κοινά” αυτοκίνητα. Η πρωτοτυπία και η μοναδικότητα πήγαν περίπατο, με τη Citroen να βαδίζει το δρόμο “μιας ακόμα μάρκας”. Μπορεί  αυτό να ωφέλησε επιχειρηματικά την εταιρεία και τον όμιλο, ωστόσο άφησε πεδίο ανοιχτό σε άλλους κατασκευαστές να παίξουν και να κερδίσουν το στοίχημα της πρωτοτυπίας μέσα στο γήπεδο της Citroen.

  83214

  Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια, ωστόσο κάλλιο αργά παρά ποτέ, η Citroen διαπίστωσε ότι αυτός ο δρόμος της κοινοτοπίας δεν μπορεί να την ωφελήσει μακροπρόθεσμα. Οι οδηγοί σε όλο τον κόσμο ακόμα θυμούνται τα ιδιαίτερα μοντέλα της και, όπως απέδειξε το πείραμα C4 Cactus, ακόμα τα επικροτούν εμπορικά. Έτσι, αυτό που με το Cactus έμοιαζε “πυροτέχνημα”, μετατίθεται πλέον στο επίπεδο του business plan. Η πρωτοτυπία, αισθητική προς το παρόν, αποτελεί μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου της Citroen και αυτό αποδεικνύεται με τα εκθέματα που θα δούμε σε λίγες μέρες στο Παρίσι.

  83269

  Το ευρείας κατανάλωσης και εξόχως πετυχημένο C3, δίνει τη θέση του σε ένα συνονόματο μοντέλο που μοιάζει όμως με τον προκάτοχό του όσο ο Αλέν Ντελόν με τον ένα άλλο διάσημο Γάλλο, τον Ζεράρ Ντεπαρτιέ. Η τρίτη γενιά του μοντέλου αποτινάσσει το συντηρητισμό και πλειοδοτεί σε σχεδιαστικό νεωτερισμό τόσο υιοθετώντας στοιχεία από ήδη υπάρχοντα μοντέλα της Citroen, όσο και με την παρουσίαση εντελώς νέων.

  83210

  Το νέο C3 έχει χαρακτήρα αλλά και προηγμένες τεχνολογίες, καθώς σε αυτό θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η  Citroën ConnectedCam ™, ένα πλήρως ολοκληρωμένο και συνδεδεμένο σύστημα κάμερας HD, το οποίο καταγράφει κάθε διαδρομή, με  δυνατότητα κοινοποίησης στα κοινωνικά δίκτυα ή για μετέπειτα προβολή. Επίσης παίζει και το ρόλο της στην ασφάλεια, καθώς ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση ατυχήματος δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες για τις συνθήκες στις οποίες αυτό συνέβη.

  83293

  Πέραν αυτής της πρωτιάς το Citroen C3 θα διαθέτει επίσης προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως  3D σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση ομιλίας, κάμερα όπισθεν, σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας και σύστημα ανίχνευσης νεκρής γωνίας καθρεφτών. Οι κινητήρες του θα είναι οι βραβευμένοι PureTech βενζίνης με ισχύ από  82 έως και 110 ίππους και οι blueHDi πετρελαίου με ισχύ από  75 έως και 100 ίππους.  Τέλος το C3 θα προσφέρεται και με το EAT6. το τελευταίας γενιάς αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων της PSA.

  Ταυτόχρονα με το C3, η Citroen θα παρουσιάσει και ένα πρωτότυπο μοντέλο που υπόσχεται πολλά για ένα ακόμα πιο συναρπαστικό μέλλον από την γαλλική εταιρεία. Το CXPERIENCE CONCEPT αποδεικνύει την ικανότητα της μάρκας για  διαφορετικότητα ακόμα και στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων.

  84224

  Με ξεχωριστό στυλ αμαξώματος, το Citroën CXPERIENCE CONCEPT ανατρέπει τους υπάρχοντες κανόνες! Εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση, το εσωτερικό του CXPERIENCE CONCEPT διαθέτει φουτουριστικές  γραμμές, υλικά κορυφαίας ποιότητας και είναι διακοσμημένο σε  κίτρινη απόχρωση, συνώνυμο της αισιοδοξίας.

  84096

  Σχόλια

  Σχόλια