Δριμύ κατηγορώ του Alonso στην F1

Ο Fernando Alonso θεωρεί τα σημερινά μονοθέσια βαρετά, ελπίζει σε μια σημαντική βελτίωση το 2017 και δηλώνει ότι αν αυτή δεν συμβεί, τότε θα αποχωρήσει προς αναζήτηση "πιο συναρπαστικών πρωταθλημάτων".

Παρά την καλή εμφάνισή του στη Σιγκαπούρη και την 7η θέση με την McLaren – Honda που δείχνει στοιχεία βελτίωσης όλο το 2016, ο Alonso  εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση, με την ευκαιρία της συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό τη πατρίδας του Caden Ser, στην απόδοση των μονοθέσιων της F1.

“Το έχω δηλώσει επανειλημμένα  τα τελευταία δύο χρόνια, πως τα μονοθέσια της F1 είναι βαρετά. Σου δίνουν την αίσθηση ενός συμβατικού αυτοκινήτου, δεν έχουν την ταχύτητα και τη δυναμική να σε εντυπωσιάσουν. Στον αγώνα μέλημά μας είναι να διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση τα ελαστικά και να κάνουμε οικονομία στα καύσιμα, όχι να οδηγήσουμε με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό. Αυτό το γεγονός έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ένστικτο του οδηγού, που τον σπρώχνει να πιέσει στο όριο. Έτσι χάνεται η απόλαυση της οδήγησης και φυσικά το ενδιαφέρον”.

alonso-4

Ο Ισπανός πιλότος δεν μασάει τα λόγια του. Έχει όμως δίκιο, από όποια πλευρά και αν το δεις. Οι πιλότοι είναι δυσαρεστημένοι, οι ομάδες, ακόμα και η Mercedes που κυριαρχεί, νοσταλγούν τις εποχές των μεγάλων μαχών και του έντονου ανταγωνισμού, ενώ οι θεατές ζητούν το αυτονόητο: να δουν ξανά θέαμα.

Οι νέες τεχνικές προδιαγραφές για το 2017 αφήνουν ένα παράθυρο αισιοδοξίας για όλους, ακόμα και για τον μάλλον απογοητευμένο Alonso.“Τα μονοθέσια της επόμενη χρονιάς θα είναι πιο γρήγορα, πιο απαιτητικά και ελπίζω πιο συναρπαστικά και προκλητικά για τους οδηγούς. Αν όμως η F1 συνεχίσει να βασίζεται στη συντήρηση (σ.σ. εννοεί των ελαστικών και του καυσίμου) και όχι στην επίθεση, τότε δεν ξέρω αν θα συνεχίσω. Δεν σκέφτομαι να αποσυρθώ από τους αγώνες αλλά υπάρχουν και άλλα συναρπαστικά πρωταθλήματα για να ασχοληθεί κανείς”.

alonso-3

Ο Alonso έχει συμβόλαιο με την McLaren μέχρι το τέλος του 2017, οπότε οτιδήποτε και αν συμβεί μέσα στην επόμενη χρονιά, αυτός θα βρίσκεται στο cockpit. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα που θα τον κρατήσουν στο άθλημα, μα και ο βαθμός απόλαυσης αυτού του κάνει.

Όπως και ο Button, άλλωστε, δεν έχει πλέον να αποδείξει τίποτα. Με δύο παγκόσμια πρωταθλήματα στις αποσκευές του και τεράστια εμπειρία, είναι στα 35 χρόνια του ένας από τους ταχύτερους και πιο κατασταλαγμένους οδηγούς, μεγάλο κεφάλαιο για οποιαδήποτε ομάδα.

 

 

Σχόλια

Σχόλια