Η νύχτα της αποκαθήλωσης;

To GP στη Σιγκαπούρη με την "κλειστή" διαδρομή σε δημόσιους δρόμους και τη νυχτερινή του εξέλιξη, αποτελεί ένα στοίχημα για την κυριαρχία της Mercedes.

Μόλις τέταρτη τερμάτισε η Mercedes στο περσινό GP της Σιγκαπούρης, ενώ οι δηλώσεις τόσο του Wolf, όσο και των Hamilton και Rosberg υποδηλώνουν ότι ο φόβος της αποτυχίας σε αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο αγώνα δεν έχει εγκαταλείψει τη γερμανική ομάδα.

“Η Ferrari ήταν πολύ δυνατή πέρυσι εδώ και η λογική της μεγάλης κάθετης αεροδυναμικής δύναμης που έχουν τα μονοθέσια της Red Bull ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις της Marina Bay. Δεν πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας τα φαβορί για αυτό το Σαββατοκύριακο” δήλωσε ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, o Toto Wolff.

vettel

Αντικειμενικά, η πίστα στη Σιγκαπούρη είναι κυριολεκτικά “ποντικοπαγίδα”, καθώς στο μήκος των 5 χιλιομέτρων αντιστοιχούν 23 στροφές, πολλές από τις οποίες αρκετά κλειστές και συνεχόμενες. Η διαχείριση των ελαστικών αποκτά κολοσσιαία σημασία, ενώ η απόλυτη ισχύς χάνει τη σημασία της ελλείψει μεγάλων ευθειών ή παρατεταμένων στροφών πολύ υψηλών ταχυτήτων, όπου τα πιο δυνατά μονοθέσια μπορούν να ξεδιπλώσουν τη δύναμή τους.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι από το 2008 που πραγματοποιείται ο αγώνας, καμία ομάδα δεν έχει κάνει 1-2 εδώ, κάτι που η Mercedes συνηθίζει στους περισσότερους αγώνες. Πέρυσι, την πρώτη θέση είχε κατακτήσει ο Vettel με Ferrari, με δεύτερη την Red Bull του Ricciardo και τρίτη την έτερη Ferrari του Raikkonen. O Rosberg με τη Mercedes ήταν μόλις τέταρτος, ενώ ο Hamilton είχε εγκαταλείψει.

rosberg-singapore

Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, ο αγώνας της Σιγκαπούρης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου αναμένεται  να φέρει πίσω το χαμένο συναρπαστικό ανταγωνισμό, κάτι που ελπίζουμε μετά και τη “σούπα” που φάγαμε στις 4 Σεπτεμβρίου στη Monza.

Σχόλια

Σχόλια